Kijktips op Netflix (week 44, 2019)

Zo, wat een rot weer, hè? Gelukkig kan je je nog een beetje vermaken met Netflix. Wij hebben het nieuwe aanbod, alle nieuwe titels van de afgelopen 7 dagen, voor je op een rij gezet (zie tabel onderaan) en we hebben hier gelijk een paar tips uitgehaald. Lees je mee?

2001: A Space Odyssey

Goed nieuws voor de echte filmfan: er is weer een klassieker van jewelste op Netflix verschenen. Deze week verscheen Stanley Kubrick’s 2001: A Space Odyssey namelijk in het aanbod en daar zijn we zeer blij mee.

Deze bijzondere film uit 1968 was zijn tijd ver vooruit qua visuals en geluid. Het is niet verbazingwekkend dat het nog steeds vaak in de top van lijstjes met beste films allertijden terug te vinden is.

De film bestaat uit 4 gedeeltes, waarin we in het eerste gedeelte belanden in ‘The Dawn of Man’, oftewel het begin van de mensheid. Een groep apen komt in contact met een mysterieuze monoliet en blijkt hierdoor een stap in de evolutie te kunnen maken. Aan het einde van dit gedeelte komen we aan bij misschien wel de beroemdste jumpcut in de filmgeschiedenis en begint het space-avontuur van de film.

De mensheid is de ruimte inmiddels flink gaan verkennen, iets wat schitterende beelden oplevert, die gecombineerd worden met heerlijke klassieke muziek. Dit levert onder andere een ruimtemissie naar Jupiter op, waarin astronauten Dave en Frank te maken krijgen met hun bijzondere reisgenoot, de besturingscomputer HAL.

Wanneer later weer een monoliet in beeld komt, gaat 2001: A Space Odyssey helemaal los en kun je je borst natmaken voor een filmervaring die je niet snel zal vergeten.

En waar de film nou precies over gaat, mag je van Stanley Kubrick helemaal zelf weten. Hij wilde graag dat het publiek zijn eigen mening en betekenissen eraan zou geven. Als je alvast in de stemming wilt komen voor 2001: A Space Odyssey, kun je hier de trailer checken.

Queer Eye (Japan)

Yay! De vrienden van Queer Eye zijn terug en ze komen deze keer met speciale afleveringen op de proppen. Jonathan, Tan, Antoni, Karomo en Bobby zijn namelijk naar het verre Japan afgereisd om deze keer Japanners te helpen met hun lifestyle. Want ook in dit gedeelte van de wereld zijn er mensen te vinden die wel wat hulp kunnen gebruiken van de Fab Five.

Met behulp van model Kiko Mizuhara, kunnen de heren de culturele verschillen overbruggen en hun expertise weer loslaten op het gebied van eten, cultuur, kleding, interieur en persoonlijke verzorging.

Maar omdat de Fab Five ook veel over de Japanse tradities en gebruiken leren, wordt het een interessant verslag van mooie transformaties. Uiteraard met veel gelach en af en toe een traan.

Queer Eye: We’re in Japan! is geen volledig seizoen en heeft ‘maar’ 4 afleveringen. Maar dat maakt de pret niet minder, het is gewoon weer een heerlijke serie geworden met humor, hysterie en emotie, en als je goed oplet, kun je er ook zelfs wat van opsteken!

Atypical (seizoen 3)

We willen ons ‘kijktips op Netflix (week44, 2019)’ artikel graag afsluiten met onze derde tip, namelijk Atypical (seizoen 3). We volgen hoofdrolspeler Sam (Keir Gilchrist), een 18-jarige knul met ietwat autistische trekjes.

We zien hem struggelen en op zoek voor de liefde, onafhankelijkheid en zichzelf. Een beetje zoals ons allemaal op die leeftijd. Maar voor hem is het allemaal nog net een tandje lastiger. Maar we volgen ook de rest van de gezinsleven en hun moeilijkheden om normaal te zijn.

Kijktips op Netflix (week 44, 2019)

2001: A Space Odyssey en Queer Eye (Japan) waren wat ons betreft de kijktips op Netflix (week 44, 2019). Benieuwd naar wat er allemaal nog meer nieuw is op Netflix? Bekijk dan de tabel onderaan deze alinea. Door middel van de filteropties aan de onderzijde kan je precies zoeken naar daar waar je naar op zoek bent.

Volg ons ook zeker even op Facebook, Instagram en abonneer je op de nieuwsbrief! Een goed weekend iedereen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 2001: A Space Odyssey Avontuur, Sci-Fi 1968 8.3
2 A 3 Minute Hug Documentaire, Short 2019 6.1
3 A Remarkable Tale Komedie 2019 6.3
4 Ad Vitam (1 seizoen) Drama, Sci-Fi 2018 6.8
5 American Son Drama 2019 5.4
6 Arrow (7 seizoenen) + 2 afleveringen seizoen 8) Actie, Avontuur 2019 7.7
7 Arsenio Hall: Smart & Classy Cabaret 2019 -
8 Atypical (3 seizoenen) Komedie, Drama 2019 8.4
9 Bon Cop, Bad Cop Actie 2006 6.9
10 Drive Actie, Thriller 2019 2.7
Titel Genre Jaar iMDB