Kijktips op Netflix (week 46, 2020) bad banks

Kijktips op Netflix (week 46, 2020)

We kruipen stilletjes aan naar het einde van het jaar. De dagen worden korter, Sinterklaas komt weer naar Nederland en we besteden meer tijd binnen door. Ideaal om te Netflixen. Maar wat moet je dan kijken? In dit artikel vind je al onze kijktips op Netflix (week 46, 2020) en in de tabel onderaan zie je alle nieuwe toevoegingen.

Bad Banks (2 seizoenen)

Bad Banks is een Duits-Luxemburgse serie met een grote rol voor onze Barry Atsma. De hoofdrol is voor Jana Liekam, de altijd fantastische Duitse Paula Beer, een investeringsbankier. Ze wordt ontslagen bij een groot bedrijf in Luxemburg, maar kan gelukkig voor haar al snel weer aan de bak bij een investeringsgroep in Duitsland. Mede door de aanbeveling van haar oude baas, mevrouw Leblanc.

Maar al snel blijkt dat zij hier tegenover wilt zien, namelijk informatie over het Duitse bedrijf. Al snel blijkt de boekhouding niet helemaal te kloppen, lekt ze dit en moet haar bedrijf door de overheid gered worden. Een fusie met de haar voormalige werkgever is het resultaat.

We zien hoe Jana voorkennis gebruikt om er zelf ontzettend rijk mee te worden. In Bad Banks krijgen we een mooi kijkje in het keiharde investeringswereld waarin, zonder enige vorm van schaamte, over lijken gegaan wordt om financiële klappers te maken, waarin macho-gedrag aan de orde van de dag is en waarin je voor jezelf moet uitmaken hoe ver je zelf wilt gaan voor je eigen carrière.

Het resultaat is een heerlijke serie vol spanning, sluwigheid en vuil spel waarin weer pijnlijk duidelijk wordt dat bepaalde bedrijven en mensen alleen het eigen belang hoog in het vaandel hebben staan.

A Lion in the House (1 seizoen)

A Lion in the House bestaat uit twee afleveringen van elk rond de 115 minuten en kan daarom gezien als een mini-serie. Het is een documentaire waarin vijf kinderen en hun gezinsleden centraal staan. Alle vijf de kinderen hebben de diagnose kanker gekregen.

A Lion in the House is gefilmd over een periode van zes jaar. Alles wordt gevolgd, dus je kunt je voorstellen dat de emoties alle kanten op schieten. Natuurlijk, het is heftige kost. En je moet ook zeker niet kijken als je niet goed naar dit soort onderwerpen kunt kijken.

Maar kan je dat wel, dan krijg je een ontroerende documentaire te zien, waarin de makers zeer respectvol met het beladen onderwerp omgaan en waarmee we als kijker kunnen zien hoe sterk en veerkrachtig bepaalde gezinnen omgaan met zulk slecht nieuws. Dat verdient alle respect.

https://www.youtube.com/watch?v=BU82Lm0UUaE

Los favoritos de Midas (seizoen 1)

We sluiten ons kijktips op Netflix (week 46, 2020) af met de nieuwe Spaanse serie Los favoritos de Midas. Gemaakt door de Spanjaard Mateo Gil. Hem zou je kunnen kijken als scriptschrijver van de film Mar Adentro (Amenábar, 2004) en Abre los ojos (Amenábar, 1997).

Het verhaal is gebaseerd op het korte verhaal ‘The Minions of Midas’ van schrijver Jack London, schrijver van bekende boeken als White Fang en The Call of the Wild. De serie draait om de rijke Madrileense krantenuitgever Victor Genovés, gespeeld door driemaal Goya winnaar Luis Tosar (o.a. van Celda 211).

Op een dag ontvangt hij een vreemde brief. Hij wordt er mee gechanteerd. De verzender van de brief eist een bedrag van maar liefst 50 miljoen euro. Als hij dit bedrag niet betaalt, dan zullen er willekeurige mensen sterven op bepaalde data en locaties. Dit gaat net zo lang door totdat de beste man betaald heeft. Het zal je maar gebeuren.

Het resultaat is een bloedspannende serie. Met een verhaal dat als een soepel geoliede trein doordendert. Jammer genoeg bestaat de serie uit slechts zes afleveringen, maar goed, je kunt niet alles hebben.

Kijktips op Netflix (week 46, 2020): tabel

Met Los favoritos de Midas, A Lion in the House en Bad Banks komen we bij het eind van ons Kijktips op Netflix (week 46, 2020) artikel. Hopelijk sprak een of meerdere van ons tips je aan. De rest van de nieuwe titels van de afgelopen week vind je in volgende tabel.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Lion in the House (1 seizoen) Documentaire 2006 8.6
2 A Queen is Born (1 seizoen) Reality 2020 5.7
3 Almost Christmas Komedie, Romantiek 2016 6.1
4 Aunty Donna’s Big OI’ House of Fun (1 seizoen) Komedie 2020 -
5 Bad Banks (2 seizoenen) Misdaad, Thriller 2020 8.0
6 Bir Başkadır (1 seizoen) Drama 2020 -
7 Blumhouse’s Fantasy Island Actie, Avontuur 2020 4.9
8 Dash & Lily (1 seizoen) Komedie, Romantiek 2020 7.9
9 De Vuilniswagen (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2020 -
10 Force of Nature Actie, Drama 2020 4.4
Titel Genre Jaar iMDB

En vergeet natuurlijk ook niet dat je ons kunt volgen via Facebook, Instagram en de nieuwsbrief. Oh, en als je wilt weten welke nieuwe dramafilms en -series zeer de moeite waard zijn, dan wijzen we je graag op DIT artikel.