7 Prisioneiros KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 46, 2021)

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 46, 2021)

Je hebt er een week op moeten wachten, maar hier is dan ons nieuwste Netflix aanbod overzicht. We hebben het voor het gemak ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 46, 2021) artikel genoemd. We beginnen met de tabel met alle nieuwe dingen en eindigen met onze tips hieruit. Daar gaan we.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 46, 2021) // tabel

Neem een kijkje hieronder. In de tabel zie je namelijk welke films en series de vorige zeven dagen allemaal aan het Netflix aanbod zijn toegevoegd. Daarna volgen onze Netflix tips van de week.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 7 Prisioneiros Misdaad, Drama 2021 7.3
2 8 Remains Mysterie, Thriller 2018 3.7
3 A StoryBots Space Adventure Animatie, Short 2021 -
4 Amor Con Fianza (1 seizoen) Reality 2021 -
5 Animal (1 seizoen) Documentaire 2021 -
6 Arcane (6 afleveringen) Anime, Avontuur 2021 9.4
7 Bastille Day Actie 2016 6.3
8 Big Mouth (5 seizoenen + Valentijnsspecial) Animatie, Komedie 2021 7.9
9 Blue Period (5 afleveringen) Anime, Drama 2021 7.8
10 Costa! Komedie, Romantiek 2001 4.5
Titel Genre Jaar iMDB

7 Prisioneiros (2021)

Onze eerste tip in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 46, 2021 overzicht is de Braziliaanse misdaaddrama 7 Prisioneiros, wat je kan vertalen als ‘7 gevangenen’.

We volgen het – op het platteland woonachtige – 18-jarige broekie Mateus (Christian Malheiros). Hij neemt een baantje aan op een autokerkhof in miljoenenstad São Paulo om zijn familie financieel wat lucht te geven. Zijn nieuwe baas heet Luca (Rodrigo Santoro a.k.a. Paulo in Lost).

Maar voor hij het weet, is hij verstrikt in een gevaarlijk web van mensenhandel, geweld en andere narigheid. Hoe ver ga je om te overleven in een wereld waarin het credo ‘eten of gegeten worden’ aan de orde van de dag is? En hoeveel wil je op het spel zetten om hieruit te geraken met de kans dat je familie is wordt aangedaan?

7 Prisioneiros op Netflix Nederland is een razend spannende en rauwe film over corruptie, oppressie en migranten arbeiders. Dat iemand als Fernando Meirelles – regisseur van het magistrale Cidade de Deus – als producer op de rol staat, verbaast ons niets, want het sfeertje is vergelijkbaar.

The Club a.k.a. Kulüp (seizoen 1)

Onze tweede tip van de week is een Turkse serie, namelijk het komische drama The Club (a.k.a. Kulüp). Het verhaal speelt zich af in de charmante, uitbundige jaren 50 in de Turkse wereldstad Istanboel. Centraal staat het personage Matilda Aseo (Gökçe Bahadir), een Turkse en joodse vrouw die net na 17 jaar uit de gevangenis vrijkomt.

Hierdoor heeft ze al die tijd haar buitenechtelijke dochter nooit kunnen zien. Zij zat al die tijd in een weeshuis. Maar ze zit eigenlijk helemaal niet te wachten op een reünie met haar, omdat ze het gevoel heeft dat ze haar in de steek heeft gelaten.

Het liefst wilt ze Istanboel en haar geschiedenis achter zich laten om zich te vestigen in het relatief nieuwe Israël.

The Club a.k.a. Kulüp (seizoen 1)
Dochter en oudere taxichauffeurtje. Bron: The Club a.k.a. Kulüp / Netflix

Aan de andere kant volgen we ook haar dochter Raşel (Asude Kalebek), een jonge meid die een oogje heeft op de oudere taxichauffeur Denizer (Baris Arduç). En toch zijn moeder en dochter met elkaar verbonden, of ze dat nu willen of niet.

Het levert een interessante mix van romantiek, tragiek, drama en fijne accenten (zoals het bijna uitgestorven Ladino, een soort mix tussen Spaans, Hebreeuws en Turks). Check de trailer van The Club a.k.a. Kulüp op Netflix hieronder, waarvan het tweede seizoen al is aangekondigd.

Den osannolika mördaren (a.k.a. The Unlikely Murderer) (1 seizoen)

De derde week tip is de spannende Zweedse serie Den osannolika mördaren (a.k.a. The Unlikely Murderer). Ben je fans van series als The Bridge en The Killing zullen deze miniserie van 6 afleveringen zeker kunnen waarderen.

In het misdaaddrama Den osannolika mördaren op Netflix draait het om de waargebeurde moord op de Zweedse premier Olof Palme in 1986. Tijdens een tripje naar de bioscoop – samen met zijn vrouw – wordt hij op straat neergeschoten. Zijn vrouw bleef leven, maar Olof overleed.

Sulletje Stig Engström. Bron: Den osannolika mördaren / Netflix

Jarenlang was er niet bekend over wie de dader was. En het wordt nog gekker, want in de loop van de jaren kwamen er maar liefst 130 (!) bekentenissen van personen die zeiden verantwoordelijk te zijn voor de aanslag …

Over deze zaak gaat de spannende serie Den osannolika mördaren, waarbij de focus ligt op de ietwat sullige Stig Engström, een man die als een van de eerste als ooggetuige werd verhoord. Maar heeft hij niet meer te maken met de moord dan altijd werd gedacht? En zo ja, waarom werd hij dan niet eerder opgepakt?