de niro pacino the irishman Kijktips op Netflix (week 48, 2019)

Kijktips op Netflix (week 48, 2019)

Het jaar 2019 begint langzaam op te raken en 2020 staat alweer op ons te wachten. Althans, daar gaan we voor het gemak maar even vanuit. Maar wij doen alsof er niks aan de hand is. Want hier lees je over alle nieuwe titels die de afgelopen week nog aan het Netflix aanbod zijn toegevoegd.

The Irishman

Natuurlijk moeten we openen met de toevoeging van The Irishman, de nieuwe film van de Amerikaanse regisseur Martin Scorsese. De film is sinds een tweetal weken te zien in een aantal filmhuizen door het hele land en vanaf deze week is de film dus ook op Netflix Nederland te zien. En daar zij we maar wat blij mee.

Want The Irishman mag gerust tot de beste films van Martin Scorsese gerekend worden en dat is geen kattenpis, want de beste man heeft films als Goodfellas, Taxi Driver, Shutter Island, The Wolf of Wall Street, Hugo, The Departed, Gangs of New York, Raging Bull en Casino gemaakt, maar ook een prachtige documentaire als Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story By Martin Scorsese.

Dus als je hier een plekje tussen wil krijgen, dan moet je van van goeden huize komen. En dat komt The Irishman. Als we de film, met een afspeelduur van 3,5 uur, moeten samenvatten dan zouden we dat als volgt doen: Frank Sheeran (Robert de Niro) is een WOII-veteraan en huurmoordenaar voor de Bufalino-familie, een maffiafamilie die niet terugdeinst voor een stukje geweld.

Tegelijkertijd zien we wat zijn invloed was op de dood van Jimmy Hoffa (Al Pacino), een vriend van Sheeran en tevens leider van een vakbond.

De film is prachtig gemaakt en geeft een heerlijk nostalgisch gevoel door de hoofdrollen voor Al Pacino, Robert de Niro en Joe ‘you think I’m funny’ Pesci, maar tegelijkertijd voelt The Irishman ook als een film uit het nú waarin existentiële vragen/onderwerpen, als wat heeft het leven eigenlijk voor zin en de alomvattende eenzaamheid die we allemaal weleens ervaren, allemaal een rol spelen.

The Movies That Made Us (seizoen 1)

Nog niet zo lang geleden kwam het derde seizoen van The Toys That Made Us beschikbaar op Netflix. Deze week slaan we een andere weg in met een spin-off van deze documentaire-serie, namelijk The Movies That Made Us. En daarin staat geen speelgoed centraal, maar blockbuster-films die hun tijd en kijkers gedefinieerd hebben.

Er zijn vier afleveringen beschikbaar, waarin elk een iconische film centraal staat. Er wordt gekeken naar hoe de film tot stand kwam en er worden opzienbarende kijkjes in de keuken gegeven. Natuurlijk krijgen de acteurs, regisseurs en andere medewerkers van de film ook aandacht.

Maar over welke films hebben we het dan eigenlijk? Het gaat in The Movies That Made Us om Home Alone, Die Hard, Dirty Dancing en Ghostbusters. Stuk voor stuk nostalgische Hollywoodfilms die hun sporen hebben nagelaten in de film- en popcultuur.

Als filmliefhebber moet je deze serie dus zeker gaan zien. Het eerste seizoen staat nu op Netflix. We hopen dat seizoen 2 snel zal volgen met nog meer iconische films!

Spongebob Squarepants (seizoen 5 & stiekem meer)

Over iconen uit de popcultuur gesproken! Spongebob Squarepants is er ook eentje van formaat. Ruim 20 jaar nadat deze gele knakker op tv verscheen, is hij nog steeds aanwezig op tv en nu ook op Netflix. De goedgemutste spons die met zijn roze buddy Patrick in Bikinibroek woont, maakt allerlei gekke avonturen mee en deze zijn in afleveringen van zo’n 20 minuten gegoten.

Op Netflix is nu Spongebob Squarpants seizoen 5 beschikbaar. Maar psst, mogen we een geheimpje verklappen? Met een handig foefje kun je nog meer seizoenen naar voren toveren. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel!

Kijktips op Netflix (week 48, 2019)

Met The Irishman, Spongebob Squarpants en The Movies That Made Us hebben we weer drie tips voor je uitgelicht in dit kijktips op Netflix (week 48, 2019) artikel. Hopelijk zit er iets voor je tussen. Zo niet, check dan zeker even onze oude weekoverzichten met daarin onze tips (en alle andere nieuwe dingen op Netflix) van de afgelopen weken. In de tabel hieronder staan ALLE nieuwe dingen.

Meer benieuwd naar de toekomst? Neem een kijkje op de Binnenkort op Netflix pagina. Het gehele aanbod vind je op de Netflix Aanbod Nederland pagina.

Vergeet je ook zeker niet te abonneren op onze nieuwsbrief, onze Instagram te volgen en de Facebookpagina te liken. Op deze manier blijft je ontzettend op de hoogte van alles, althans, alles wat Netflix betreft.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Bad Moms Christmas Komedie 2017 5.5
2 Arrow (7 seizoenen + 5 afleveringen seizoen 8) Actie, Avontuur 2019 7.7
3 Broken (1 seizoen) Documentaire 2019 -
4 Calimero (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2014 7.2
5 Chip en Pieper (2 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2019 -
6 Dragged Across Concrete Actie, Misdaad 2018 7.0
7 Explained (2 seizoenen) Documentaire 2019 7.9
8 Final Space (2 seizoenen) Komedie 2019 8.4
9 Gaston Lagaffe Komedie 2018 4.3
10 Guatemala: Corazón del mundo Maya Documentaire 2019 -
Titel Genre Jaar iMDB