Kijktips op Netflix (week 47, 2020) the crown seizoen 4

Kijktips op Netflix (week 47, 2020)

Ken je dat gevoel dat je zin hebt om iets te kijken, maar geen idee wat? Als je ons al een tijdje volgt (dank je wel) of als dit pas de eerste keer dat je iets van ons leest (welkom), het maakt niet uit. Want na het lezen van dit artikel weet je altijd precies wat er nieuw is op Netflix en wat hieruit onze kijktips zijn. Dus ga er lekker voor zitten, schenk iets lekkers in, pak er een bakje pepernoten bij en lees verder.

If Anything Happens I Love You 

We trappen ons kijktips op Netflix (week 47, 2020) artikel af met een bijzondere nieuwe titel, namelijk de korte animatiefilm If Anything Happens I Love You. Met een speelduur van slechts 12 minuten heb je hem zo gezien, maar hij zal een hoop indruk op je maken.

Centraal staan twee ouders die net hun dochter hebben verloren door een schietpartij op een Amerikaanse school. Schietpartijen die aan de lopende band voorkomen. We zien hoe ze hiermee omgaan.

De rouwende, zwijgzame ouders. Bron: If Anything Happens I Love You / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Elk doen ze dit op hun eigen, en zwijgzame, manier. De schaduwen van de ouders en de dochters spelen een grote rol in het verhaal, omdat ze ons als kijker dingen vertellen die de personages zelf nog niet kwijt kunnen. Het is een slimme en mooie manier van de makers om de karakters een extra dimensie te geven.

Aan de hand van flashbacks zien we hoe hun dochter opgroeit, haar 10e verjaardag viert en hoe ze op die ene fatale dag naar school gaat. Het resultaat is een erg bijzondere en fraai gemaakte animatie over rouw, communicatie en de liefde voor je kind. Verplichte kost.

The Crown (seizoen 4)

Natuurlijk kunnen we het in dit ‘Kijktips op Netflix (week 47, 2020)’ artikel niet maken om The Crown (seizoen 4) NIET te noemen als een van onze wekelijkse kijktips. Daar is de duurste Netflix Original ook veel te goed voor.

Voor de paar mensen die de serie nog niet hebben gezien, of die er zelfs nog nooit van hebben gehoord (we kunnen het ons bijna niet voorstellen): The Crown draait allemaal om het leven van koningin Elizabeth II. We zien haar op 25-jarige leeftijd van de ene op de andere dag op de troon van Groot-Brittannië belanden, zonder enige levens- en politieke ervaring.

In het vierde seizoen doet prinses Diana haar intrede. Een fanatische rol, inclusief verleidelijk verlegen blikken, van nieuwkomer Emma Corrin. We zien hoe ze in het begin met open armen wordt ontvangen door het koninklijk huis, maar steeds meer genegeerd wordt, zelfs door haar man Charles die eigenlijk op iemand anders verliefd is. Dit alles culminerend in het bekende tragische einde van Diana.

En ook Margaret Thatcher verschijnt in The Crown (seizoen 4) op het toneel. Ze zorgt er persoonlijk voor dat er ontzettend veel geld verloren gaat aan een oorlogje ver weg. Tot grote ontsteltenis van koningin Elizabeth II.

Met The Crown krijgen we een uniek kijkje binnen het koningshuis. Het is een stukje geschiedenis, maar net zo goed een karakterstudie van de personages in het koninklijk huis. En omdat de makers de serie steeds meer durven te laten schuren, inclusief vervelende karaktereigenschappen van de hoofdpersonen, wordt de prachtige serie steeds boeiender om naar te kijken.

Kijktips op Netflix (week 47, 2020): tabel

De bovenstaande titels vonden wij de leukste/beste/interessantste nieuwe titels op Netflix. We zouden het leuk vinden als je ons via Facebook of Instagram laat weten wat je van onze tips vond. Maar ook als je zelf nog kijktips hebt, horen we dat graag.

Uiteraard kwamen er nog veel meer dingen op Netflix Nederland. Deze vind je allemaal in de onderstaande tabel. Sorteer bijvoorbeeld op genre of iMDB-cijfer en je ziet gelijk of er iets voor je tussen zit.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Alien Xmas Animatie, Short 2020 6.1
2 Bir Başkadır (1 seizoen) Drama 2020 -
3 Flavorful Origins (3 seizoenen) Documentaire 2020 7.6
4 Holiday Home Makeover with Mr. Christmas (1 seizoen) Reality 2020 -
5 If Anything Happens I Love You Animatie, Short 2020 7.9
6 Jingle Jangle: A Christmas Journey Fantasie, Musical 2020 7,5
7 Kevin Hart: Zero F**ks Given Cabaret 2020 5.9
8 La Valla (1 seizoen) Sci-Fi, Thriller 2020 6.4
9 La Vita Davanti Asé Komedie, Drama 2020 6.9
10 Los favoritos de Midas (1 seizoen) Misdaad, Thriller 2020 7.5
Titel Genre Jaar iMDB