KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 47, 2021) tiger king seizoen 2

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 47, 2021)

Trek iets comfortabels aan, schenk jezelf iets te drinken, pak er een zak kruidnoten bij en struin dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 47, 2021) overzicht door. Hierin laten we je weten welke titels er de afgelopen zeven dagen op Netflix zijn gekomen én onze tips hieruit.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 47, 2021) // tabel

Allereerst is het tijd voor de tabel met alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod van de afgelopen week. Deze vind je hieronder, dus check hem even uit. Daarna gaan we door met onze kijktips uit deze nieuwe films/series.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 8 Mile Drama, Muziek 2002 7.1
2 Arcane (9 afleveringen) Anime 2021 7.9
3 Beni Çok Sev Drama 2021 -
4 Blown Away: Christmas (1 seizoen) Reality 2021 -
5 Blue Period (6 afleveringen) Anime, Drama 2021 7.8
6 Bright Star Drama 2009 6.9
7 Brokeback Mountain Drama, Romantiek 2005 7.7
8 Carlos Ballarta: Falso Profeta Cabaret 2021 -
9 Central Intelligence Actie 2016 6.3
10 Christmas Flow (1 seizoen) Komedie, Romantiek 2021 5.2
Titel Genre Jaar iMDB

The Bourne (trilogie)

Als je van spannende actie thrillers houdt – die ook nog eens een sterk plot hebben – dan kan je niet om de ‘Bourne’ films heen. Goed nieuws dus dat sinds deze week The Bourne Identity (2002), The Bourne Supremacy (2004) en The Bourne Ultimatum (2007) op Netflix Nederland staan.

In de hoofdrol is het personage Jason Bourne (gespeeld door Matt Damon). Hij is een CIA-sluipmoordenaar / spion met dissociatieve amnesie waardoor bepaalde herinneringen, vooral over zichzelf, totaal weg zijn.

Het begint allemaal met The Bourne Identity waarin we kennismaken met een man met twee schotwonden in de rug. Hij vindt een paspoort in een kluis met de naam Jason Bourne en dus neemt hij deze naam maar aan, want zelf heeft ie geen idee meer wie hij is. Dat gaat hij uitzoeken.

In The Bourne Supremacy wordt Bourne ten onrechte beschuldigd van een poging om een CIA-operatie te verpesten. Hij leeft inmiddels in een afgelegen dorpje, maar moet – terwijl hij daar niet op zit te wachten – toch weer zijn oude rol als moordenaar oppakken.

netflix spion the-bourne-supremacy
Jason Bourne met een lange, zwarte jas. Bron: The Bourne Supremacy / Netflix

En in het derde deel The Bourne Ultimatum reist hij verder over de hele wereld om voor eens en voor altijd te achterhalen wie hij nu eigenlijk is. Uiteraard wordt hij hierbij weer achtervolgd door allerlei groeperingen die hem liever door willen hebben.

Het toffe aan de films – naast het snelle en spannende tempo – is het feit dat de stunts allemaal gedaan worden door echte mensen. Dit in tegenstelling tot veel films die weleens gebruik willen maken van ‘green screens’ om stunts te laten zien. Dit voel je en komt de echtheid en genietbaarheid van de films ten goede.

Brokeback Mountain (2005)

Onze volgende tip is de romantische dramafilm Brokeback Mountain van regisseur Ang Lee uit 2005. De setting is een slaperig stadje in de staat Wyoming. Het is hier waar de cowboys Ennis del Mar (Heath Ledger) en Jack Twist (Jake Gyllenhaal) wonen.

In een setting met stoere cowboy’s, conservatieve ideologieën en een ongerepte natuur, groeien Jack en Ennis naar elkaar toe, maar worden tegelijkertijd geremd door een aantal omstandigheden.

Zo hebben ze allebei een vrouw en voldoen in principe aan het ideaalplaatje van het Amerikaanse gezin in de jaren ’50 en ’60. Hun homoseksuele uitspattingen passen daar uiteraard niet in.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 47, 2021) brokeback mountain gay cinema netflix homoseksuele films
De twee hoofdrolspelers/cowboy’s. Bron: Brokeback Mountain / Netflix

Behalve dat de aantrekkingskracht tussen de twee dus totaal niet wenselijk is, dragen de natuur en de tijdsgeest bij aan een bijzondere sfeer in Brokeback Mountain. Tel daar ook gelijk een sterkre cast bij op met Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Michelle Williams en Anne Hathaway.

We kijken trouwens met mixed feelings naar deze film omdat het eeuwig zonde blijft dat Heath Ledger niet de kans kreeg om zijn acteertalent in nog veel meer films te etaleren. Want het talent druipt er vanaf.

Tiger King (seizoen 2)

Onze laatste kijktip van ons voor jou – in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 47, 2021) artikel – is het tweede seizoen van Tiger King.

Voor wie het niet heeft meekregen: Tiger King draaide in het eerste seizoen om de excentrieke dierentuineigenaar Joe Exotic. Hij kreeg het aan de stok met dierenrechtenactiviste Carole Baskin. Zij klaagt Joe aan, omdat ze vindt dat zijn wilde dieren waaronder tijgers niet goed worden verzorgd. En met succes. Joe moet 1 miljoen dollar betalen en gaat failliet. 

Wat volgt is een bizar verhaal waarin de ene persoon nog raarder is dan de ander. Tel daar een sekte, drank, seks, maniakaliteit, onverwachte side plots en geheimen bij op en je krijgt een idee van de serie.

In Tiger King (seizoen 2) – dat sinds deze week dus op Netflix te zien is – gaat het hele verhaal gewoon verder. Joe Exotic zit inmiddels in de bak. Maar hebben Tim Stark en Jeff Lowe precies gedaan? En komen we er nu wel achter wat er precies met de man van Carole Baskin is gebeurd?