outlaw king Kijktips op Netflix (week 45, 2018)

Kijktips op Netflix (week 45, 2018)

Yes, het is weer weekend en dat betekent dat we weer een blik werpen op de afgelopen week waarin er uiteraard weer nieuwe titels op Netflix zijn bijgekomen. Wat heeft Netflix ons deze week zoal te bieden (zie tabel onderaan) en wat mogen we echt niet missen? Hoog tijd om weer even door het aanbod te speuren. Enne, laat het zeker weten op onze Facebookpagina wanneer je zelf een leuke titel hebt die niemand mag missen! Hier is alweer ons kijktips op Netflix (week 45, 2018) artikel!

The Sinner (seizoen 2)

Deze week werd The Sinner seizoen 2 gelanceerd op Netflix, nadat we een paar weken terug al de releasedatum bekendmaakten. Vorig jaar werd de mysterieuze crimeserie met behoorlijk wat bombarie gelanceerd, want het verhaal van The Sinner loog er niet om.

In het eerste seizoen zagen we hoe de jonge moeder Cora (gespeeld door Jessica Biel) vanuit het niets -gewoon tijdens een dagje strand- een man met veel geweld neerstak en vermoordde. Het was vervolgens aan rechercheur Harry Ambrose (Bill Pullman) de taak om de toedracht van de zaak te onderzoeken. Dat bleek niet zo eenvoudig, want Cora kon zich niets van de gebeurtenis herinneren. 

In The Sinner seizoen 2 keert rechercheur Ambrose terug naar zijn geboortedorp in de staat New York om een nieuwe zaak te onderzoeken. En het gaat wederom om een bizar verhaal. Een dubbele moordzaak deze keer. De pas 13-jarige knul Julian bekent aan de politie dat hij zijn ouders heeft vermoord.

Maar er zitten natuurlijk haken en ogen aan de zaak, zo zal Ambrose merken, en de inwoners van het dorp zijn ook niet zo happig om alles over hun omgeving los te laten. En wat is er toch precies met die malle Julian aan de hand?

In 8 afleveringen zal ons in ieder geval weer een flinke portie spanning en mysterie gegeven worden. En dat doet het altijd goed op Netflix, dus we denken dat The Sinner weer goed bekeken zal worden. Om je alvast in de stemming te brengen, kun je hieronder alvast de trailer bekijken!

https://www.youtube.com/watch?v=K8j61MUB8y4

Westside

Liefhebbers van shows en series waarin muziek en zang (Glee, iemand?) en reality (a la The Hills) centraal staan, zouden zich wel eens thuis kunnen gaan voelen in Westside, de nieuwe documentaireserie van Netflix. Netflix zelf noemt het ook gewoon een mix tussen inderdaad Glee en The Hills, dus dat schept nogal wat verwachtingen.

Westside draait om een groep jonge, ambitieuze en getalenteerde muzikanten die, met allerlei verschillende muziekstijlen, het proberen te maken in Los Angeles. Ze zingen, werken en wonen samen om dit te kunnen bereiken en op een documentaire-achtige wijze zien we hoe ze dit doen. 

Ze werken uiteindelijk toe om een knallende performance te geven in een nachtclub in de stad. Dit gaat natuurlijk gepaard met veel ups en downs en we zijn er, als guitige kijkers, allemaal getuige van!

Naarmate we kennis maken met de muzikanten, zien we steeds meer van hun karakter, emoties, worstelingen en overpeinzingen door middel van bijvoorbeeld dagboekshots. Intussen krijgen we ook nog hun zangkunsten voorgeschoteld in liedjes en videoclips, zoals Glee en La La Land dat ook doen, aldus de producer van de show Jenn Levy.

En terwijl jij hieronder alvast de trailer kunt checken, smeren wij alvast de keeltjes met wat zachte honing, zodat we niet voor paal staan als we proberen mee te zingen met de nummers.

Outlaw King

Als je wat rauwers zoekt dan de gepolijste videoclips in Westside, kun je deze week ook terecht bij de film Outlaw King, het waargebeurde, historische verhaal over Robert the Bruce. Robert the Bruce is in Schotland een heel bekend figuur, want hij groeide in de Middeleeuwen uit tot held van de Schotten die vocht tegen de onderdrukkende Engelsen. En die strijd maken we in volle glorie mee in Outlaw King.

Robert groeit in zijn leven uit van verslagen edelman naar koning, om zich tot slot op te werpen als ‘outlaw hero’ die het op neemt tegen het sterke leger van de tirannieke koning Edward I. Om zijn familie en zijn volk te redden, zal hij alles moeten geven om dit te bewerkstelligen. En dat is geen eitje, aangezien het Engelse leger een van de sterkste ter wereld is.

outlaw king pine Kijktips op Netflix (week 45, 2018)
VECHTEN! Bron: Outlaw King / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De strijd van Robert the Bruce tegen de Engelsen is een hard gevecht geworden waarbij eigenlijk maar weinig gespaard wordt. Voor Outlaw King  zijn ieder geval kosten nog moeite bespaard gebleven om deze bloedige geschiedenis in beeld te krijgen.

Outlaw King is deze week door Netflix op de markt gebracht. Regisseur David Mackenzie, die je wellicht nog kent van Hell or High Water, werkt in deze film weer samen met hoofdrolspeler Chris Pine, die we zien als Robert the Bruce en hiermee toch een opmerkelijke rol te pakken. De trailer van Outlaw King op Netflix bekijk je hier.

Kijktips op Netflix (week 45, 2018)

We zijn weer bijna bij het einde gekomen van ons nieuwste kijktips op Netflix (week 45, 2018) artikel. Zoals elke week hebben we weer geprobeerd om je een paar tips te geven. Alle andere series en films die de afgelopen 7 dagen op Netflix zijn gekomen, kan je vinden in de tabel onderaan dit artikel. Scan die dus zeker nog even door.

Wil je nou echt niks meer missen met betrekking tot Netflix? Geen onze Facebookpagina dan een like en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Oh, en vergeet ook niet onze Netflix aanbod Nederland en Binnenkort op Netflix pagina’s te bekijken. Daarop staan respectievelijk tabellen met alle titels op Netflix en alle films/series die binnen nu en een paar maanden op Netflix komen, inclusief data.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Taiwanese Tale of Two Cities (10 afleveringen) Drama 2018 -
2 Dynasty (1 seizoen + 5 afleveringen seizoen 2) Drama 2018 6.4
3 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen + 5 afleveringen seizoen 4) Komedie, Musical 2018 7.7
4 Age of Tanks (1 seizoen) Documentaire 2017 -
5 The Sinner (2 seizoenen) Drama, Mysterie 2018 8.0
6 The Good Place (2 seizoenen + 7 afleveringen seizoen 3) Komedie, Drama 2018 8.1
7 Spirit: Samen Vrij (aka Spirit Riding Free) (7 seizoenen) Animatie, Avontuur 2018 6.4
8 Treehouse Detectives (2 seizoendn) Animatie, Kinderserie 2018 7.5
9 Beat Bugs (3 seizoenen) Animatie, Familieserie 2018 7.8
10 Nitro Circus: The Movie Documentaire, Actie 2012 6.7
Titel Genre Jaar iMDB