annie Kijktips op Netflix (week 44, 2018)

Kijktips op Netflix (week 44, 2018)

Zondag en zon, wat wil je nu nog meer? Welnu, misschien een paar leuke nieuwe titels voor op je Netflix kijklijstje. Zoals elke week hebben we weer alles, van de afgelopen week, doorgespit en uitgeplozen om je weer een paar tips te kunnen geven met het nodige cachet. Alle nieuwe films en series vind je in de tabel onderaan. 

House of Cards seizoen 6

De klapper van deze week is zonder twijfel House of Cards seizoen 6. En we hebben nu niet te maken met een gewoon seizoen, maar eentje waar toch een behoorlijk verhaal aan vastzit. Het zal je niet ontgaan zijn dat House of Cards te maken kreeg met heftige beschuldigingen m.b.t. seksueel misbruik van hoofdrolspeler Kevin Spacey. Het werd in ieder geval onmogelijk om Spacey, die al 5 seizoenen lang in de huid van de gewetenloze president Frank Underwood kroop, aan boord te houden in de populaire serie.

Maar hoe moest dat productietechnisch gefixt worden? De makers van House of Cards zijn eruit gekomen en hebben besloten de aandacht te verleggen naar Underwood’s sterke en ambitieuze vrouw Claire (Robin Wright), want met haar is er nog wel het een en ander te beleven in Washington.

En zo geschiedde het dat Kevin Spacey vakkundig de serie werd uitgeschreven. Hoe dat precies gegaan is, kunnen we nu gaan bekijken op Netflix. House of Cards seizoen 6 is dus uiteindelijk een vreemde eend in de bijt geworden door omstandigheden en het is meteen ook het einde van een succesvolle serie op Netflix.

We vinden het doodzonde dat het allemaal zo heeft moeten gaan, maar het is gewoon helaas niet anders. We zullen seizoen 6 gewoon opzetten en hopen dat mede-House of Cards-fans gewoon van het seizoen kunnen blijven genieten en dat de serie een waardig einde krijgt. Hup Claire, nu is het jouw beurt!

Children of Men

Mensen die de afgelopen weken braaf hebben gekeken naar het programma De Kijk van Koolhoven, een dikke aanrader trouwens als je net als ons een filmliefhebber bent, hebben Children of Men waarschijnlijk langs zien komen in de aflevering over de post-apocalyptische film. En sinds deze week staat deze bloedspannende sciencefiction thriller ook op ons aller Netflix. En dat is goed nieuws.

De film speelt zich af in 2027, een tijd waarin chaos regeert, hoop vervlogen is en vrouwen opeens geen kinderen meer kunnen krijgen. De katalysator van de film is de dood van de tot dan toe jongste persoon op aarde, de 18-jarige Diego Ricardo. Als Theo Faron, ex-activist die alle hoop inmiddels ook heeft verloren, te horen krijgt dat er toch een zwangere op aarde is, moet hij haar veiligheid brengen.

Wat volgt is enerzijds een fantastische thriller, vol adembenemende cinematografie en spannende actie. Tegelijkertijd schotelt de Mexicaanse regisseur Alfonso Guarón ons een angstvallige toekomst voor die, zoals bij veel post-apocalyptische films, en vergeef ons het cliché, aan de oppervlakte al erg veel lijkt op de hedendaagse wereld waarin we steeds verder versplinterd raken en waarin desillusie en tegenover elkaar staande groepen aan de orde van de dag zijn.

De trailer van Children of Men, die sinds deze week dus op Netflix te zien is, bekijk je via de onderstaande video.

The Holiday Calendar

Ook viel ons deze week de komst van The Holiday Calendar op en dat is goed nieuws voor iedereen die niet kan wachten tot het kerst is. De kerstsfeer druipt namelijk van de film af en wat Netflix betreft, kunnen de feestdagen dus niet vroeg genoeg beginnen.

Bij kerst denk je al snel aan sneeuw, lichtjes, kerstbomen, lelijke truien en adventskalenders. Dit laatste is ook wat de jonge fotografe Abby van haar oma erft, alleen gaat het niet om een gewone adventskalender, maar om eentje waar magische eigenschappen aan lijken te zitten. En dat komt goed uit, want wat is nu kerst zonder magie? Elke keer wanneer Abby iets uit de kalender haalt, krijgt ze een miniatuurvoorwerp dat later op de dag op de een of andere manier een rol van betekenis zal spelen voor Abby.

Hoe dan ook, met The Holiday Calendar krijg je een warme gluhweincocktail van magie, liefde en dromen. Netflix hoopt je hiermee alvast warm te maken voor de feestdagen en dat zal gerust voor veel kijkers wel lukken.

Dan even een andere huishoudelijke mededeling wat betreft Netflix en de feestdagen. Het is iedereen inmiddels opgevallen dat Netflix geen Sinterklaasfilms meer in het aanbod heeft staan. Wat hier nou de precieze reden van is, weten wij ook niet, maar we willen graag wel benadrukken dat wij hierin geen rol spelen. Netflix beheert het aanbod, wij niet, dus don’t shoot the messenger a.u.b. 😉.

Annie

Comfy season is officieel geopend op Netflix, want de klassieke familiefilm over het roodharige weesje Annie staat op Netflix. Van Annie, de musical uit het jaar 1982, kunnen wij altijd erg genieten, in onze huiskleding met een kop thee, vandaar dat we hem eventjes kort willen benoemen.

Het verhaal zal inmiddels bij iedereen bekend zijn: Annie is een weeskindje dat ondanks haar situatie en die van de wereld, het verhaal speelt zich namelijk af tijdens de depressie in de jaren ’30, erg vrolijk en ondeugend is. Ze is ooit als baby bij een weeshuis voor de deur gezet, samen met een zilveren medaillon en een kaartje van haar ouders waarin ze haar beloven haar ooit te komen ophalen.

Miss Hannigan zwaait de scepter in het weeshuis en Annie en de rest krijgen het zwaar te verduren. En dus besluit ze op een dag maar gewoon te ontsnappen om zelf haar ouders te zoeken. Check de trailer hieronder maar eventjes, om je geheugen op te frissen. En zet hem daarna snel nog even lekker op.

Kijktips op Netflix (week 44, 2018)

Dit was het weer, lieve mensen: onze tips van deze week. Alle nieuwe titels vind je in de tabel als je eventjes doorleest. Daar kan je ook selecteren op genre, IMDb cijfer en meer. Hopelijk zit er iets voor je tussen. We hebben trouwens ook pagina’s over het gehele Netflix aanbod en wat er binnenkort op Netflix komt.

En als je onze Facebookpagina liket (inmiddels hebben we meer dan 18.000 likes, iets waar we erg trots op zijn) of als je je abonneert op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd up-to-date wat betreft het Netflix aanbod.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Arrow (6 seizoenen + 3 afleveringen seizoen 7) Actie, Avontuur 2018 7.7
2 RuPaul's Drag Race (seizoen 6 t/m 10) Game-show, Reality 2018 8.3
3 Patriot Act with Hasan Minhaj (S01E03) Talkshow, Komedie 2018 7.5
4 A Taiwanese Tale of Two Cities (9 afleveringen) Drama 2018 -
5 Dynasty (1 seizoen + 4 afleveringen seizoen 2) Drama 2018 6.4
6 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen + 4 afleveringen seizoen 4) Komedie, Musical 2018 7.7
7 Tytgat Chocolat (1 seizoen) Drama 2017 7.3
8 Bevergem (1 seizoen) Drama 2015 8.3
9 Vuurzee (2 seizoenen) Drama, Mysterie 2009 7.8
10 House of Cards (6 seizoenen) Drama 2018 8.9
Titel Genre Jaar iMDB