Kijktips op Netflix (week 48, 2018) gomorra seizoen 3

Kijktips op Netflix (week 48, 2018)

De tijd vliegt nu we ouder worden. Nee, maar echt. Het is dus alweer zaterdag en dus tijd om alle nieuwe films, series en afleveringen op Netflix op een rijtje te zetten. Natuurlijk geven we je ook gelijk weer een aantal tips, want zo zijn wij. Dus ga er maar eventjes lekker voor zitten en neem ons kijktips op Netflix (week 48, 2018) eventjes door. 

1983

We trappen af met een nieuwe Netflix Original, eentje uit Polen ditmaal. Het is de eerste productie van Netflix uit het land en we moeten zeggen: het pakt gelijk goed uit. 1983 is namelijk een spannende misdaadserie die zowel een lekker ritme heeft als goed geschreven is.

De titel van de serie is het jaar waarin er een terroristische bomaanslag in Polen werd gepleegd. Een aanslag die een grote invloed had op het verloop van de rest van de geschiedenis.

Twintig jaar later, in 2003 dus, stuiten de oudere politieagent Anatol Janów (de met prijzen overladen acteur Robert Więckiewicz en de idealistische rechtenstudent Kajetan Skowron (Maciej Musiał) op een gigantisch complot. Een samenzwering die, als deze aan het licht komt, een heel ander licht op niet alleen de geschiedenis zal werpen, maar vooral ook op vandaag de dag.

Het kan weleens het einde betekenen van de tijd die we nu kennen. En de machthebbers? Die doen er alles aan om dit complot geheim te houden.

De serie 1983 is eigenlijk een alternatieve geschiedenis die de vraag stelt wat er gebeurd zou zijn als het IJzeren Gordijn niet was gevallen. Als Oost-Europa, en dus ook Polen, nog door de harde hand van de Sovjet Unie geregeerd zou worden, omdat de Koude Oorlog nog steeds bezig zou zijn. Wij moeten een beetje denken aan The Man in the High Castle, de serie naar het gelijknamige boek van de geweldige Philip K. Dick.

1983 is trouwens geregisseerd door Agnieszka Holland, een grote naam uit de Poolse film- en televisiewereld. Zo regisseerde ze ooit een aantal afleveringen van House of Cards, The Killing en zelfs The Wire. Een hele grote naam dus, deze mevrouw. Dat is ook wel te zijn aan 1983, door onder andere het heerlijke tempo en de spanning van de serie.

De trailer van de spannende serie 1983 op Netflix bekijk je hieronder.

Gomorra (seizoen 3)

Dan nog meer goed nieuws, Gomorra (seizoen 3) staat op Netflix! Dit is een zeer hard en realistisch portret dat laat zien hoe het er op de straten van Napels aan toe gaat. En dan vooral binnen de Camorra, de bekende maffiagroep.

We volgen het verhaal vanuit het perspectief van Ciro (Marco D’Amore), en dat is geen fijn verhaal. De serie is onverbiddelijk hard en eerlijk. Aan concessies om het voor ons als kijker aangenamer te maken doen de makers niet. Dat is maar goed ook, want het levert met Gomorra een serie op die zich bijna kan meten met misdaadseries als The Sopranos en The Wire, maar nog eens een stapje rauwer.

Gomorra toont ons op een erg realistische wijze de invloed en de activiteiten van deze grote Napolitaanse maffiabende. We volgen de Savastano-clan, een grote groep binnen deze Camorra, en hun relatie onderling, met de mensen die ze “beschermen” en de dealers. Pietro Savastano is de meedogenloze baas, maar onder hem borrelt er van alles. Hoe blijft hij aan de macht?

Het is fascinerend om te zien hoe een organisatie als de maffia werkt, inclusief alle rangen en de gehele hiërarchische structuur. We zien wat het de leden oplevert, maar ook wat het ze kost. Gomorra is daarmee een inktzwarte serie over macht verkrijgen en behouden, loyaliteit, armoede en opofferingen. En dit alles is ook nog eens fantastisch in beeld gebracht.

De (spoiler: harde) trailer van het derde seizoen van Gomorra, die sinds deze week dus volledig op Netflix te zien is, zie je in het onderstaande filmpje. Wij weten in ieder geval wat we vanavond gaan doen: spagehtti en cannoli eten en Gomorra (seizoen 3) kijken. Iets anders doen zou namelijk misdadig zijn.

Bobby Robson: More than a Manager

Bobby Robson: More than a Manager is een glorieus eerbetoon aan een van de geliefdste figuren uit de geschiedenis van het voetbal. Zo kun je deze documentaire over mijnwerkerszoon Bobby Robson wel omschrijven. Het is het verhaal van de man over wie zelfs Jose Mourinho en Pep Guardiola het met elkaar over eens zijn: Bobby is meer dan een manager.

Als speler verdiende Robson zijn geld bij clubs als Fulham en West Bromwich Albion, maar het is vooral zijn carrière erna als trainer, waarin hij faam verwierf. Sir Bobby heeft namelijk een imposante weg afgelegd van Fulham, langs het nationale elftal van Engeland, via PSV naar FC Barcelona en daarin was hij getuige van een hoop bijzondere momenten mee.

Neem nou bijvoorbeeld het ‘hands-moment’ van Diego Maradona in 1986, of de winst in de UEFA-cup in 1981. En dan hebben we het nog niet over de nationale landskampioenschappen gehad die hij met verschillende clubs veroverde. Grote namen als Ronaldo (de Braziliaan), Alan Shearer, Gary Lineker en badboy Paul Gasgoinge beamen dat Sir Bobby Robson hun carrière flink heeft geholpen en dat hij over zijn spelers waakte als een vader over zijn zoons.

Toch is het niet alleen hosanna in More than a Manager, want Bobby blijkt ook af en toe een flinke heethoofd te zijn en heeft ook in familiaire kring problemen. Deze vallen echter in het niet wanneer de Brit geconfronteerd wordt met een zeer ernstige ziekte. Met zijn inzet zien we hoe hij er toch nog iets goeds gedaan mee weet te krijgen. Een inspirerende man en zeker ‘more than a manager’, zoals je in deze sportdocumentaire zult zien!

De trailer van Bobby Robson: More than a Manager, sinds deze week in z’n geheel te zien op Netflix, check je hieronder.

Prison Break (seizoen 5)

We schreven een klein tijdje terug al over het vijfde seizoen van Prison Break en dat deze snel op Netflix zou komen. Welnu, het is zover. Wil je weten wat we hier toen over schreven? Lees dan vooral even ons artikel over Prison Break (seizoen 5).

Kijktips op Netflix (week 48, 2018) Prison Break seizoen 5

Family Guy (seizoen 16)

We sluiten af met Family Guy. Als je gewoon iets luchtigs, flauws en grappigs wil zien, kom je namelijk al snel uit bij deze serie. Dan komt het meteen goed uit dat Netflix deze week Family Guy seizoen 16 online heeft gezet. Zodat je weer even vooruit kunt met de soms ietwat bizarre avonturen van de familie Griffin.

Peter is in die nieuwe seizoen weer ouderwets dom, Meg wordt nog steeds keihard genegeerd en Stewie is zijn hooghartige maniertjes nog niet verleerd. Dat beloven weer 20 afleveringen vol flauwe en absurde humor te worden! Benieuwd naar de beste scenes van Peter uit het zestiende seizoen? Check het filmpje hieronder

https://www.youtube.com/watch?v=gIv_d3_FeSM

Kijktips op Netflix (week 48, 2018)

Onze kijktips op Netflix (week 48, 2018) heb je hierboven kunnen lezen. Hopelijk zitten er weer dingen voor je bij, waarvan je denkt: “Fijn, dit verrijkt mijn leven.” Of: “Ik ga deze titel even opzetten en verder niks.” Zo ja, laat het ons weten op Facebook. We hebben inmiddels alweer meer dan 18.000 likes en daar zijn we ontzettend trots op.

Alle nieuwe series, afleveringen en films, ook die we hierboven niet hebben behandeld, zie je in onderstaande tabel. Bekijk deze dus eventjes rustig. Misschien zit er nog iets voor je tussen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Hacksaw Ridge Drama, Historie 2016 8.1
2 Gomorra (3 seizoenen) Misdaad, Drama 2017 8.7
3 Family Guy (seizoen 11 t/m 16) Komedie 2018 8.2
4 Prison Break (5 seizoenen) Actie, Misdaad 2017 8.4
5 Dynasty (1 seizoen + 7 afleveringen seizoen 2) Drama 2018 6.4
6 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen + 7 afleveringen seizoen 4) Komedie, Musical 2018 7.7
7 The Great Interior Design Challenge (seizoen 3) Reality 2016 -
8 The People vs. Larry Flynt Biografie, Drama 1996 7.3
9 The Covenant Actie 2006 5.3
10 Jason and the Argonauts Avontuur, Fantasie 1963 7.4
Titel Genre Jaar iMDB

Als laatste willen we jullie nog eventjes wijzen op onze pagina’s Netflix aanbod Nederland, met alle titels op Netflix in een super handige tabel, en onze Binnenkort op Netflix pagina, met, je raadt het misschien al, alle titels die snel op Netflix komen, inclusief datum.