Kijktips op Netflix (week 42, 2018) Brave Pixar ginger disney

Kijktips op Netflix (week 42, 2018)

Jawel hoor, het is gewoon alweer zaterdag. Natuurlijk betekent dat er weer een nieuw overzicht met de nieuwe titels op Netflix voor je klaarstaat. Ditmaal dus ons kijktips op Netflix (week 42, 2018) artikel. Wellicht heb je nu lekker herfstvakantie en kun je even een week bijkomen met fantastische films en toffe series. Of misschien moet je gewoon doorkachelen tijdens deze dagen en ook in dat geval, is Netflix altijd een fijne afleiding, toch? Hoe dan ook, lees nu snel verder als je wilt weten wat er deze week zoal bijgekomen is. Enne…laat het vooral weten als je zelf nog een niet-te-missen kijktip hebt voor de rest van Netflix-kijkend Nederland, bijvoorbeeld via Facebook

Django Unchained

Quentin Tarantino-films doen het altijd goed. Daarom is het erg fijn dat deze week Django Unchained terugkeerde naar Netflix. Zoals je van Tarantino gewend bent, is een gewelddadige film, maar er valt gelukkig ook een hele hoop te lachen.

In deze spaghettiwestern, gesitueerd in mid-19e eeuw en waar dus ook slavernij als thematiek verwikkeld is, volgen we de Django (Jamie Foxx) die als slaaf verkocht wordt aan Dr. Schulz (Christoph Walz). Deze sympatieke mafketel is namelijk op zoek naar de Brittle-broers en hij kan daarbij de hulp van Django goed gebruiken.

In ruil daarvoor kan Dr. Schulz Django zijn vrijheid garanderen als het lukt om hen op te sporen. Ook zal Schulz Django helpen bij het opsporen en bevrijden van zijn eigen vrouw, want ook zij wordt als slavin gehouden op een plantage.

Django Unchained Tarantino Kijktips op Netflix (week 42, 2018)

Django stemt er natuurlijk mee in en wat volgt, is een spannend en een krankzinnig Tarantino-avontuur, waarbij – niet voor de eerste keer in Tarantino’s repertoire – wraak wordt genomen op afschuwelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. Ook komen we Leonardo DiCaprio tegen, die in de huid van een gestoorde slaveneigenaar kruipt.

Ga er dus lekker voor zitten, geniet van de krankzinnigheden en de fascinerende personages, pak er een ouderwetse versnapering bij, misschien wel een dekentje en dan heb je een mooie avond. Dat beloven we. Bekijk de trailer maar eens van Django Unchained. 

Brave

Dan een wat kindervriendelijkere titel dan de voorgaande. De jonkies moeten immers deze week ook vermaakt worden, nietwaar? We hebben het over de animatiefilm Brave. De Pixar film op Netflix met in de hoofdrol de roodharige Schotse prinses Merida die van boogschieten houdt.

Haar ouders zijn koning en koningin van een land, maar de jonge Merida doet waar ze zelf zin in heeft. En dat is dus boogschieten en zich niet als een prinsesje gedragen. En dat vinden haar ouders natuurlijk maar lastig. Als de jonge Merida vervolgens, zonder al te veel nadenken, iets besluit te doen, brengt ze niet alleen haar ouders, maar het hele koninkrijk in gevaar.

Brave is een inzettend leuke sprookjesfilm, voor zowel de kindjes als hun ouders. Humor, een fantasievol verhaal en karakters met best wat diepte, zorgen voor een fijne animatiefilm. Fans van Frozen zullen deze film dan ook zeker gaan waarderen. De trailer van Brave, die sinds deze week dus op Netflix is te zien, kan je hieronder zien.

Making a Murder (seizoen 2)

Crime-liefhebbers worden deze week goed bediend! Zoals je afgelopen week al kon lezen, staat Making a Murderer (seizoen 2) sinds deze week op het Netflix-menu. Seizoen 1 van deze documentaireserie werd een enorm succes, dus kon het vervolg natuurlijk niet uitblijven.

In het eerste seizoen maakten we kennis met Steven Avery en zijn bizarre verhaal. Avery werd onschuldig de bak in gegooid en kreeg na zijn vrijlating nog een aanklacht tot moord aan zijn broek. Had hij het nu weer niet gedaan? Of toch wel? Twee journalisten volgden de beste man 10 jaar lang en wat daaruit rolde had niemand voorzien.

Het leek namelijk wel een soap. Of nou ja, op z’n minst een goede dramaserie, inclusief plottwists en interessante karakters. En nu is daar dus het tweede seizoen van deze razend knap gemaakte serie. Vorige week scheven we over het tweede seizoen van Making a Murderer:

Hierin keren makers Moira Demos en Laura Ricciardi terug naar Steven Avery, zijn neef Brendan Dassey, de hele familie en allerlei juristen die de zaak tot op de bodem aan het uitzoeken zijn. We zien als kijker het nieuwe proces en wat dit met alle hoofdrolspelers doet. De makers kregen ook inzage in het materiaal van Kathleen Zellner, de nieuwe advocate van Steven Avery.

Wij doen alvast onze zachte broeken aan en pakken er even een borrelnootje bij, want we weten we wat we dit weekend gaan doen. Juist, Making a Murder (seizoen 2) kijken op Netflix. Doe je mee? De trailer kan je hieronder zien.

Daredevil (seizoen 3)

De laatste nieuwe titel die we graag in ons kijktips op Netflix (week 42, 2018) willen uitlichten is Daredevil (seizoen 3). De serie draait nog steeds om Matt Murdock (Charlie Cox, bekend uit o.a. Boardwalk Empire), overdag een blinde advocaat, in den avond superheld om de misdaad in de straten van Hell’s Kitchen New York tegen te gaan. Het lijkt dus bijna Jambers.

Het derde seizoen zal zich onder andere gaan richten op een strijd tussen Murdock a.k.a. Daredevil enerzijds en de terugkerende Wilson Fisk a.k.a. Kingpin (Vincent D’Onofrio) anderzijds. Laatstgenoemde was een van de hoogtepunten uit het eerste seizoen, dus het is tof dat hij nu weer een grote rol zal krijgen.

En er komt ook een nieuwe boef op het toneel, gespeeld door Wilson Bethel. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar het derde seizoen van Daredevil! Bekijk de trailer hieronder anders eventjes om een idee te krijgen van de serie.

Kijktips op Netflix (week 42, 2018)

Zo, het zit er weer op. Aan al het goede komt blijkbaar toch altijd een einde. Maar niet getreurd, want nu kan je lekker Netflix op gaan zetten. Hopelijk heb je weekend en hoef je dus niet meer de deur uit. De tabel met alle nieuwe titels op Net

Wil je trouwens weten wat álle films en series zijn die op Netflix staan? Dan verwijzen we je graag naar onze pagina Netflix aanbod Nederland. Ben je meer een man, vrouw of dier (we hebben een aantal dierlijke lezers) van de toekomst? Dan is onze Binnenkort op Netflix pagina misschien meer de moeite waard voor je.

Hoe dan ook, een fijn weekend en hopelijk tot snel!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Dynasty (1 seizoen + 2 aflevering seizoen 2) Drama 2018 6.4
2 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen + 2 afleveringen seizoen 4) Komedie, Musical 2018 7.7
3 Club de Cuervos Presents I, Potro Komedie 2018 -
4 The Good Place (2 seizoenen + 4 afleveringen seizoen 3) Komedie, Drama 2018 8.1
5 Daredevil (3 seizoenen) Actie, Misdaad 2018 8.7
6 Making a Murderer (2 seizoenen) Documentaire, Misdaad 2018 8.6
7 Hip Hop Evolution (2 seizoenen) Documentaire, Muziek 2018 8.3
8 Wanderlust (1 seizoen) Drama 2018 5.8
9 The Night Comes For Us Actie, Thriller 2018 7.6
10 Larva Island (1 seizoen) Animatie, Komedie 2018 -
Titel Genre Jaar iMDB