Kijktips op Netflix (week 47, 2018)

De week is weer voorbij gevlogen en dat betekent dat het tijd is voor een nieuw overzicht van titels die de afgelopen week aan het aanbod van Netflix zijn toegevoegd. Zal Netflix net zo gul zijn met het aanbod als de Sint met chocoladeletters, kruidnoten en Black Friday-deals? Kunnen we ons de komende weken weer thuis opsluiten met vette films en series? Laten we dus snel kijken naar ons kijktips op Netflix (week 47, 2018) artikel.

Fugitiva (seizoen 1)

We trappen de week af in het warme Spanje, waar het altijd tijd is voor zon, zee, strand en feest. Hoewel…in de nieuwe Spaanse serie Fugitiva is het alles behalve feest. We worden namelijk in het verhaal gezogen van een vrouw die op het eerste gezicht een prima leven heeft met haar rijke, Mexicaanse familie, maar heel goed weet dat schijn flink kan bedriegen.

De vrouw, Magda (de bekende Spaanse actrice Paz Vega die we kunnen kennen van haar rolletje in The OA en de hoofdrol in Lucia y el Sexo), is verstrikt in een leven waar haar gewelddadige en machtige man Alejandro de dienst uitmaakt. Bovendien zit hij in een wereldje waarin vele vijanden op de loer liggen.

Magda voelt dat ze haar gezin moet beschermen tegen deze hardheid en ze slaat met de kinderen op de vlucht. Er wordt met veel bombarie een ontsnappingsplan uitgevoerd waarbij er in eerste instantie sprake lijkt te zijn van kidnapping, maar waaruit later blijkt dat het een vooropgezet plan van Magda was om vanuit Mexico naar Spanje te vluchten. Als ze eenmaal in het Spaanse Benidorm zitten, is het gevaar natuurlijk nog lang niet voorbij.

Ai. Dat belooft nog heel wat spannende uren op te leveren.

Fugitiva werd als eerste uitgezonden op de Spaanse tv-zender RTVE, maar zoals we nu steeds vaker merken, weten Spaanstalige series steeds meer de weg naar Netflix te vinden. Daarom kunnen we ook in Nederland nu de 9 afleveringen van seizoen 1 van Fugitiva bekijken. Tot nu toe is nog niet bekend of er ook een tweede seizoen in de maak is, maar wie weet.

Motown Magic

Als je van de Spaanse spanning bekomen bent, gaan we door naar een muzikaal en kleurrijk avontuur in de Verenigde Staten. Zet je speakers aan en smeer je keel, want het nieuwe Motown Magic gaat op heel groovy wijze van je scherm spatten.

Motown Magic is een geanimeerd avontuur dat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen. Het gaat tenslotte over een jonge knul Ben die met een magische kwast de meest fantastische kunstwerken tot leven brengt, en daardoor allerlei avonturen beleeft.

Deze bijzondere creatieve wereld wordt nog eens extra leuk gemaakt door de heerlijke muziek die Motown heeft voortgebracht. Daarom kun je er als volwassene ook prima van genieten, want deze productie ziet er gewoon erg leuk uit. Natuurlijk heeft Motown Magic dan ook vele muzikale referenties. Het hoofdpersonage heet Ben (hoi Michael Jackson), de ABC’s vliegen om je oren en we maken kennis met personages als Angie en Ella.

Een pedagogisch verantwoorde serie voor de kleine Netflix-kijkers dus, lijkt ons, en een fijne guilty pleasure voor de ouders die meekijken met hun kroost. Motown Magic heeft 25 afleveringen klaarstaan voor iedereen die een kleurrijk en muzikaal avontuur kan waarderen.

Monty Don’s Italian Gardens en French Gardens

Voor de romantici onder ons zijn sinds deze week de series Monty Don’s Italian Gardens en Monty Don’s French Gardens op Netflix te zien. Presentator Monty Don reist hierin naar verschillende steden af om de mooiste tuinen, parken en ander groen te laten zien. Maar natuurlijk komt er ook geschiedenis, voedsel en cultuur langs.

De presentator doet het leuk, met veel kennis van zaken, enthousiast en aandacht voor de verschillende onderwerpen. Het maakt de Monty Don’s Italian Gardens en Monty Don’s French Gardens fijne Grand Tours door Frankrijk en Italië.

En dat is lekker wegdromen hoor, zeker nu het hier in Nederland eindelijk de winter is begonnen. En nee, je hoeft geen vrouw van 45+ te zijn om van deze series te genieten. Echt. Want wie houdt er nu niet van mooie beelden, warme oorden en reisprogramma’s? Check de trailer anders maar even en geef het gewoon een kans.

Colony (seizoen 2)

Het tweede seizoen van Colony is sinds deze week te zien op Netflix. En van de makers en bedenkers is Carlton Cuse, een meneertje dat ook veel voor de populaire tv-serie Lost heeft gedaan. De serie gaat over een mysterieuze buitenaardse invasie en wat voor effect dat heeft op een familie. Ze moeten alle zeilen bijzetten om bij elkaar te blijven in een wereld vol chaos. 

In het tweede seizoen zien we meer over het begin van de invasie en hoe de Bowman-familie daar toentertijd op reageerde. We snappen op deze manier beter bepaalde keuzes die ze hebben gemaakt. Verder zien we hoe de familie, van vader Will Bowman (Joh Holloway a.k.a. Sawyer uit Lost) tot moeder Katie (Sarah Wayne Callies) die zich aansluit bij het verzet, verder reageert op de nieuwe situatie.

De trailer van Colony (seizoen 2) bekijk je hier.

Kijktips op Netflix (week 47, 2018)

Dit waren alleen onze tips, de rest van de nieuwe titels op Netflix kan je in de tabel hieronder zien. Vergeet deze dus niet nog eventjes door te spitten. Aan de onderzijde van de verschillende kolommen heb je de mogelijkheid om te filteren op waarden die jij belangrijk vindt.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Arrow (6 seizoenen + 5 afleveringen seizoen 7) Actie, Avontuur 2018 7.7
3 Big Dreams, Small Spaces (3 seizoenen) Reality 2017 7.8
4 Black Lightning (1 seizoen + 5 afleveringen seizoen 2) Actie, Sci-Fi 2018 6.4
5 Colony (2 seizoenen) Actie, Avontuur 2018 7.4
6 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen + 6 afleveringen seizoen 4) Komedie, Musical 2018 7.7
7 DC Legends of Tomorrow (3 seizoenen + 5 afleveringen seizoen 4) Actie, Avontuur 2018 7.0
8 Dynasty (1 seizoen + 6 afleveringen seizoen 2) Drama 2018 6.4
9 Fake or Fortune? (1 seizoen) Documentaire 2015 8.8
10 Frontier (3 seizoenen) Actie, Avontuur 2018 7.3
11 Fugitiva (1 seizoen) Drama, Thriller 2018 6.3
Titel Genre Jaar iMDB

Vergeet daarna ook niet de Facebookpagina te liken en je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Dan ben je altijd helemaal op de hoogte m.b.t. Netflix en alles rondom de streamingsdienst.

En nu je toch bezig bent: ken je onze pagina’s Binnenkort op Netflix en Netflix Nederland aanbod? Hierop staan tabellen, vergelijkbaar met die hierboven, waarin alle films/series op Netflix staan en alle titels die snel op Netflix komen. Bekijk ze maar eventjes.

Een fijn weekend iedereen en hopelijk tot snel!