KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 45, 2021) zerozerozero

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 45, 2021)

Een dag eerder dan normaal is hier ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 45, 2021) artikel. Dus pak er iets te knabbelen en drinken bij, en spit het door. Dan ben je helemaal bij qua nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod en kan je hierover opscheppen bij het koffieautomaat op je werk én weet je wat je dit weekend moet kijken.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 45, 2021) // tabel

We starten eerst eventjes met de tabel. Check deze om te weten te komen welke dingen er allemaal nieuw zijn op Netflix. In de rest van het artikel pikken we hier een aantal uit als onze kijktips van de week.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Amina Drama 2012 7.7
2 Angels one Five (King and Country) Drama, Oorlog 1952 6.6
3 Angry Birds (2 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2021 6.4
4 Baxter Komedie 1989 6.9
5 Below Deck: Mediterranean (3 seizoenen) Reality 2018 7.3
6 Bulldog Drummond at Bay Drama 1937 6.1
7 Camp Confidential: America’s Secret Nazis Documentaire, Short 2021 -
8 Catching Killers (1 seizoen) Documentaire 2021 5.8
9 Crazy, Stupid, Love. net 2011 7.4
10 Crossroads Drama 1986 7.1
Titel Genre Jaar iMDB

ZeroZeroZero (2020 – )

Onze eerste tip van de week is een spannende serie over de cocaïnehandel, namelijk ZeroZeroZero. De vergelijkingen met het fantastische Gomorra zijn logisch, zowel qua onderwerp als om het feit dat beide verfilmingen zijn van boeken van de Italiaanse journalist Roberto Saviano.

In ZeroZeroZero zien we een lading cocaïne vanaf het moment dat deze besteld wordt in Mexico door Italiaanse maffiabazen, via Amerika tot aan het moment dat deze geleverd wordt.

In de serie draait het om de reis van de lading. We zien een wereld vol geweld, machtsmisbruik, ontelbaar veel geld, afpersing en meer van dit soort fijne zaakjes. Alles om festivalgangers een leuke avond te bezorgen.

ZeroZeroZero is net zo grimmig als Gomorra, maar zal door het internationale karakter en cast misschien iets meer mensen aanspreken. Hoe dan ook, wij raden beide series heel erg aan, zeker als je van spannende series vol geweld houdt.

Inception (Nolan, 2010)

Een van onze favoriete films aller tijden staat weer op Netflix. We hebben het over de avontuurlijke en spannende sciencefiction film Inception van regisseur Christopher Nolan.

Het idee is al briljant. In de wereld van Inception is het mogelijk in de dromen van anderen in te breken. Op deze manier kunnen er bijvoorbeeld bedrijfsgeheimen en andere belangrijke informatie gestolen worden uit het brein van iemand. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een van de beste ‘extractors’.

Wanneer hij en zijn groep de zakenman Saito ontmoeten, blijkt dat het zelfs mogelijk is om dromen van anderen te manipuleren. Dit heet ‘inception’ en we krijgen gaandeweg de film te horen dat Cobb dit al eens bij iemand heeft toegepast.

Het object waarmee Cobb onthoudt wat de werkelijkheid is en wat een droom. Bron: Inception / Netflix

Ze krijgen de opdracht om het ook bij de zoon van een rijke – en terminaal zieke – zakenman toe te passen. Op deze manier willen ze een zaadje in zijn brein planten, waardoor het door zijn vader opgebouwde imperium in handen komt van Saito in plaats van in dat van de zoon.

Waarom Cobb akkoord gaat met de moeilijke en gevaarlijke opdracht, gaan we niet spoileren.

Maar hoe dan ook, Inception is een magistrale film vol verbluffende cinematografische trucjes, een briljant plot, genoeg diepgang om achteraf nog lekker over te filosoferen en een spanning waar je u tegen zegt.

The Departed (Scorsese, 2006)

En nu we het toch over een film met een hoofdrol voor de fantastische acteur Leonardo DiCaprio hebben: The Departed staat sinds deze week ook weer op Netflix.

Deze film van Martin Scorsese uit 2006 is plottechnisch misschien iets makkelijker dan Inception, maar qua spanning zijn ze toch wel gelijkwaardig.

Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) is net afgestudeerd als State Police en krijgt gelijk de opdracht om te infiltreren in de gangsterorganisatie onder leiding van sluwe vos Frank Costello (Jack Nickolson).

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 45, 2021) departed
De twee mollen onder elkaar. Bron: The Departed / Netflix

Het mooie is dat de gangsters ook een infiltrant hebben bij de politie, namelijk Colin Sullivan (Matt Damon). Op een gegeven moment weten allebei de groepen dat ze een mol in hun midden hebben en barst er een bloedstollende strijd los om te achterhalen wie deze politiemannen zijn.

The Departed is een remake van de Hongkongse film Infernal Affairs (2002). En het is tevens een van de weinige Amerikaanse remakes van films die minstens net zo goed is als het origineel, dus hulde voor Martin Scorsese.

Daddy’s Home (Anders, 2015) + Daddy’s Home 2 (Anders, 2017)

Sorry alvast voor alle haters – we weten dat deze twee films die veel hebben – maar wij kunnen erg lachen om Daddy’s Home (Anders, 2015) en het vervolg Daddy’s Home 2.

En dus moesten we de films wel noemen in ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 45, 2021) artikel. Sorry not sorry.

De films gaan over twee mannen, namelijk de stoere Dusty (Mark Wahlberg) en radiopresentator/softie Brad (Will Ferrell). Brad is stiefvader van twee leuke kinderen met een knappe vrouw en hij doet zijn uiterste best om de kinderen een fijn leven te geven.

En dat gaat goed. Totdat hij de echte vader van de twee kindjes ontmoet, Dusty dus. Hij moet nu de strijd met hem aan, om de liefde van de twee kinderen te winnen. En dat gaat er nogal hilarisch aan toe, al zeggen we het zelf. De trailer van Daddy’s Home check je hieronder.

In Daddy’s Home 2 lijkt alles koekjes en eieren tussen de twee heren. Het co-ouderschap loopt op rolletjes en er lijkt niks aan de hand. Totdat hun vaders besluiten om het gezinnetje tijdens de feestdagen een bezoekje te brengen …

Klein tipje van de sluier: de twee mannen lijken nogal op hun vaders! Bekijk de trailer van Daddy’s Home 2 hieronder en zet de film(s) daarna lekker op. Als je houdt van flauwe humor zal je ze zeker waarderen.