Kijktips op Netflix (week 49, 2018) Mowgli Legend of the Jungle

Kijktips op Netflix (week 49, 2018)

En toen was het alweer weekend! In de week waarin Sinterklaas weer naar het warmere Madrid vertrok en het kerstseizoen werd gelanceerd, is er natuurlijk ook nog het een en ander bijgekomen in het Netflix aanbod. En het is al een aardig opwarmertje voor Kerst, kunnen we alvast verklappen. Genoeg gekletst dus, pak je warme kop chocomel erbij en spit met ons het kijktips op Netflix (week 49, 2018) artikel door!

The Lord of the Rings (trilogie)

Netflix heeft zin in Kerst! Deze week heeft Netflix namelijk weer de Lord of the Rings-reeks online gezet. Dat beloven alvast weer fijne kijkuurtjes te worden met de feestdagen, want daar zijn deze films natuurlijk prima geschikt voor. Dit zijn films die bij uitstek geschikt zijn om in december te kijken.

The Lord of the Rings: Fellowship of the Ring, The Two Towers en dus The Return of the King, ze staan er alledrie op dus je LotR-marathon kan bij deze ingepland worden. Het grote avontuur, gebaseerd op de boeken van Tolkien, begint met de hobbit Frodo (Elijah Wood) die een unieke en oeroude ring in bezit krijgt en waarna al snel blijkt dat er kwaadwillige zielen achteraan zitten.

Gelukkig krijgt hij de broodnodige hulp van zijn hobbit-team en tovenaar Gandalf, want de ring moet uiteraard vernietigd worden voor het te laat is! En waar doe je dat? In Mordor natuurlijk.

Maar deze ring heeft bepaalde krachten waardoor je er zelf, als je hem in je bezit hebt, aan onderdoor kan gaan. Lukt het ze om de ring te vernietigen voordat boefje Sauron hem in z’n bezit krijgt?

Dit verhaal wordt over drie films gesmeerd. En hoe. Want wat een fantastische filmreeks is het geworden! Inmiddels mogen ze, wat ons betreft, zeker gerekend worden tot filmklassiekers. De door Tolkien en natuurlijk regisseur Peter Jackson gecreëerde wereld is fantastisch en het verhaal heerlijk duister, dus ga er maar even lekker voor zitten.

Mowgli: Legend of the Jungle

Een van de meest in het oog springende titels is deze week de film Mowgli: Legend of the Jungle. Disney-fans herkennen deze naam natuurlijk gelijk als de hoofdrolspeler uit Jungle Book en daarmee zitten ze al een heel eind in de goede richting. Mowgli is echter een geheel nieuwe productie en is allemaal net een stukkie donkerder en duisterder dan het kleurrijke dierenfeest van Walt Disney.

Dat komt omdat het gebaseerd is op het originele verhaal van Rudyard Kipling, welke al donkerder en grimmiger was dan de Disney-versie. De film is geregisseerd door Lord of the Rings-acteur Andy Serkis (“My Precious”) en heeft grote (stem)acteurs in de cast zitten. Wat dacht je van bijvoorbeeld Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch en Serkis zelf?

Het personage Mowgli kennen de meeste kijkers wel als de jongen die in de jungle tussen de dieren leeft. Hij krijgt echter ook met de buitenwereld te maken waarin hij geconfronteerd wordt met andere mensen.

En dat brengt de jongen in een complexe positie. Zeker wanneer de mensen een bedreiging vormen voor de jungle en zijn inwoners. Dat geeft niet alleen Mowgli te denken, maar ook ons als kijker, want er zijn helaas sterke parallellen met de realiteit. En wat zal dit betekenen voor Mowgli’s identiteit als mens of als junglebewoner?

Mowgli zou oorspronkelijk in de bioscoop verschijnen onder de licentie van Warner Bros, maar Netflix kocht de boel over en maakt de film nu meteen beschikbaar voor de kijkers thuis. Maar dat het een bioscoopproductie is geworden, staat buiten kijf want er is ontzettend veel moeite (en ongetwijfeld geld) in de productie gestoken.

De beelden zien er, zoals hieronder de zien is, mooi uit en de jungle komt helemaal tot leven. Met de komst van Mowgli heeft Netflix in ieder geval weer een grote productie binnen gehengeld waar heel wat kijkers mee vermaakt kunnen worden tijdens de feestdagen.

Fantastic Beasts and where to find them

Mocht je na het zien van Mowgli nog geen genoeg hebben van fantasie, magie en onvoorstelbare dieren? Dan heeft Netflix nog wat voor je in petto: Fantastic Beasts and where to find them. Dé spin-off van de immens populaire Harry Potter-reeks (wanneer komt deze nou eens naar Netflix?!) en de voorganger van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, die momenteel in de bios draait.

newt-scamander-played-by-eddie-redmayne-in-fantastic-beasts-and-where-to-find-them Kijktips op Netflix (week 49, 2018)
Newt Scamander (Eddie “ben ik een man” Redmayne) – Bron: Fantastic Beasts and where to find them/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Fantastic Beasts is net als Harry Potter gebaseerd op de fantasievolle schrijfsels van J.K. Rowling en speelt zich ook in dezelfde magische wereld af. Echter is in dit verhaal Harry Potter nog niet geboren en ligt de focus op Newt Scamander (gespeeld door Eddie Redmayne), een hele bekende magie-zoöloog die grondig onderzoek doet naar fabeldieren.

Grappig detail: het bekendste werk van Newt Scamander zal jaren later door Harry Potter op Hogwarts gebruikt worden als studieboek.

Wanneer Newt naar New York afreist, wordt hij onverhoopt in een groot avontuur gesleept. Hij laat namelijk per ongeluk enkele fabelachtige dieren ontsnappen die de stad op stelten dreigen te zetten, en nog erger, de scheiding tussen de tovenaarswereld en de niet-magische wereld op scherp stelt. En deze scheiding dreigde al ernstig aangetast te worden door enkele incidenten en scherpe politieke bewegingen.

Het zal leiden tot een bijzonder boeiend avontuur waarbij een onthullende rol van Johnny Depp in de vorm van Grindelwald tevoorschijn zal komen. En zoals we van J.K. Rowling gewend zijn, zit er ook in dit avontuur een maatschappijkritische noot over hoe we als mensen met elkaar omgaan.

Fans van Harry Potter mogen de start van deze nieuwe filmreeks natuurlijk niet missen, maar ook niet-Potterfans staan voor een spannend en fantasievol avontuur dat perfect geschikt is voor tijdens de feestdagen. Wij zijn er alvast heel blij mee! De trailer van Fantastic Beasts and where to find them kan je hieronder bekijken.

Blade Runner: The Final Cut

Met Blade Runner uit 1982 komt er wederom een filmklassieker op Netflix, iets dat we ontzettend toejuichen. Het is zelfs een klassieker met een hoofdrol voor een Nederlands acteur, namelijk Rutger Hauer in de rol van Batty, een androïde met veel menselijke gelijkenissen.

Daarnaast volgen we in Blade Runner de agent Rick Deckard (een iconische rol van Harrison Ford). Het is zijn taak een aantal replicanten (zoals Batty), die zijn ontsnapt uit de ruimte naar de aarde, te elimineren voordat ze allerlei ellende gaan veroorzaken. Zij willen namelijk hun maker ontmoeten om te achterhalen of ze hun beperkte levensduur kunnen verlengen.

Blade Runner Kijktips op Netflix (week 49, 2018)
Agent Ricky Deckard. Bron: Blade Runner/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Dit alles speelt zich af op de met neonlichten verlichte straten van Los Angeles in het jaar 2019. De film werd in 1982 opgenomen, dus het is leuk om te zien hoe maker Ridley Scott zich de wereld anno nu voorstelde, inclusief vliegende auto’s, bedrijven die consumenten in hun greep hebben en smerige straten.

Sciencefictionschrijver Philip K. Dick schreef in 1968 het boek Do Androids Dream of Electric Sheep?, waarop de film is gebaseerd, en we moeten toegeven dat hij toen een wereld schepte die verdacht veel op de onze lijkt, inclusief achterliggende problemen als identiteit, een vervuilde wereld en een diepgeworteld individualisme.

Naast de prachtige setting is Blade Runner ook gewoon een razend spannende thriller die je ook kan opzetten om even een avondje alle werkstress van je af te blazen. De trailer zie je hieronder.

Aantal losse tips

Er kwamen zoveel toffe nieuwe dingen op Netflix, dat we er nu nog een aantal willen aanraden. Zoals Scarface, The Dark Knight en The Dark Knight Rises, The Hangover, The Departed en V for Vendetta.

Je ziet het: te veel om op te noemen. Vandaar dat we deze bovenstaande titels nog eventjes kort wilden aanstippen. Bekijk ze zeker eventjes, want het zijn stuk voor stuk toffe films.

Kijktips op Netflix (week 49, 2018)

Dit was ons artikel met al onze kijktips op Netflix (week 49, 2018). Veel fantasie ditmaal, wat ons betreft ideaal voor de feestdagen. En over de feestdagen gesproken: er komt binnenkort weer een artikel van ons online met de leukste kersttitels op Netflix. Je moet dus maar even onze site, nieuwsbrief en FB-pagina in de gaten houden. Zo weet je direct als dit artikel online komt.

Check ook zeker even onze Netflix aanbod Nederland en Binnenkort op Netflix pagina’s, voor een blik op respectievelijk het heden en de toekomst wat Netflix betreft.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Minecraft: Story Mode (1 seizoen) Animatie, Avontuur 2015 7.0
2 Neo Yokio (2 seizoenen) Anime, Actie 2018 5.8
3 Remastered: Who Killed Jam Master Jay? Documentaire, Muziek 2018 -
4 Super Monsters en de Wensster Animatie, Short 2018 -
5 Dynasty (1 seizoen + 8 afleveringen seizoen 2) Drama 2018 6.4
6 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen + 8 afleveringen seizoen 4) Komedie, Musical 2018 7.7
7 Vrije Teugels: Kerstgehinnik (a.k.a. Free Rein) Familiefilm, Short 2018 7.6
8 The Ranch (3 seizoenen) Komedie 2018 7.6
9 Mowgli Avontuur, Drama 2018 6.9
10 Dogs of Berlin (1 seizoen) Actie, Misdaad 2018 6.6
Titel Genre Jaar iMDB