Kijktips op Netflix (week 46, 2019)el club

Kijktips op Netflix (week 46, 2019)

Sinterklaas is weer in het land, althans in delen van Nederland en Netflix heeft weer een aantal nieuwe titels aan het aanbod toegevoegd. Het ene heeft vrij weinig met het andere te maken, maar toch. Lees dus snel ons Kijktips op Netflix (week 46, 2019) en je bent weer helemaal op de hoogte.

Earthquake Bird

De mysterieuze film Earthquake Bird, die eerder deze maand in première ging op het filmfestival van Londen, krijgt sinds deze week wereldwijd bereik via Netflix. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Susanna Jones en mede-geproduceerd door Ridley Scott, die eerder meewerkte aan succesnummers als Blade Runner, The Gladiator en Thelma & Louise. De regie ligt in handen van Wash Westmoreland van Still Alice.

In Earthquake Bird worden we meegenomen naar het Tokyo van 1989 en maken daar kennis met de expat Lucy (Alicia Vikander), een jonge meid met een traumatisch verleden. In Tokyo ontmoet ze fotograaf Teiji, met wie ze een intense relatie aangaat.

Maar als ze een andere expat Lily ontmoet en zij in hun leven verschijnt, krijgt alles een andere wending. Lily dreigt tussen Lucy en Teiji in te komen. Maar dan raakt Lily vermist en zijn de ogen gericht op Lucy. Wat is hier precies aan de hand?

Dat ga je natuurlijk uitvinden in de film die nu online staat. Mocht je je alvast een indruk van de film willen, kun je nu meteen al de trailer hieronder zien.

The Stranded (seizoen 1)

Netflix haalt tegenwoordig uit elke hoek van de wereld zijn films en series. Hartstikke leuk, want er is gerust meer op de wereld dan Hollywood. Deze week is er een serie uit Thailand op Netflix verschenen, genaamd The Stranded. En mocht je denken dat je een zonnig, vrolijk Thailand te zien krijgt, zit je goed mis.

In The Stranded zien we hoe een groep jonge studenten op een eiland belanden nadat er een tsunami is geweest. De studenten, waaronder de achttienjarige Kraam, ontdekken dat er op het eiland vreemde dingen gebeuren en dat er bijzondere krachten werkzaam zijn. Hoe moeten de jongeren ooit van dit vreemde eiland af komen?

De link met Lost is natuurlijk zo gelegd, maar of het echt een Thaise kopie van deze serie is, valt natuurlijk nog te bezien. Dus mocht je wel zin hebben in een nieuwe serie vol mysterie en avontuur? Dan kun je vanaf deze week het Thaise The Stranded aanzetten, waarvan er 7 afleveringen beschikbaar zijn.

El Club (seizoen 1)

En van Thailand reizen we door naar Mexico, gewoon omdat het kan. En omdat deze week El Club is verschenen. In deze Netflix Original serie volgen we de verrichtingen van een stel jongeren van rijke komaf, die proberen om snel (nog meer) geld te verdienen met de verkoop van MDMA.

En al snel blijkt dat dit niet helemaal lekker verloopt, want de harde drugsbazen krijgen hen ook in de smiezen. Hoe je daar mee dealt (badum tish) als nieuwbakken speler in de drugswereld, zie je in El Club. Er zijn in totaal 25 afleveringen van elk ruim een half uur.

The Toys that Made Us (seizoen 3)

In de docu-serie The Toys that Made Us krijgen we een fijn stukje nostalgie voorgeschoteld. In deze serie wordt er teruggekeken op de rol die bepaald speelgoed heeft gespeeld, of nog steeds speelt, in de levens van vele kinderen en volwassenen.

Iconisch speelgoed zoals Barbie, G.I. Joe en the Thunderbirds…we kennen het allemaal wel en misschien was je zelf de trotse eigenaar van een van deze helden. In The Toys that Made Us wordt er gekeken naar hoe het speelgoed heeft kunnen uitgroeien tot de iconen die ze zijn.

In het nieuwe seizoen staan The Power Rangers, The Turtles, My Little Pony en de worstel-merchandise centraal. Zet snel The Toys that Made Us seizoen 3 op en laat je lekker meevoeren naar je jeugd!

Kijktips op Netflix (week 46, 2019)

Dit waren onze tips. De rest van de nieuwe titels vind je in de tabel hieronder. Zelf nog tips? Laat het ons weten op Instagram of Facebook. En volg ook zeker onze nieuwsbrief.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 10 Days in Sun City Komedie 2017 7.2
2 Arrow (7 seizoenen + 4 afleveringen seizoen 8) Actie, Avontuur 2019 7.7
3 Avlu (2 seizoenen) Drama 2019 7.3
4 Earthquake Bird Misdaad, Mysterie 2019 6.0
5 El Club (1 seizoen) Komedie, Drama 2019 -
6 El Sendero de la Anaconda Documentaire 2019 -
7 Explained (1 seizoen + 8 afleveringen seizoen 2) Documentaire 2019 7.9
8 Fadily Camara: La plus drôle de tes copines Cabaret 2019 -
9 GO! La Fiesta Inolvidable Familiefilm 2019 -
10 Harvey Girls Forever (3 seizoenen) Animatie, Familieserie 2019 6.6
Titel Genre Jaar iMDB