KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 42, 2021) slag om de schelde nederlandse oorlogsfilms

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 42, 2021)

Yo, lieve lezers. Daar zijn we weer met een nieuw overzichtje. We zetten hierin op een rij wat er allemaal nieuw is op Netflix. Daar beginnen we dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 42, 2021) artikel mee. Vervolgens lichten we hier een paar tips voor je uit. Hopelijk kan ook jij weer dingen toevoegen aan je kijklijst!

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 42, 2021) // tabel

Zoals we net al zeiden, starten we met alle nieuwe toevoegingen. We hebben ze voor het gemak maar even in een tabel gezet. Door de kolommen te filteren en/of te sorteren is het mogelijk om snel te vinden wat je zoekt.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A World Without Drama, Sci-Fi 2021 4.6
2 Angeliena Drama 2021 5.2
3 Another Life (2 seizoenen) Drama, Sci-Fi 2021 5.0
4 Barbie: Big City, Big Dreams Animatie, Familiefilm 2021 7.0
5 Brabanconne Musical 2014 6.1
6 Cocomelon (4 seizoenen) Animatie, Familieserie 2021 4.5
7 DC Legends of Tomorrow (6 seizoenen + 1 aflevering van seizoen 7) Actie, Avontuur 2021 7.0
8 De Belofte van Pisa Drama, Romantiek 2019 6.7
9 De Slag om de Schelde Drama, Oorlog 2020 7.5
10 Deep Impact Actie, Sci-Fi 1998 6.2
Titel Genre Jaar iMDB

De Slag om de Schelde (2020)

Eerlijk is eerlijk: we lichten niet vaak Nederlandse films uit. Soms een serie als Undercover, maar eigenlijk was Forever Rich twee weken geleden een van de eerste. Maar deze week hebben we er weer eentje voor je, de nieuwe oorlogsfilm De Slag om de Schelde.

Het is 1944 in het Zeeuwse Walcheren en we volgen drie mannen: de Britse zweefvliegtuigpiloot William, het Zeeuws meisje Teuntje die tegen wil en dank verzetslid is en de Nederlandse knul Marinus die voor de Duitsers vecht.

Er is een groot gevecht gaande – namelijk de Slag om de Schelde – met aan de ene kant de Duitsers en aan de andere kant de geallieerden. De levens van deze drie personen kruizen elkaar en hun keuzes zullen een grote invloed hebben op het verloop van de strijd.

Dat de film een van de duurste Nederlandse films aller tijden is – met een budget van 14,5 miljoen euro – is te zien. Het ziet er werkelijk fantastisch uit. Koppel dit aan een spannend verhaal en je krijgt met De Slag om de Schelde een prima oorlogsfilm die je zeker moet gaan kijken.

My Name (seizoen 1)

Liefhebbers van spannende en actievolle Zuid-Koreaanse series, opgelet. My Name – ook wel bekend onder de titels Undercover en Nemesis – zou weleens exact in je straatje kunnen passen.

Centraal staat de jonge vrouw Yoon Ji-woo. Als ze haar vader – nota bene op haar eigen verjaardag – vermoord ziet worden, wilt ze wraak. Ze komt erachter dat hij vermoord is door een politieagent.

MY-NAME-NETFLIX-KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 42, 2021)
Yoon Ji-woo is uit op wraak. Bron: My Name / Netflix

Met hulp van een grote drugsbendeleider krijgt ze het voor elkaar om te infiltreren bij de Zuid-Koreaanse politie. Het zal haar helpen om te achterhalen wie er achter de moord op haar papa zit. En het is natuurlijk ook wel fijn voor de bende dat ze nu een mol binnen de politie hebben.

My Name is een serie vol actie, verraad, nog meer actie en een flinke plottwist die zijn niet zagen aankomen. Prima vermaak, dus, dit eerste seizoen. De trailer van My Name check je hieronder.

You (seizoen 3)

Wij zijn zelf niet echt grote fans van de serie You, maar we weten dat er veel lezers zijn die dat WEL zijn. En daarom willen we nog even kort aanstippen dat het derde seizoen sinds deze week op Netflix staat.

Wil je weten waar You over gaat? Lees dan ons oude artikel over deze serie via DEZE LINK. En de trailer van het derde seizoen check je hieronder.