Kijktips-op-Netflix-week-43-2019-eighth-grade-fisher

Kijktips op Netflix (week 43, 2019)

Ben je ook benieuwd wat er de afgelopen zeven dagen allemaal op Netflix is gekomen? Hier vind je alles in een handige tabel, zie onderaan dit artikel, en geven we je hier een aantal tips uit. Dus ga lekker zitten, pak iets te eten/drinken en lees onze kijktips op Netflix voor week 43 (2019).

Eighth Grade

Veruit de leukste nieuwe titel in het nieuwste Netflix aanbod vonden wij de film Eighth Grade. De film komt uit 2018 en is geregisseerd door Bo Burnham, een bekende YouTuber.

Kayla, een zeer goede rol van de jonge Elsie Fisher, is een 13-jarig meisje worstelt op de middelbare school. Ze valt overal een beetje buiten, als onzeker pubermeisie. Maar dit onderwerp is natuurlijk al zo oud als de weg naar Kralingen.

Het is de smaakvolle regie van Burnham en het uitmuntende, gelaagde en tevens natuurlijke spel van Fisher waardoor Eighth Grade ver boven soortgelijke films uitstijgt. We durven zelfs te stellen dat dit weleens een klassieker in de dop kan zijn.

Ze maakt YouTube-filmpjes over haar eigen problemen, zoals angst, je een grijze muis vuilen, alleen zijn et cetera. Maar hoe goed ze hier ook tips over geeft, het is een ander verhaal om die tips ook echt in je eigen leven toe te passen.

Eighth Grade is tegelijkertijd lief, eerlijk en droevig, zonder de balans te verliezen. De observaties zijn geniaal en laten de wereld zien van tieners die groeien naar volwassenheid, met alle obstakels die daarbij uiteraard komen kijken. Check de trailer van Eighth Grade en zet hem vanavond of vanmiddag zeker even op.

Breakfast, Lunch & Dinner (1 seizoen)

Het barst op Netflix van de series over eten en reizen of nog beter een combinatie hiervan. En terecht, want wat is het heerlijk om vanuit je luie zetel prachtige culinaire werelden geopend zien worden. Het wekt dus geen verbazing dat Netflix met alweer een nieuwe culinaire serie komt, genaamd Breakfast, Lunch & Dinner.

De serie draait om topchef David Chang, die eerder ook al te zien was in o.a. Ugly Delicious. In zijn nieuwe serie neemt hij enkele beroemdheden als Seth Rogen en Chrissy Teigen mee naar steden als Marrakesh, Los Angeles, Vancouver en Phnom Penh.

Samen gaan ze op zoek naar de ultieme combinatie van je dagelijkse ontbijt, lunch en diner, en natuurlijk gaan ze in gesprek met de mensen die het maken.

Wat voor nieuwe, heerlijke, verbazingwekkende versnaperingen ze allemaal tegenkomen, zie je in vier afleveringen van Breakfast, Lunch & Dinner. Wees er wel op voorbereid dat je tijdens het kijken zelf ook trek gaat krijgen in wat lekkers. Kijk alvast maar een stukje via de trailer.

Dancing with the Birds

En dan als toetje de korte (50 minuten) durende documentairefilm Dancing with the Birds. Het is van de makers van het fantastische Our Planet, dus dat zit allemaal wel goed. Ook nu volgen we dieren en in dit specifieke geval een aantal vogels.

Paradijsvogels zelfs. We zien mannetjes hun beste dansbewegingen doen, we zien ze hun veren gladstrijken en nog veel meer. Alles om indruk te maken op de vrouwtjes om uiteindelijk samen het spreekwoordelijke bed in te kunnen duiken.

Kijk deze flamboyante paradijsvogel eens. Bron: Dancing with the Birds / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Want daar is het toch allemaal om te doen, zeker in de wereld der paradijsvogels en soms ook wel in sommige kringen der mensen.

Alles wordt aan elkaar gepraat door Stephen Fry, een man waar wij groot fan van zijn door zijn intellect en typische Engelse humor. Het leuke is dat we natuurlijk niet alleen de succesgevallen zien, maar ook de minder goed gelukte avances.

Kijktips op Netflix (week 43, 2019)

Dit waren onze kijktips op Netflix (week 43, 2019). De rest van de nieuwe titels kan je hieronder zien, in een handige tabel. Onderaan kan je filteren op waarden die jij belangrijk vindt.

Wil je nou nooit meer iets missen met betrekking tot Netflix? Dan willen we je graag aanraden onze Instagram en Facebook in de gaten te houden of om je te abonneren op onze nieuwsbrief. Dan weet je altijd direct alles over Netflix (nieuwe titels, nieuws, films en series die gaan verdwijnen etc.) en ben je op feestjes en partijen helemaal het mannetje/vrouwtje.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Arrow (7 seizoenen) + 1 aflevering seizoen 8) Actie, Avontuur 2019 7.7
2 Berlin, I Love You Drama, Romantiek 2019 4.5
3 BoJack Horseman (6 seizoenen) Animatie, Komedie 2019 8.6
4 Breakfast, Lunch & Dinner (1 seizoen) Reality 2019 7.7
5 Brigada Costa del Sol (1 seizoen) Actie, Drama 2019 6.6
6 Dancing with the Birds Documentaire, Short 2019 8.2
7 David Letterman & Shah Rukh Khan Reality 2019 -
8 Daybreak (1 seizoen) Actie, Avontuur 2019 6.4
9 Dolemite is my Name Komedie, Drama 2019 7.5
10 Eighth Grade Komedie, Drama 2018 7.4
Titel Genre Jaar iMDB