KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 44, 2021) La 317ème Section (a.k.a. The 317th Platoon) (1965)

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 44, 2021)

Jongens en meisjes, het is tijd voor ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 44, 2021) artikel. Als je ons al een tijdje volgt, weet je wat er nu komen gaat. Eerst een tabel met hierin alle nieuwe films en series op Netflix van de voorbije zeven dagen. Daarna pikken we hier een aantal titels uit die wij het leukst vinden.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 44, 2021) // tabel

Laten we dus beginnen met de tabel. Hierin staan alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen week. Sorteer en filter de kolommen en graaf eventjes door alle nieuwe dingen op Netflix Nederland.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Army of Thieves Actie, Komedie 2021 6.4
2 Bête, Mais Discipliné Komedie 1979 4.5
3 Blue Period (4 afleveringen) Anime, Drama 2021 8.4
4 Bof... Anatomie d'un livreur Komedie 1971 6.9
5 Brelan D'as Misdaad, Mysterie 1952 6.1
6 C'est Pas Parce Quón a Rien Komedie, Misdaad 1975 5.7
7 Cause toujours... tu m'intéresses! Komedie 1979 6.0
8 Charlie et ses Deux Nenettes Komedie 1973 6.3
9 Chiens Perdus Sans Collier Drama 1955 6.3
10 Colin in Black & White (1 seizoen) Drama, Sport 2021 4.0
Titel Genre Jaar iMDB

Où Est Passé Tom? (a.k.a. Where Did Tom Go?) (1971)

De eerste titel die we in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 44, 2021) willen uitlichten, is de Franse film Où Est Passé Tom?, in het Engels uitgekomen onder de titel Where Did Tom Go?.

Hoofdpersoon is het personage Tom Coupar (gespeeld door ene Rufus zonder achternaam die je zou kunnen kennen als Raphaël Poulain in de film Amélie).

Hij werkt bij een organisatie die zich inzet om politieke gevangenen – waar dan ook ter wereld – te helpen. Het is hun taak om ze vrij te krijgen. Dit doen ze zonder geweld. Totdat Tom merkt dat dit niet altijd de manier is om iets voor elkaar te krijgen.

Op een dag besluit hij actie te ondernemen. Samen met werkneemster Alexandra trekt hij naar een land waar dictator Anton Caras aan de macht is, vermoorden hem en proberen ze eigenhandig een fort vol politieke gevangenen vrij te krijgen.

Maar daar gaat het mis en moeten ze een listig plan bedenken om uit het fort te ontsnappen.

Het maakt Où Est Passé Tom? van regisseur José Giovanni een heerlijke film om op een zaterdagavond te kijken, vol actie, jaren 70 kleding en muziek en een vleug spanning en drama. Misschien niet zo bekend, maar zeker de moeite waard als je eens iets anders wilt dan de films en series die iedereen al kijkt.

Où Est Passé Tom? (a.k.a. Where Did Tom Go?) netflix nederland José Giovanni rufus amelie
Tom in de problemen in een ruimte met een corpulent mannetje. Bron: Où Est Passé Tom? / Netflix

La 317ème Section (a.k.a. The 317th Platoon) (1965)

Ben je een fan van oorlogsfilms? Dan moet je je La 317ème Section (a.k.a. The 317th Platoon) zeker eens kijken op Netflix. We schrijven het jaar 1954, tijdens de Vietnamoorlog, en een Frans peloton is geïsoleerd geraakt in de jungle.

Ze krijgen de opdracht om zich als groep terug te trekken om niet in de val te lopen van de Vietnamezen. Maar – en als je een beetje bekend bent met de oorlog – dat is niet makkelijk.

Achter elke boom schuilt gevaar, en de uitputting die de terugtocht veroorzaakt maakt het alleen nog maar moeilijker om de focus scherp te houden.

Het toffe aan La 317ème Section is dat de film door de manier van filmen aanvoelt als een documentaire. Je bevindt je echt midden in het peloton. Het bevordert het gevoel van chaos, hitte en paniek.

Het is ook wel fijn dat er niet de behoefte wordt gevoeld om heel erg uitleggend te werk te gaan.

Het maakt La 317ème Section een prima film, zeker als je geïnteresseerd bent in de betere en minder bekende oorlogsfilms en meer specifiek in de Vietnamoorlog.