Kijktips op Netflix (week 46, 2018) The Bridge seizoen 4 seizoen 3

Kijktips op Netflix (week 46, 2018)

Het jaar vliegt werkelijk voorbij. De grote stoomboot is weer uit Spanje gearriveerd en de Sint en zijn Pieten zijn weer in het land te vinden. Zijn wij als Netflix-fans lief geweest dit jaar en kunnen we lekkere films en series vinden in onze digitale schoenen? Laten we snel gaan kijken wat de Goedheiligman deze week heeft meegenomen voor het Netflix-aanbod (en nee, het zijn geen Sinterklaasfilms….). Hier is alweer het overzicht met kijktips op Netflix (week 46, 2018). 

Narcos: Mexico

Dit wist je vast nog niet, maar Sinterklaas schijnt een groot fan te zijn van Narcos.  En geef hem eens ongelijk. Geen wonder dus dat we deze week het veelbelovende Narcos: Mexico in het aanbod vinden. Enkele weken geleden werden we al lekker gemaakt met de releasedatum voor het nieuwe lid van de Narcos-familie en nu is het eindelijk zover.

Waar de eerste seizoenen van Narcos zich in Colombia afspeelden en focusten op drugsbaron Pablo Escobar, gaat deze serie iets naar het noorden toe, naar het eveneens hete Mexico. En ook Mexico kampt met drugsproblematiek door de levensgevaarlijke bendes die actief zijn in het land. En door gasten als El Chapo (die ook zijn eigen serie heeft op Netflix).

Narcos: Mexico is dus in die zin ook een compleet nieuw verhaal binnen de Narcos-familie en moet gezien worden als een op zichzelf staande serie na de Escobar-afleveringen. De serie focust zich in deze serie op de opkomst van het Guadalajara-kartel, die heel wat in de melk te brokkelen had wat betreft de illegale drugssmokkel in Mexico richting de Verenigde Staten.

Centraal figuur hierin is Felix Gallardo (gespeeld door Diego Luna), die het kartel naar ongekende omvang leidt. Natuurlijk komt het kartel tegenover de DEA te staan; het agentschap dat zich inzet tegen de drugssmokkel. Het is aan onder andere DEA-agent Kiki Camareña (Michael Peña) om het Guadalajara-kartel een halt toe te roepen.

Madre mía, dat beloven weer hete novemberavondjes te worden voor de buis. Wij zitten er alvast klaar voor met een goede bak pepernoten en warme chocomel.

https://www.youtube.com/watch?v=VBLcYJ7C4F0

The Bridge (seizoen 3)

Verder heeft de Goedheiligman ook een cadeautje meegenomen uit Denemarken en Zweden. Even ter verkoeling na het warme Narcos: Mexico zullen we maar zeggen. Het gaat om The Bridge seizoen 3 en dat is heel fijn nieuws voor liefhebbers van spannende Scandinavische misdaadseries.  Het is geen geheim dat wij grote fans zijn van de serie, dat heb je al eerder kunnen lezen en we zijn blij dat de Sint het er mee eens is.

Kort gezegd draait de serie om ijzingwekkend spannende misdaadzaken die in Denemarken en/of Zweden gepleegd worden. Om dit op te lossen, worden de Deense en Zweedse recherche ingeschakeld, die met elkaar moeten samenwerken. Bij de Denen is Martin een belangrijke pion en bij de Zweden is dit de bijzondere dame Saga.

the Bridge seizoen 3 seizoen 4 netflix henrik saga

Na de ontwikkelingen van seizoen 1 en 2 keert Martin helaas niet meer terug in seizoen 3, maar gelukkig krijgt Saga een andere Deense collega, Henrik, die prima meekomt in de serie. En ook zij hebben een, op z’n zachts gezegd, interessante manier van met elkaar omgaan.

In seizoen 3 draait het om de lugubere moord op de Deense Helle Anker. Zij was een belangrijk figuur in het opzetten van genderneutrale scholen in Denemarken, maar werd later dus op ongekende wijze omgebracht. Saga wordt op de zaak gezet en wordt later dus bijgestaan door Henrik.

Zoals we van The Bridge gewend zijn, blijkt er een onwijs spannend verhaal achter de moord te zitten. Bovendien worden de hoofdpersonages ook op persoonlijk vlak geraakt. Pas op, het heeft weer een hoog bingewatch gehalte! Hopelijk komt The Bridge seizoen 4 dus ook snel op Netflix!

The Kominsky Method

De Sint kan een goede komedieserie met een drama-twist heel erg waarderen, zeker wanneer er twee oudere heren om het hoekje komen kijken en de show stelen. Daarom kun je vanaf deze week genieten van de nieuwe serie The Kominsky Method.

In deze nieuwe Netflix Original maken we kennis met twee senioren die al levenslang bevriend zijn. Acteur Sandy (Michael Douglas) en zaakwaarnemer Norman (Alan Arkin) hebben door de jaren heen al behoorlijk wat levenservaring opgebouwd, maar nu zullen ze ook moeten leren omgaan met het ouder worden en dat kan natuurlijk erg confronterend zijn. 

Zo worden ze meteen in de eerste aflevering al geconfronteerd met de eindigheid van het leven, ook al probeert Sandy het nog wel enigszins te ontkennen.

The Kominsky Method michael douglas Netflix

The Kominsky Method komt van de hand van Chuck Lorre, die eerder ook al verantwoordelijk was voor shows als The Big Bang Theory en Two and a Half Men. The Kominsky Method is geen komedie zoals deze twee series, het is daar net even te levens-reflecterend voor en bevat daarmee ook wat serieuzere noten. 

Maar wees niet bang voor een deprimerende, dramatische serie want de heren Sandy en Norman zorgen vaak genoeg voor grappig vertier. En daar kunnen acteurs van weleer Michael Douglas en Alan Arkin prima mee uit de voeten!

https://www.youtube.com/watch?v=TjuOTlf5Jb0

Kijktips op Netflix (week 46, 2018)

Onze kijktips, dames en heren. Dit was het weer voor deze week. Wat ons betreft kwamen er weer een paar pompers op Netflix. En nee, het waren geen Sinterklaasfilms, maar wij hebben dus totaal geen invloed op het aanbod. Dat proberen we al een tijdje duidelijk te maken. Als er wel iets op Netflix komt, dan horen jullie het gelijk. Bijvoorbeeld op onze Facebookpagina of in onze nieuwsbrief.

Wil je weten welke films en/of series er binnenkort op Netflix komen, klik dan op deze pagina. Wil je juist weten wat het gehele aanbod is? Kijk dan op de aanbod Netflix Nederland pagina. En alle nieuwe titels van deze week vind je in de tabel onderaan dit artikel.

Een fijne zaterdag en een fijn weekend!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Narcos: Mexico (1 seizoen) Drama 2018 -
2 The Good Place (2 seizoenen + 8 afleveringen seizoen 3) Komedie, Drama 2018 8.1
3 The Ponysittersclub (2 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2018 7.1
4 Follow Me Documentaire 2017 -
5 The Kominsky Method (1 seizoen) Komedie 2018 8.3
6 Vai Anitta (1 seizoen) Documentaire, Reality 2018 6.6
7 Prince of Peoria (1 seizoen) Familieserie 2018 5.9
8 Dogs (1 seizoen) Documentaire 2018 -
9 Cam Horror, Mysterie 2018 6.4
10 The Princess Switch Drama, Romantiek 2018 6.4
Titel Genre Jaar iMDB