Kijktips op Netflix (week 48, 2020) apollo 13 ron howard ginger

Kijktips op Netflix (week 48, 2020)

Brrr, wat een kou. Als het aan ons ligt, blijven we de hele dag binnen met een kop thee, warme chocolademelk, koffie of een andere liquide versnapering, en iets lekkers. Gelukkig is er Netflix. Wat er deze week allemaal op Netflix Nederland is gekomen, en onze tips hieruit, vind je in dit ‘kijktips op Netflix (week 48, 2020)’ artikel.

Heartbreak High (7 seizoenen)

Liefhebbers van nostalgie gaan blij worden van de volgende titel. Als je bent opgegroeid in de ’90’s of iets daarvoor, zul je de serie Heartbreak High nog wel kennen, de tienerserie over het wel en wee van leerlingen van een middelbare school in Australië.

Types als Nick, Jodie, Danielle en Con komen weer terug naar school en maken weer van alles mee. Omdat het een tiener ‘high school’ serie is, kun je uiteraard een flinke toef liefdesperikelen verwachten, maar ook andere zaken waarmee je in aanraking kunt komen, zoals drugsgebruik of familieproblemen.

Een lach en een traan dus, zoals je wel vaker ziet op high schools (en de series daarover). Pak je mok thee en dekentje, en waan je weer even heerlijk een tiener in the nineties. De zeven seizoenen van Heartbreak High zijn nu te zien op Netflix!

Mosul (Carnahan, 2019)

We hervatten dit weekoverzicht met de oorlogsfilm Mosul van regisseur Matthew Michael Carnahan, schrijver van o.a. de films Dark Waters (2019), The Kingdom (2007) en World War Z (2013).

In de film Mosul draait het allemaal om een groep soldaten in Irak. Ze vormen een SWAT-team en willen door middel van een agressieve en onvoorspelbare guerrillatactiek hun geboortestad Mosoel in Irak terugwinnen van IS.

Het team heeft daarvoor een politieman gered die werd aangevallen door hetzelfde IS. De agent besluit zich bij het SWAT-team aan te sluiten, hij leert steeds meer en belandt op deze manier in een hevig gevecht dat op voorhand een tikkeltje vergeefs lijkt.

Het resultaat is het op waargebeurde gebeurtenissen gebaseerde Mosul. De actie vliegt je als kogels om de oren en het gevaar kan iedereen moment toeslaan. Je begeeft je echt midden in de gevechten in Irak. Het maakt Mosul een erg spannende thriller boordevol actie.

Apollo 13 (Howard, 1995)

Onze laatste kijktip van de week is Apollo 13 van de roodharige regisseur Ron Howard. De hoofdrol is voor Tom Hanks. De film is gebasseerd op de waargebeurde Apollo 13 missie uit 1970. Een missie naar de maan die niet helemaal vlekkeloos verliep en waardoor de zin “Okay Houston, I believe we’ve had a problem” van commandant Jim Lovell wereldberoemd werd.

Twee dagen na de lancering ontploft er namelijk een zuurstoftank. Een tank die niet alleen gebruikt werd om zuurstof te leveren, maar ook voor water en energie. Door deze ontploffing moest de missie voortijdig worden afgebroken.

De mannen moeten alles aangrjipen om veilig terug naar de aarde terug te keren. Of dat lukt, zie je in de spannende film Apollo 13. De trailer bekijk je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 48, 2020): tabel

Apollo 13, Heartbreak High en Mosul zijn onze kijktips op Netflix (week 48, 2020). Natuurlijk kwamen er, naast deze bovenstaande titels, nog veel meer dingen op Netflix. Deze vind je allemaal in de tabel hieronder. Bekijk deze dus zeker eventjes op het gemakje.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Apollo 13 Avontuur, Drama 1.995 7.6
2 Christmas with the Kranks Komedie, Familiefilm 2.004 5.4
3 Dance Dreams: Hot Chocolate Nutcracker Documentaire, Familie 2.020 6.1
4 Dolly Parton’s Christmas on the Square Familiefilm, Musical 2.020 5.3
5 Draken Reddingsrijders: Feestdagen in Huttsgloren Animatie, Short 2.020 -
6 El Cuaderno de Tomy Drama 2.020 6.4
7 Fabulous Lives of Bollywood Wives (1 seizoen) Reality 2.020 4.5
8 Great Pretender (2 seizoenen) Anime, Avontuur 2.020 8.0
9 Heartbreak High (7 seizoenen) Drama 1.999 7.8
10 Hillbilly Elegy Drama 2.020 6.0
Titel Genre Jaar iMDB

En vergeet daarna ook zeker niet om ons te volgen via de nieuwsbrief, Instagram en/of Facebook. Op deze manier hoor je als eerste al het Netflix nieuws, zoals over nieuwe titels, films/series die gaan verdwijnen of die binnenkort op de streamingsdienst komen.