trial-of-the-chicago-7-Kijktips op Netflix (week 42, 2020)

Kijktips op Netflix (week 42, 2020)

Elke week zetten we voor je op een rij wat er allemaal nieuw is op Netflix. Dat doen we al bijna 5 jaar en dus is hier weer een nieuw weekoverzicht. We beginnen met onze kijktips van de week en sluiten af met de tabel waarin alle nieuwe titels staan.

Stranger (a.k.a. Bimilui Soop) (seizoen 2)

We moesten er vrij lang op wachten, maar vanaf deze week is het tweede seizoen van het Zuid-Koreaanse Stranger op Netflix te zien. De serie staat in het thuisland bekend onder de naam Bimilui Soop. De New York Times zette de serie trouwens op hun lijstje met beste televisieseries van het jaar.

De hoofdrollen zijn voor de harde, vrouwelijke politiedetective Han Yeo-Jin (de ook in het buitenland bekende Doona Bae) en Hwang Si-Mok, een openbaar aanklager zonder emotie, empathie, sociale vaardigheden en met een hypergevoeligheid voor bepaalde geluiden nadat hij als kind een hersenoperatie moest ondergaan.

Ze worden samen op een mysterieuze moordzaak gezet. Maar hoe meer ze weten uit te zoeken, hoe dieper ze verstrikt raken in een corruptieschandaal tussen het OM en een andere partij. Dit is het verhaal in seizoen 1.

Het verhaal van Stranger (seizoen 2), dat sinds deze week dus op Netflix te zien is, speelt zich twee jaar later af. En het is weer eens hommeles, ditmaal tussen het OM en de nationale politie. Het zijn de partijen waar Hwang Si-Mok en Han Yeo-Jin toe behoren. Maar toch moeten ook zij weer aan de slag, ditmaal met een zeer geheimzinnige zaak.

Stranger is een unieke en erg spannende serie. Het is de kwaliteit die we inmiddels gewend zijn van een Zuid-Koreaanse productie, waar een hoop geld in omgaat, gekoppeld met een mysterieuze vibe, sterke en goed uitgewerkte karakters en uitmuntend spel van de acteurs en actrices. Zien dus, is het devies.

The Trial of the Chicago 7

Nu we weer in een gedeeltelijke lockdown zitten, is het fijn dat we evengoed nieuwe films kunnen bewonderen via ons geliefde Netflix. Zoals de nieuwe film The Trial of the Chicago 7 van regisseur Aaron Sorkin.

De film neemt je mee terug in de tijd en laat ons het Amerika van 1968 zien. Het is een jaar waarin een opvolger voor president Johnson gekozen moest worden, maar waarin intussen ook het land in de hens staat door de Vietnamoorlog. De onrust in het land komt echt tot uiting wanneer er tijdens de Democratische Conventie in Chicago massale protesten uitbreken.

Er worden vervolgens zeven demonstranten opgepakt en voor de rechter gedaagd omdat ze beschuldigd worden van opruiing en samenzweringen en het zal uitmonden in een spectaculair proces.

Eddie Redmayne in The Trial of the Chicago 7. Bron: The Trial of the Chicago 7 / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

The Trial of the Chicago 7 is een boeiende en meeslepende film en wordt gedragen door een cast waar je u tegen zegt. Zo zien we o.a. Sasha Baron Cohen (in serieuze rol!), Joseph Gordon-Levitt, Eddie Redmayne en Yahya Abdul-Mateen, waarvan laatstgenoemde in het eveneens deze week verschenen Aquaman speelt.

Ga het zeker kijken, zeker nu we vlak voor de presidentsverkiezing zitten, waar ongetwijfeld heel veel nieuwe chaos uit gaat ontstaan… De trailer van The Trial of the Chicago 7 is hieronder te bekijken.

Las Tres Muertes de Marisela Escobedo

We willen dit ‘kijktips op Netflix (week 42, 2020)’ artikel graag afsluiten met een boeiende documentaire, namelijk met Las Tres Muertes de Marisela Escobedo. Voor de mensen die geen Spaans spreken; de Engelse titel is The Three Deaths of Marisela Escobedo.

De documentaire draait om de Mexicaanse moeder Marisela en haar zoektocht naar gerechtigheid. Haar 16-jarige dochter Rubi Frayre Escobedo werd een aantal jaar geleden als vermist opgegeven en een jaar later werd haar overschot in een vuilnisbak aangetroffen.

Het lichaam was volkomen kapot en verbrand. Haar moeder wil gerechtigheid en de dader in de gevangenis, omdat het Mexicaanse rechtssysteem weer eens tekort schoot. Elke dag worden er daar gemiddeld tien vrouwen vermoord zonder dat er een dader wordt opgepakt.

Moeder Marisela begint haar kruistocht voor gerechtigheid en krijgt daarbij te maken met criminele organisaties, corrupte en hufterige ambtenaren en ander gespuis. Het resultaat zien we in Las Tres Muertes de Marisela Escobedo, een indrukwekkende en belangrijke documentaire.

Kijktips op Netflix (week 42, 2020): tabel

Ons kijktips op Netflix (week 42, 2020) artikel komt met Las Tres Muertes de Marisela Escobedo tot een eind. Hopelijk zat er samen met The Trial of the Chicago 7 en Stranger (S2) iets voor je tussen. Wij vonden het in ieder geval een goede week.

De rest van de nieuwe titels vind je in de tabel onder deze alinea. Je kunt de kolommen selecteren op titel, jaar, iMDB-cijfer en genre. Op deze manier zie je in een oogopslag of je nog nieuwe titels aan je kijklijst moet toevoegen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Babysitter’s Guide to Monster Hunting Komedie, Fantasie 2020 5.2
2 About Time Komedie, Drama 2013 7.8
3 Alguien Tiene Que Morir (1 seizoen) Misdaad, Drama 2020 6.4
4 Aquaman Actie, Avontuur 2018 6.9
5 Bad Boys For Life Komedie, Misdaad 2020 6.6
6 Blackpink: Light Up the Sky Documentaire, Muziek 2020 8.0
7 Brandweerman Sam (4 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2018 6.2
8 De Octonauten en het Groot Barrièrerif Animatie, Short 2020 -
9 Dream Home Makeover (1 seizoen) Reality 2020 -
10 Grand Army (1 seizoen) Drama 2020 4.9
Titel Genre Jaar iMDB

Dan sluiten we nu echt af. Like ons trouwens op Facebook, volg ons op Instagram en abonneer je op de nieuwsbrief. Dan weet je altijd als eerste alles met betrekking tot Netflix Nederland.