paranormal netflix horror Kijktips op Netflix (week 45, 2020)

Kijktips op Netflix (week 45, 2020)

Elke week serveren we je een artikel met daarin alle nieuwe titels van de afgelopen zeven dagen. We kiezen een aantal tips en sluiten het af met de weektabel waarin alle nieuwe titels staan. Dat doen we al bijna 5 jaar, dus waarom zouden we het vandaag niet doen? Ga er dus lekker voor zitten en lees verder.

Eigen Kweek (3 seizoenen)

We trappen ons kijktips op Netflix (week 45, 2020) af met de Vlaamse serie Eigen Kweek. Het derde en laatste seizoen is namelijk sinds deze week op Netflix te zien Ken je de serie? Voor de mensen die geen idee hebben, beginnen we even met een korte synopsis.

Centraal staat het boerengezin Welvaert uit West-Vlaanderen dat besluit om wiet te verbouwen. Het boerenleven is zo makkelijk nog niet, zeker niet als er een aantal aardappel-oogsten mislukken, dus het is een goede manier om rond te komen. Maar voor je het weet, heb je je wel een hoop extra problemen op de hals gehaald.

De serie werd meermaals als de ‘Breaking Bad van Vlaanderen’ getypeerd. Er zijn natuurlijk wel raakvlakken. Zo belanden normale mensen, door een eigen, bewuste keuze, in het criminele circuit om extra geld te verdienen en is het soms erg spannend.

Hoe doe je dat eigenlijk, wiet kweken? Bron: Eigen Kweek / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar er zijn meer verschillen tussen de series dan overeenkomst. Zo is Eigen Kweek eigenlijk een komedieserie met een dramarandje, dat bij vlagen wel degelijk spannend is. En kom, zeg nou eerlijk: het West-Vlaams is toch ook een heerlijk dialect?

Eigen Kweek behoort zeker tot de betere en leukere series uit de Lage Landen, dus als je het nog geen kans hebt gegeven, doe dat dan. En laat ons via Facebook of Instagram weten of het is bevallen. Alle drie de seizoenen en een kerstspecial staan sinds deze week (weer) allemaal op Netflix.

District 9

De film District 9 hebben we in een verleden ook eens behandeld, dus we zijn blij dat deze spannende sciencefictionfilm wederom op Netflix staat. Wil je dat teruglezen, dan moet je eventjes HIER klikken.

Heel in het kort draait het in District 9 om naar de aarde gekomen buitenaardse wezens die door de mensen in een apart kamp genaamd District 9 worden gestopt, omdat ze zelf te ziek en zwak waren om uit hun ruimteschip te komen.

Het buitenaardse wezentje. Bron: District 9 / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Er wordt een tijd later een grote, beveiligde muur omheen gebouwd om ze zoveel mogelijk af te zonderen van de ‘gewone mensen’. De link naar de Apartheid in Zuid-Afrika, waar de film zich ook afspeelt, achterstandswijken en hedendaagse vluchtelingenkampen is hiermee uiteraard snel gelegd. 

District 9 is gefilmd als een soort documentaire en maakt daardoor veel indruk. En daarbij zijn de graphics en de filmografie om je vingertjes bij af te likken. Het fijne aan de film is dat je er naar kunt kijken als ontspannende actiefilm, maar dat je ook een laag dieper kunt gaan door er als maatschappijkritiek naar te koekeloeren.

Paranormal (seizoen 1)

We sluiten ons overzicht met alle nieuwe titels van de afgelopen dagen af met een uitzonderlijke, namelijk Paranormal. Het is de eerste Netflix Original uit Egypte. En voordat je al gelijk afhaakt: niet doen. Het is namelijk een ontzettende goede en spannende serie.

De serie is gebaseerd op de zeer beroemde en geliefde boeken van de Egyptische schrijver Ahmed Khaled Tawfik en draaien om de dokter Refaat Ismail. Een slimme man met een cynische kijk op de wereld en met donkere humor.

De film speelt zich af in de jaren ’60 en laat zien hoe de beste man, een man van de wetenschap, langzaam aan overtuigd wordt dat er misschien wel meer is ’tussen hemel en aarde’ (toch Edsilia Rombley?). Hij gelooft er niet in, ondanks een rare ervaring in zijn jeugd, maar er blijven toch wel gekke dingen gebeuren.

Onze hoofdpersoon Refaat Ismail met een lamp. Bron: Paranormal / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Langzaam leren we hem beter kennen en zal hij toch open moet staan voor het paranormale om er voor eens en voor altijd verlost van te worden.

Het maakt Paranormal een blij vlagen bloedstollende serie die er als extra toef slagroom ook nog eens erg mooi uitziet. Tip: zet de audio op Arabisch, en niet op het standaard geselecteerde Engels en dompel je onder in de serie.

Kijktips op Netflix (week 45, 2020): tabel

De bovenstaande tips vonden wij de leukste nieuwe toevoegingen van de vorige week. Wil je weten welke films en series er nog meer allemaal zijn bijgekomen? Dan val je hier toch wel ontzettend met de neus in de boter, want in de onderstaande tabel vind je ze allemaal.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 47 Meters Down: Uncaged Horror 2019 5.0
2 A Beautiful Day in the Neighborhood Biografie, Drama 2019 7.3
3 ABCD Drama, Muziek 2013 6.4
4 ABCD 2 Drama, Muziek 2015 5.4
5 Barbie Dreamhouse Adventures: Go Team Roberts Animatie, Kinderfilm 2018 6.6
6 Barfi! Komedie, Drama 2012 8.1
7 Before We Go Drama 2014 6.8
8 Bloodshot Actie, Drama 2020 5.7
9 Bone Tomahawk Horror, Western 2015 7.1
10 Booty Call Komedie 1997 5.4
Titel Genre Jaar iMDB