Kijktips op Netflix (week 44, 2020)

Daar zijn we weer! Met andermaal een overzicht met onze wekelijkse kijktips. Aan het eind van het artikel vind je uiteraard weer onze weektabel. Hierin staan alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod van de afgelopen zeven dagen. Maar we beginnen nu eerst met onze tips.

Suburra (seizoen 3)

We trappen dit kijktips op Netflix (week 44, 2020) overzicht af met het derde seizoen van de misdaadserie Suburra. Het is het allerlaatste seizoen. Na dit seizoen is het klaar met deze maffiaserie.

In Suburra staan een aantal groepen centraal, namelijk de kerk, de staat en de maffia, en allen willen ze de macht in de Italiaanse stad Rome. Suburra is het Italiaanse woord voor achterbuurt en het is de uitgelezen plek waar mensen samenkomen om bepaalde (criminele) zaken te bespreken.

Aan het begin van de serie zien we dat drie personen een samenwerking aangaan om de macht te grijpen. De ene is een zoon van een maffialid, de ander een zoon van een politieagent en de derde is zigeuner. Geen alledaags triootje, dus.

Kijktips op Netflix (week 44, 2020) suburra nederland serie politie
Politie!! Bron: Suburra / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Al snel botsen ze met de oude garde, zoals met Samurai (een rol van Francesco Acquaroli), een oud maffialid. Wat volgt is een harde serie vol geweld en machtsspelletjes, alles om de baas te worden.

De vergelijkingen met onze favoriete serie Gomorra liggen natuurlijk voor de hand. Enerzijds snappen we het als mensen de series vergelijken, maar toch zijn er wel volgens ons wel degelijk verschillen te benoemen.

Zo vinden we Gomorra toch nog een stuk rauwer, met hardere personages, terwijl Suburra iets vaker het emotionele aspect van zo’n geweldstrijd belicht. En Suburra heeft een hoop meer verhaallijnen. Suburra voelt daarom iets meer ‘Hollywood-achtig’ aan dan Gomorra. Dat is iets dat je leuk moet vinden.

Hoe dan ook, het blijven twee fijne series die je doen verlangen om weer naar Italie op vakantie te gaan. Althans, niet om het geweld natuurlijk, maar om het lekkere eten en de fijne temperaturen.

Blood of Zeus (seizoen 1)

Onze tweede kijktip is de animatieserie Blood of Zeus (seizoen 1). We weten dat animatie niet voor iedereen is weggelegd, dus als je op voorhand al iets hebt van “opzouten met je kinderlijke tekenfilms”, dan moet je deze tip maar even overslaan.

Voor de mensen die nu besluiten door te lezen: Blood of Zeus is een nieuwe Amerikaanse animatieserie die ook bekend staat onder de titel Gods & Heroes. De serie speelt zich af midden in de Griekse mythologie met zijn ontelbare goden.

Centraal staat de halfgod Heron, zoon van Zeus en Electra. Zeus is natuurlijk een God en Electra was een menselijke koningin, daarom dat hij zelf halfgod is. Heron is een vastberaden knul met wat woedeproblemen richting zijn vader Zeus. Uiteindelijk wordt het zijn taak om zowel de Aarde als de Hel te redden van de ondergang. Ga er maar aan staan.

Achter Blood of Zeus zitten dezelfde makers als bij de zeer bekende en bekroonde animatieserie Castlevania, dus het zijn geen koekenbakkers. En dat is te zien. Het ziet er namelijk allemaal prachtig uit en ook het verhaal smaakt naar meer. Jammer genoeg bestaat het eerste seizoen, dat sinds deze week dus op Netflix staat, slechts uit 8 afleveringen.

Kijktips op Netflix (week 44, 2020): tabel

Dit waren onze tips. Er kwamen niet super veel nieuwe dingen op Netflix, zoals ook te zien in de tabel hieronder. Hopelijk is er volgende week meer keuze. Maar er is gelukkig nog een hoop op Netflix wat wij ├╝berhaupt nog moeten zien, dus we houden het nog wel eventjes uit.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Apocalypse Now Redux Drama, Oorlog 1979 8.4
2 Blood of Zeus (1 seizoen) Animatie, Actie 2020 8.0
3 Bronx Actie, Misdaad 2020 6.0
4 Chico Bon Bon: Monkey with a Tool Belt (4 seizoenen) Animatie, Familieserie 2020 6.4
5 Don't Be a Menace Komedie 1996 6.6
6 Doom Actie, Horror 2005 5.2
7 Gigantosaurus (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2019 7.4
8 His House Horror 2020 5.7
9 Holidate Komedie, Romantiek 2020 6.2
10 Honey 2 Drama 2011 5.3
Titel Genre Jaar iMDB

Social media etc.

Volg ons ook zeker even via de social mediakanalen. Je kunt ons vinden op Facebook, Instagram en natuurlijk via de ouderwetse nieuwsbrief.