richard jewell KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 43, 2021) media journalisten-1

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 43, 2021)

Klaar voor ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 43, 2021) artikel? We nemen je mee het Netflix moeras in. Wat is er de afgelopen zeven dagen allemaal bijgekomen in het Netflix aanbod? En belangrijker nog: wat is hiervan de moeite waard om eens op te zetten? We vertellen je het nu.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 43, 2021) // tabel

Maar voor we aanbelanden bij onze weektips, eerst de tabel. In deze tabel staan alle nieuwe films en series die de afgelopen week op Netflix zijn gekomen. Bekijk hem hieronder maar even, dan lichten we er daarna een aantal uit die wij het meest de moeite waard vonden.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 8 Rue de l’Humanité Komedie 2021 5.7
2 Achter de Wolken Drama 2016 6.3
3 Adventure Beast (1 seizoen) Animatie, Komedie 2021 7.4
4 Birds of Prey Actie, Avontuur 2020 6.1
5 Chesapeake Shores (5 seizoenen) Drama, Familieserie 2021 7.5
6 Cowboy Bebop (1 seizoen) Anime, Avontuur 1998 8.9
7 De Loteling Drama 1974 6.6
8 Dynasty (4 seizoenen) Drama 2021 7.3
9 Everybody Happy Drama 2016 5.4
10 Flip a Coin - One Ok Rock Documentary Documentaire, Muziek 2021 7.8
Titel Genre Jaar iMDB

Richard Jewell (Eastwood, 2019)

richard jewell KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 43, 2021) telefoon-1

Onze eerste tip van de week is de film Richard Jewell (2019) van regisseur Clint Eastwood. Het is een waargebeurd verhaal over een niet al te snuggere beveiliger – met de naam Richard Jewell (gespeeld door Paul Walter Hauser) – tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta.

Tijdens een rondje bij een druk evenement, vindt hij onder een bankje een zwarte rugzak waar een aantal bommen in blijken te zitten. Hij belt de autoriteiten – met de bekend geworden zin “There is a bomb in Centennial Park. You have thirty minutes.” – maar toch ontploft de bom.

Gelukkig heeft hij al een hoop mensen weten te evacueren en op deze manier groter leed voorkomen. Hij wordt dus gezien als held. Totdat de FBI en de media beginnen te draaien. Van de ene op de andere dag wordt hij juist gezien als de dader.

Wat volgt is een heftig verhaal waarin je de macht van de media te zien krijgt. En een verhaal over incompetente FBI-rechercheurs die maar wat graag het verhaal afsluiten.

Richard is een lieve man die vaak mensen vertrouwt, maar juist deze eigenschappen lijken hem in Richard Jewell – om het met een understatement te zeggen – enorm in de weg te zitten.

Cowboy Bebop (seizoen 1)

Spike Spiegel en metgezel. Bron: Cowboy Bebop / Netflix

De tweede tip is het eerste en enige seizoen van de Japanse animé serie Cowboy Bebop van eind jaren 90, een klassieker in het genre. De serie stond al eerder op Netflix en is nu dus gelukkig terug. Het lijkt een soort opwarmertje voor de remake met echte mensen die op 17 november op Netflix komt.

Cowboy Bebop speelt zich af in het jaar 2071. De mensheid heeft bezit genomen van een aantal planeten en manen om Moeder Aarde gedag te kunnen zeggen. Centraal staat de ‘Inter Solar System Police’ en een groepje outlaws/premiejagers onder naar naam ‘Cowboys’.

Bebop is de naam van het ruimteschip van twee van deze cowboys. Aan de ene kant is er de rustige Spike Spiegel en de ander is zijn pragmatische partner Jet Black. Samen jagen ze op criminelen om hun boterham te verdienen. Alles gaat prima, totdat ze een paar aparte figuren tegenkomen op hun intergalactische reis.

Wat volgt in Cowboy Bebop is een snelle Space Opera animatieserie vol toffe bebop en big band muziek, humor, actie en prachtige visuals.

De naam van de serie had ook niet beter gekozen kunnen zijn, aangezien bebop de jazzvorm is waarbij improvisatie, laten horen wat je kunt en snelle melodieën de basis vormen. Precies de omschrijving die ook past bij Cowboy Bebop.

The Office USA (9 seizoenen)

Yeah! The Office staat op Netflix! De Amerikaanse variant met negen seizoenen, om precies te zijn. Je weet waarschijnlijk dat de serie origineel een BBC-productie was van de hand van Ricky Gervais en dat er later een Amerikaanse populaire variant van gemaakt is.

In The Office USA wordt de rol van kantoorbaas Michael Scott gespeeld door Steve Carell. In de inmiddels karakteristieke mockumentary stijl – geschoten alsof het een documentaire betreft, maar dan bedacht, inclusief pratende mensen tegen de camera – zien we hoe het eraan toegaat bij het fictieve Dunder-Mifflin Paper Company kantoor in Scranton, Pennsylvania.

Een plek vol verschillende gekke snijbonen, botsende karakters, ongelukjes, ongepaste situaties, romantiek, altijd hetzelfde moeten doen en meer van dit soort dingen meer.

Tel daar het karakter van baas Michael bij op – die denkt dat hij de leukste en grappigste baas ooit is – en je krijgt een hilarische cocktail waar de ironie vanaf druipt. Verplichte kost voor komedieliefhebbers.