The Devil Next Door (seizoen 1) Kijktips op Netflix (week 45, 2019)

Kijktips op Netflix (week 45, 2019)

Weekend! En dan zijn wij er natuurlijk weer, jouw gids in de jungle die Netflix heet. Wat is er allemaal bijgekomen? Welke films of series zijn hiervan het leukst? Je leest het hier.

The End of the F***king World (seizoen 2)

Goed nieuws voor fans van The End of the F***king World, want deze week is seizoen 2 van de Britse komedieserie met een duister randje op Netflix verschenen. Deze serie veroverde vorig jaar de harten van behoorlijk wat Netflix-kijkers, dus hoopten velen dat er een tweede seizoen zou komen. En zie daar!

In het eerste seizoen konden we zien hoe buitenbeentjes en weirdo’s Alyssa en James samen weglopen en door het land trekken. James denkt echter dat hij een psychopaat is (waar hij goede argument voor heeft) en voelt een behoefte om iemand te vermoorden.

Alyssa zou wel eens een goed doelwit kunnen zijn. Maar deze rebelse dame weet bij James toch een gevoelige snaar te raken, hoewel hij er op eigenzinnige manier mee moet omgaan.

Dat maakt dat dit nogal een opmerkelijk duo is dat in vreemde situaties belandt. Vreemd dus, maar het is zeker vermakelijk en hier en daar ook emotioneel. Ben je net als wij benieuwd hoe Alyssa en James het in seizoen 2 vergaat? Zet nu lekker The End of the F***king World op en geniet weer van deze 8 nieuwe afleveringen.

https://www.youtube.com/watch?v=8XvFO83LXBE

The Devil Next Door (seizoen 1)

Liefhebbers van true crime en geschiedenisdocumentaires zitten deze week goed bij de Netflix-serie The Devil Next Door. In deze 5-delige serie volgen we de ontwikkelingen rondom John Demjanjuk, een oorlogsmisdadiger die na de Tweede Wereldoorlog naar de VS emigreerde.

In de VS bouwde hij een nieuw leven op en werd automonteur in Ohio. Je vraagt jezelf af hoe hij dit geflikt heeft. Maar in de jaren ’70 kwam een einde aan zijn rust en kwam de beschuldiging dat hij Iwan de Verschrikkelijke zou zijn, een beruchte beul uit het vernietigingskamp Treblinka.

En dat was shockerend…hoe kan zo’n doodnormale automonteur, inmiddels grootvader, zulke gruwelijke zaken op zijn kerfstok hebben? We spreken dan over de directe betrokkenheid van de moord op tienduizenden personen.

Demjanjuk stond centraal in allerlei processen en onderzoeken. Israel wilde hem aan de galg hebben, overlevenden getuigden tegen hem en de VS wilde het staatsburgerschap afnemen en hem het land uitzetten. Maar als er twijfel komt over zijn identiteit, krijgt deze geschiedenis weer een nieuwe wending. Een ongekend verhaal dat natuurlijk ook een grote mediahappening was.

Met The Devil Next Door staat er wederom een uitermate fascinerende documentaire op Netflix waar je regelmatig met verbijstering naar kijkt. Ga het dan ook zeker kijken! Hieronder zie je alvast een stukje van de documentaire in de trailer.

You Were Never Really Here

We zagen You Were Never Really Here ooit eens op een PAC-festval van Pathé, misschien ken je het wel. Vijf nieuwe filmhuisfilms op één dag voor weinig geld. Je moet het maar willen, maar wij vinden het altijd een leuk iets.

Maar een paar edities geleden zagen we toen You Were Never Really. En aangezien we groot fan zijn van de Amerikaanse acteur Joaquin Phoenix, die je nu misschien in de rol van The Joker hebt gezien in de gelijknamige film, waren we razend enthousiast. Niet zonder reden, bleek toen we de film hadden gezien.

Hij kruipt in deze film in de huid van oorlogsveteraan Joe, een man met een hoop onverwerkte trauma’s. Om zijn tijd te vullen, klust hij wat bij voor een privé detective. Maar als hij voor een bepaalde klus een klein meisje moet opsporen, de dochter van een bekende politicus, belandt hij steeds meer verstrikt in de zaak en kan hij niet meer terug.

Wat volgt is een keiharde film met een (wederom) briljante Phoenix. De rol van zwijgzame moordenaar en eenling lijkt hem op het lijf geschreven. Maar eigenlijk kan de beste man alles. Weer komen de vergelijkingen met Taxi Driver natuurlijk om de hoek kijken, net als bij zijn laatste film The Joker. De wereld is net zo verdorven. Maar het levert wel prachtige en bijna impressionistische cinema op.

Let It Snow

Met sommige dingen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Wat ons betreft is het eten van kruidnootjes in september zoiets, maar voor veel mensen is dat ook het kijken van kerstfilms in november. En dat snappen we maar al te goed, want je komt zo wel lekker in de feeststemming.

Netflix is het daarmee eens en dropt deze week de young adult kerstfilm Let It Snow online. Omdat het in de VS nog wél eens sneeuwt met kerst, lijkt ons dat een toepasselijke titel voor deze film.

In Let It Snow volgen we enkele tieners die in een klein stadje wonen. Met kerstavond zijn ze nog in de weer met de voorbereidingen op kerst, net zoals we in Nederland nog op 24 december haastig in de supermarkten lopen. Een grote sneeuwstorm is op komst en dreigt voor roet in het eten te zorgen, maar gelukkig zorgt de kerstsfeer er voor dat er bij de groep tieners liefde in de lucht hangt.

In dit liefdevolle kerstavontuur zien we o.a. Kiernan Shipka (Mad Men, The Chilling Adventures of Sabrina), Shameik Moore (Spider-Man: Into the Spider-Verse), Jacob Batalon (Spider-Man: Homecoming) en Liv Hewson (Santa Clarita Diet).

Dus hop hop, doe je warme kersttrui aan, maak een warme kop chocolademelk, kruip eventueel nog tegen je partner aan en kom meteen in de kerstsfeer met Let It Snow.

Kijktips op Netflix (week 45, 2019)

Dit waren onze tips van de week en daarmee is dit kijktips op Netflix (week 45, 2019) artikel bijna ten einde. De overige nieuwe titels van de afgelopen 7 dagen vind je in de tabel onderaan dit bericht. Zo kan je alles even op het gemakje terugkijken.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Anna and the Apocalypse Actie 2017 6.0
2 Arrow (7 seizoenen) + 3 afleveringen seizoen 8) Actie, Avontuur 2019 7.7
3 Explained (1 seizoen + 7 afleveringen seizoen 2) Documentaire 2019 7.9
4 Greatest Events of World War II (1 seizoen) Documentaire, Oorlog 2019 -
5 Greenleaf (4 seizoenen) Drama 2019 7.3
6 Groene Eieren met Ham (1 seizoen) Animatie, Avontuur 2019 9.0
7 Let It Snow Komedie, Romantiek 2019 5.7
8 Minimalism: A Documentary Documentaire 2016 7.2
9 My Country: The New Age (8 afleveringen) Actie, Drama 2019 8.4
10 Outlander (4 seizoenen) Drama, Sci-Fi 2019 8.4
Titel Genre Jaar iMDB

En vergeet natuurlijk niet onze Facebookpagina, Instagram en nieuwsbrief te liken/volgen/abonneren.