Kijktips op Netflix (week 43, 2018)

Terwijl de regendruppels naar beneden dalen, en het langzamerhand weer vroeg donker is, staat er weer een nieuw overzichtje voor je klaar met de nieuwe titels op Netflix. Want ook deze week zijn er weer nieuwigheden in Netflix-land verschenen. Nestel jezelf in een luie stoel of op de bank, neem een warme kop choco en spit als vanouds de lijst met nieuwe titels door. Welke films en series mogen we deze week niet missen? Schroom niet om je tips door te seinen. Dat kan via een postduif of via onze Facebook-pagina.

Chilling Adventures of Sabrina (deel 1)

Old-skool Nickelodeon-kijkers moeten zich de serie Sabrina the Teenage Witch ongetwijfeld herinneren. De komische serie over de puberheks Sabrina die samenwoont met haar tantes (tevens heksen) en een cynisch pratende kat. Sinds deze week krijgt de wereld van Sabrina weer een nieuwe impuls met de komst van Netflix Original Chilling Adventures of Sabrina, waarin wederom het personage Sabrina de heks centraal staat.

Deze keer is het echter geen komedie waar we mee te maken krijgen, maar is alles een tikkie duisterder, sfeervoller en mysterieuzer geworden. Perfect voor het Halloween/herfstseizoen dus! De serie is gebaseerd op het gelijknamige stripboek (en dus niet zozeer op de Nickelodeon-serie) en bestaat uit 10 afleveringen van 45 tot 60 minuten.

Sabrina Spellman wordt ditmaal gespeeld door Kiernan Shipka, die tv-kijkers ook kennen als Shelly Draper uit Mad Men. De 16-jarige dame is half heks en wordt heen en weer geslingerd tussen de heksenwereld en de ‘normale’ wereld en zal hierin een goede balans moeten vinden.

Sabrina is tenslotte ook een tiener die graag met haar vrienden en vriendje Harvey omgaat. Ze krijgt hierbij steun van haar tantes Hilda en Zelda en haar vrienden, maar ze zal op haar 16e verjaardag toch een keuze moeten maken tussen de heksenwereld waarin ze tot de duistere zijde bekeerd wordt en de wereld van de normale onsterfelijken. Tsja. Ga daar maar aanstaan…

Chilling Adventures of Sabrina ziet er in ieder geval uit als een gelikte en sfeervolle productie en het zal ons niet verbazen als deze serie veel bekijks zal krijgen. Het is van dezelfde hand van de makers van Riverdale en er waren al geruchten dat deze twee series verhaaltechnisch ook met elkaar te maken zouden krijgen. Of dat ook het geval is, kunnen we alleen ontdekken door nu lekker de afleveringen te gaan bekijken.

Krijg alvast een indruk van Chilling Adventures of Sabrina en check de trailer van Chilling Adventures of Sabrina hieronder. Wij zeggen: Laat Halloween maar komen!

https://www.youtube.com/watch?v=ybKUX6thF8Q

Arrow (seizoen 7)

Het is maar goed dat we dit weekend een extra uurtje hebben doordat de klok achteruit gaat. Want deze week is ook Arrow seizoen 7 begonnen en dus kunnen we de tijd goed gebruiken!

Arrow, net als Sabrina gebaseerd op comics, gaat dus alweer het zevende seizoen in. Natuurlijk volgen we weer de (soms heftige) avonturen van Oliver Queen (Stephen Amell), de man die ooit doodgewaand op een verlaten eiland heeft gewoond en later terugkeerde naar zijn stad Starling City en daar zijn alter ego The Arrow (en The Green Arrow) introduceerde.

Zodoende wil hij het onrecht in zijn stad terugdringen en fouten uit zijn verleden herstellen. Zoals het eigenlijk wel hoort in comics en daarop gebaseerde series.

Door de seizoenen heen staat Oliver voor hete vuren, kruist zijn pad met talloze bad guys, wordt hij achtervolgd door spoken uit het verleden en krijgt hij gelukkig ook hulp van makkers om hem heen. Maar tijdens het zesde seizoen moest Oliver ook veel uitdagingen in zijn eentje opknappen en moest hij het bekopen met een grote onthulling!

Vanaf deze week kunnen fans van Arrow gelukkig verdergaan met de avonturen van de man met de boog. Je krijgt niet meteen het hele seizoen voorgeschoteld, maar er zal elke week een aflevering in het aanbod geschoten worden. De trailer van Arrow seizoen 7 vind je hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=DVxaVnFwXUc

Bodyguard (seizoen 1)

Bodyguard, een serie van de BBC, werd een paar maanden geleden onverwachts een onwijze hit. In zes afleveringen van ieder een uur, kregen we het verhaal voorgeschoteld van David Budd (Richard Madden), een oorlogsveteraan en beveiliger die een aanslag van een terroristische bende weet te verijdelen. Maar dit gaat meer per toeval dan dat hij het door had.

En als beloning krijgt hij een zeer fijn baantje als beveiliger van de minister van Binnenlandse zaken, mevrouw Julia Montague (Keeley Hawes). Vandaar de titel van de serie. Maar dat dit geen makkelijk werk is, blijkt al heel erg snel.

Dit ambitieuze mevrouwtje staat namelijk volop in de belangstelling omdat ze de bevoegdheden van o.a. de veiligheidsdienst veel groter wilt maken. Iets waar bodyguard David Budd het totaal niet mee eens is. En toch moet hij haar beschermen. Gaat dat wel?

Bodyguard op Netflix is een super spannende politieke thriller met een hoop psychologische lijntjes. Het is echt een verslavende serie geworden die je op het puntje van je stoel brengt, om je daar niet meer vandaan te krijgen. Geef het een kans, zouden we zeggen. De trailer van de serie Bodyguard kan je hieronder bekijken.

Kijktips op Netflix (week 43, 2018)

Dit waren ze weer, onze kijktips op Netflix (week 43, 2018). Hopelijk zit er iets voor je bij. En anders moet je volgend week maar weer terugkomen voor ons nieuwe artikel, want we moeten toegeven dat er niet superveel nieuwe dingen bij zijn gekomen. Alle titels vind je in de tabel onderaan dit artikel.

Een goed weekend!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Taiwanese Tale of Two Cities (8 afleveringen) Drama 2018 -
2 Dynasty (1 seizoen + 3 afleveringen seizoen 2) Drama 2018 6.4
3 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen + 3 afleveringen seizoen 4) Komedie, Musical 2018 7.7
4 The Intervention Komedie, Drama 2016 6.1
5 Chilling Adventures of Sabrina (deel 1) Drama, Fantasie 2018 8.0
6 The Good Place (2 seizoenen + 5 afleveringen seizoen 3) Komedie, Drama 2018 8.1
7 Castlevania (2 seizoenen) Anime, Avontuur 2018 8.5
8 Been So Long Drama, Musical 2018 6.1
9 Terrorism Close Calls (1 seizoen) Documentaire 2018 6.5
10 Jefe Komedie 2018 6.4
Titel Genre Jaar iMDB