moonlight jenkins Kijktips op Netflix (week 49, 2019)

Kijktips op Netflix (week 49, 2019)

Sinterklaas is weer weg, maar de kerstman staat alweer te popelen om ons land te betreden. De ideale tijd dus om lekker binnen te blijven en dingen op Netflix te kijken. Wat er de afgelopen 7 dagen allemaal is bijgekomen, lees je hier, samen met onze tips.

Moonlight

De beste toevoeging van de week is zonder twijfel Moonlight. De film won, ondanks een misverstand tijdens de prijsuitreiking, de Oscar voor Beste Film en wat ons betreft meer dan terecht.

De film volgt één personage met de naam Chiron gedurende drie verschillende fases, als kind, tiener en volwassene, in zijn leven. Hij is een homoseksuele, Afro-Amerikaanse man die in een lastige buurt in Miami opgroeit. Een buurt waarin drugs, geweld en andere nare dingen een hoofdrol spelen.

Hoe houd je je staande in zo’n wereld als je diep van binnen eigenlijk een ander persoon bent? En dan heb je ook nog eens een aan drugs verslaafde moeder waar je op moet letten. De band met drugsdealer Juan, een schitterende rol van de altijd fantastische Mahershala Ali, moeten we ook even noemen.

moonlight juan Kijktips op Netflix (week 49, 2019)

Het karakter Chiron had trouwens zo uit een boek van James Baldwin kunnen komen. Zo complex en prachtig geportretteerd zien we filmkarakters niet vaak. Maar regisseur Barry Jenkins krijgt het voor elkaar.

Tel daar de werkelijk schitterende cinematografie bij op en je hebt met Moonlight een poëtische film in handen die iedereen een keer gezien moet zien. Stel je open voor andere werelden en misschien een ander soort film dan je gewend bent, en je krijgt er met Moonlight op Netflix een hoop voor terug.

Death Note a.k.a. Desu nôto (seizoen 1)

De animé klassieker Death Note, in Japan bekend onder de naam Desu nôto, staat sinds deze week weer op Netflix. En daar zijn we heel blij mee, want wat een serie is dat. Death Note krijgt namelijk niet voor niks een 9,0 op iMDB uit bijna 200.000 stemmen.

In Death Note draait het allemaal om een boekje dat, als je iemands naam erin zet, de kracht heeft om mensen te vermoorden. Als een exemplaar van dit boekje in handen valt van de slimme scholier Light Yagami is hij eerst vooral sceptisch. Dit kan toch niet waar zijn?

Maar de instructies die voorin het boek staan, lijken toch vrij serieus. Hij begint ermee te experimenteren en dan blijkt het toch allemaal te kloppen. Yagami besluit het boekje vervolgens te gebruiken om criminelen te vermoorden, waarna er uiteraard een klopjacht op hem en het machtige boek ontstaat.

De serie bestaat uit 37 afleveringen. Alle afleveringen staan op Netflix. De trailer kan je hieronder even bekijken. Laat je ook niet afschrikken door het Japans en de animaties, want dit is echt één van de betere series ooit.

Family Guy (seizoen 17)

Fans van Family Guy kunnen deze week hun vervroegde kerstcadeau alvast uitpakken. Er is namelijk weer een nieuw seizoen aan het aanbod toegevoegd en dat betekent dat er nieuwe, knotsgekke avonturen van de familie Griffin te zien zijn.

Ze zijn allemaal weer aanwezig: onnozele Peter, muurbloempje Meg, seksverslaafde Quagmire, de opmerkelijk menselijke hond Brian en vele anderen. En zoals we gewend zijn, zijn alle verhaallijnen weer doordrenkt met harde grappen en wordt niets of niemand ontzien. Zeker niet de huidige president van de VS, die er als een opgeblazen oranje boomkikker vanaf komt.

Voor je dagelijkse portie humor en ontspanning kun je dus weer terecht bij Family Guy. Er staan 20 nieuwe afleveringen online, die allemaal ook zo’n 20 minuten duren. Hieronder kun je alvast weer een impressie krijgen van het nieuwe seizoen.

The Post

Steven Spielberg is de regisseur van The Post en de hoofdrol is voor Meryl Streep. Laatstgenoemde speelt Katharina Graham, de eerste Amerikaanse uitgeefster van een grote krant. Ze heeft in de jaren ’70 de leiding over The Washington Post, vandaar de titel van de film.

De film draait om de zogeheten Pentagon-Papers, een serie geheime documenten waarin informatie staat over de rol van de Amerikaanse overheid tijdens de Vietnamoorlog. Zij moet besluiten wat ze met de geheimen info doet: publiceren of, zoals de rechter had besloten, niet publiceren.

netflix-Meryl-Streep-The-Post

Fans van de filmklassieker All the President’s Men (1976) zullen The Post ook wel waarderen. Het is altijd mooi om de zien wat de rol van de onderzoeksjournalisten tijdens grote evenementen is. In de film zien we namelijk hoe journalist Ben Bradlee en uitgever Kay Graham de info in de Pentagon-Papers proberen te analyseren.

Kortom, een prima en inhoudelijke film voor op een willekeurige dag. En met een hoofdrolspeelster als Meryl Streep zit het op dat gebied ook meer dan goed.

Fuller House (seizoen 5, deel 1)

Fuller House is bezig aan het laatste seizoen. De spin-off van de populaire 90’s sitcom is bezig met de laatste loodjes en de eerste helft hiervan is nu te zien op Netflix. Het tweede deel van seizoen 5 van Fuller House zal ergens in 2020 verschijnen. Door je in te schrijven op de nieuwsbrief, onze Facebook te liken of ons te volgen op Instagram blijf je hiervan, en van alle andere dingen qua Netflix, volledig op de hoogte.

Weten we nog waar we gebleven waren? In het huishouden Fuller, dat bestaat uit Full House-oudgedienden DJ, Stephanie, Kimmy en hun inmiddels uitgebreide gezinnen, is het altijd een gekkenhuis. Een soort huishouden van Jan Steen, maar dan nog chaotischer.

Het vorige seizoen stond in het teken van de geboorte van Stephanie’s kind, dus zullen we in seizoen 5 vanzelfsprekend gaan meemaken hoe het haar vergaat als nieuwbakken moeder. Natuurlijk zal ze de nodige hulp van DJ en Kimmy krijgen.

Intussen zullen de pubers het huis uiteraard ook weer op zijn kop zetten. Er zal dus een hoop te beleven zijn in Fuller House (seizoen 5). De eerste negen afleveringen zijn nu online en de andere zullen dus volgen in 2020. Nog even wachten dus!

Kijktips op Netflix (week 49, 2019)

Tot zover onze tips van de week. Benieuwd naar andere tips van de vorige weken? Check dan onze Netflix Tips pagina. Meer benieuwd naar de toekomst. Dan is de Binnenkort op Netflix pagina meer iets voor je.

Volg ons ook zeker op Facebook, Instagram en abonneer je op de nieuwsbrief. Op deze manier blijft je volledig op de hoogte qua alles met betrekking tot Netflix.

We sluiten af met de tabel waarin alle nieuwe films/series van de vorige 7 dagen op een rijtje staan. Zo kan je direct zien of er nog iets voor je tussen zit.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 44Cats (1 seizoen) Animatie, Avontuur 2018 6.8
2 A Christmas Prince: The Royal Baby Drama, Romantiek 2019 5.3
3 A Cinderella Story: Christmas Wish Fantasie, Muziek 2019 5.2
4 Against All Odds Actie, Avontuur 1984 5.9
5 Apache: La Vida de Carlos Tévez (1 seizoen) Documentaire, Sport 2019 7.6
6 Arrow (7 seizoenen + 6 afleveringen seizoen 8) Actie, Avontuur 2019 7.7
7 Astronomy Club (1 seizoen) Komedie 2019 -
8 Blue Streak Actie 1999 6.3
9 Casper en Emma gaan de bergen in Familiefilm, Avontuur 2017 5.7
10 Casper en Emma op safari Familiefilm, Avontuur 2015 6.2
Titel Genre Jaar iMDB