i tonya Kijktips op Netflix (week 43, 2020) schaatsen

Kijktips op Netflix (week 43, 2020)

Wil je weten wat er de afgelopen week allemaal op Netflix is gekomen? En wil je dan gelijk weten wat hieruit de beste titels zijn? Dan val je nu ontzettend met je neus in de boter. Lees maar eens verder.

I, Tonya

We beginnen ons kijktips op Netflix (week 43, 2020) artikel met de film I, Tonya. Deze titel is geen twijfelgeval, dit is een film die je 100% zeker moet gaan kijken. Geloof ons nou maar.

Heel in het kort draait het in I, Tonya om de Olympische Amerikaanse kunstschaatsster Tonya Harding (een fantastische rol van Margot Robbie). Zij is de eerste die het lukt om de ’triple axel sprong’ goed uit te voeren tijdens een wedstrijd. We hebben het nu over 1991. Dit is een waargebeurd verhaal.

Niets staat haar succes in de weg. Alleen komt ze uit een slecht milieu, met een pushende moeder en een vervelende ex-man. Als dan ook nog eens blijkt dat deze ex-man een tegenstandster van Tonya na een wedstrijd aardig toetakelt, zodat Harding een grotere kans heeft op een plek in het Olympisch team, zijn de poppen aan het dansen en glijdt ze langzaam af.

Het bijzondere aan I, Tonya is dat het een waargebeurd verhaal is. Het werd nooit helemaal duidelijk of Tonya van de aanslag afwist, of dat haar ex op eigen houtje heeft gehandeld, maar toch bleef het incident voor altijd aan haar naam plakken.

De prachtig geschoten film balanceert perfect tussen tragiek en humor. Tel daar een uitstekende Margot Robbie bij op en een heerlijke rol van Allison Janney als Tonya LaVona Golden, de moeder van Tonya, en je krijgt een film die je moet zien.

Bridesmaids

Dan is het nu tijd voor een komedie. Veel lachfilms vinden wij niet zo de moeite waard, misschien hebben we een apart soort humor, maar Bridesmaids deed ons wel erg vaak lachen.

Kristin Wiig speelt de rol van Annie Walker. Haar single leven is een zooitje. Als ze op een dag hoort dat haar beste vriendin Lillian (gespeeld door Maya Rudolph) opeens verloofd is, en zij gevraagd wordt als bruidsmeisje, overvalt haar dat allemaal nogal.

Want wat je moet je eigenlijk allemaal regelen als maid of honor? En heeft ze daar eigenlijk wel zin in? Met een grote portie bluf probeert ze er het beste van te maken. Want ze wil het doen slagen, dat voelt ze als een verplichting naar haar beste vriendin.

Wat volgt is een komediefilm met een aantal zeer sterke en grappige karakters. Het bijzondere is ook dat alle hoofdrolspelers vrouwen zijn. Het zou niet bijzonder moeten zijn, maar het is het toch. Bridesmaids is een heerlijke film met een hoop goede en geslaagde grappen, wel fijn voor een komedie, en met het hart op de juiste plaats.

Inglourious Basterds

We willen ons kijktips op Netflix (week 43, 2020) artikel graag afsluiten met een film die we inmiddels al meermaals hebben gezien en eentje die dus sinds deze week weer op Netflix staat, namelijk Inglourious Basterds.

In deze film uit 2009 van regisseur Quentin Tarantino staat een groep Amerikaans-Joodse soldaten centraal tijdens WOII. De leider van deze bende ongeregeld is Aldo Raine (een hilarische Brad Pitt).

Hun doel: nazi’s vermoorden. En ze moeten niet alleen vermoord worden, nee, ze dienen stuk voor stuk gescalpeerd te worden. Als wraak voor al hun gruwelijkheden tegen o.a. de Joden.

Intussen is ook de bioscoopexploitant Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) op zoek naar wraak op de nazi’s, nadat haar Joodse familie is vermoord door SS-kolonel Hans Landa (een heerlijke rol van Christoph Waltz) en zijn soldaten. Samen met haar verloofde bedenkt ze een ultiem wraakplan, wanneer ze erachter komt dat de nazi’s een filmpremière in haar bioscoop willen bijwonen.

Alles bij elkaar is Inglourious Basterds een typische Tarantino film vol geweld, humor en sterke dialogen. De trailer check je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 43, 2020): tabel

Wij vonden Inglourious Basterds, Bridesmaids en I, Tonya de leukste nieuwe titels van de afgelopen week. Maar natuurlijk kwamen er nog veel meer dingen op de streamingsdienst. Deze vind je allemaal in de tabel hieronder.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Suitable Boy (1 seizoen) Drama, Romantiek 2020 6.2
2 American Gangster Misdaad, Drama 2007 7.8
3 Apocalypse Now Redux Drama, Oorlog 1979 8.4
4 Barbarians (1 seizoen) Actie, Avontuur 2020 7.5
5 Bending the Arc Documentaire 2017 7.1
6 Brave Blue World Documentaire, Short 2019 6.9
7 Bridesmaids Komedie, Romantiek 2011 6.8
8 Bridget Jones: Edge of Reason Komedie 2004 6.0
9 De Magische Schoolbus rijdt opnieuw Animatie, Avontuur 2020 6.2
10 Don't Be a Menace Komedie 1996 6.6
Titel Genre Jaar iMDB

En zoals altijd willen we je nu ook weer vragen ons te volgen via Facebook, Instagram en/of de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alles wat met Netflix te maken heeft.