Kijktips op Netflix (week 49, 2020) dallas buyers club

Kijktips op Netflix (week 49, 2020)

Sinterklaas is alweer weg uit het land, maar wij gaan op onze site natuurlijk verder met het uitspitten van het Netflix aanbod. Wat er de afgelopen week allemaal op de streamingsdienst is gekomen? Je leest het in dit kijktips op Netflix (week 49, 2020) artikel.

Dallar Buyers Club

Met zijn rol als Ron Woodroof in de film Dallar Buyers Club bevestigde acteur Matthew McConaughey dat hij vanaf nu serieus genomen diende te worden. Zijn transformatie tot aan AIDS-lijdende en drugverslaafde man die besluit om andere mensen te helpen, kon terecht op veel lof rekenen.

Ron Woodroof werd in 1950 geboren in Dallas, Texas en was een fervent drugsgebruiker en vrouwenliefhebber. Hij kreeg op zijn 36e te horen dat hij HIV-positief was en AIDS had. Dit kwam als een grote schok voor de homofobe en, volgens sommige bronnen, vrij racistische Woodroof.

Hij krijgt te horen dat hij nog maar een maand te leven heeft. Maar dat accepteert hij niet. Op dat moment krijgen zieke mensen in de VS alleen het medicijn Retrovir AZT, maar dit slaat niet bij hem aan. En dus besluit hij het heft in eigen handen te nemen en allerlei alternatieve medicijnen en remmers de VS in te smokkelen.

Al snel heeft hij een club mensen waaronder een dokter om zich heen verzamelt die de boeken in zullen gaan als de Dallers Buyers Club. Samen proberen ze andere patiënten te helpen met hun alternatieve, geïmporteerde medicijnen. Maar de farmaceutische industrie en de Food and Drugs Administration (FDA) zijn hier natuurlijk niet blij mee en proberen hem en zijn plannen te dwarsbomen.

De zieke en uitgemergelde Ron Woodroof (Matthew McConaughey). Bron: Dallas Buyers Club / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Dallar Buyers Club is een bijzondere film. De film wordt gedragen door de bizarre en meesterlijke vertolking van de charismatische hoofdrolspeler Matthew McConaughey. Tel daar het heftige verhaal, met bij vlagen toch voldoende humor, bij op en je krijgt het fantastische Dallar Buyers Club. De trailer kan je hieronder bekijken.

Mank

Onze tweede kijktip is de film Mank van regisseur David Fincher. Een meneer die je misschien kent van films als Fight Club, Gone Girl, Se7en en The Social Network of door zijn productiewerk voor de serie Mindhunter.

In de zwart-wit film Mank, pas de eerste film van Fincher na zijn kaskraker Gone Girl (2014), is de hoofdrol voor scenarioschrijver en alcoholist Herman J. Mankiewicz (gespeeld door Gary Oldman).

J. Mankiewicz kan gezien worden als een van grotere scenarioschrijvers uit het Hollywood van de jaren ’30. Zo schreef hij bijvoorbeeld het script van Citizen Kane, een film die in veel beste-film-ooit-lijstje steevast een plekje in de top 5 krijgt. Een begenadigd schrijver, dus.

In Mank zien we o.a. zijn strubbelingen met regisseur Orson Welles, de regisseur van Citizen Kane. Hoe J. Mankiewicz het filmscript toch afkrijgt, ondanks zijn liefde voor alcohol, wordt ons in Mank gepresenteerd. Het script van de film werd trouwens geschreven door de vader van regisseur Fincher.

David Fincher levert met Mank een heerlijke film af over het vooroorlogse Hollywood, een romantische tijd waarin de whiskey en de sigaren over de tafel vlogen en die ons zoveel prachtige films heeft geleverd. Het mooie is dat we in Mank zien wat er achter de schermen gebeurde bij een monument van een film als Citizen Kane.

The Walking Dead (seizoen 10)

We moesten er even op wachten, maar het tiende seizoen van The Walking Dead staat EINDELIJK op Netflix. Alhoewel, de eerste vijftien afleveringen van seizoen tien. Maar dat is zo gek nog niet, want het tweede deel van dit seizoen moet überhaupt nog gemaakt worden.

Dit nieuwste seizoen belooft weer ouderwets spannend te worden. Er vonden wat wisselingen plaats, zowel voor als achter de camera, en deze lijken goed uitgepakt te hebben. Het tiende seizoen kan zich hierdoor matchen aan de sterke eerste seizoenen van The Walking Dead.

Dus maakt je borst maar nat en huiver mee met de enge Whisperers, grote paranoia onder de hoofdrolspelers, angsten, nieuwe karakters, geheimen en natuurlijk … zombies!

Kijktips op Netflix (week 49, 2020): tabel

Tot zover onze kijktips op Netflix (week 49, 2020). Hopelijk heb je weer wat nieuwe dingen ontdekt en aan je kijklijst kunnen toevoegen. Natuurlijk kwamen er nog veel meer dingen op Netflix Netflix. Deze vind je allemaal in de tabel hieronder.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 100% Coco Drama 2017 4.2
2 300 Actie, Drama 2006 7.6
3 300: Rise of an Empire Actie, Drama 2014 6.2
4 9 Kere Leyla Biografie, Drama 2020 -
5 A Bad Moms Christmas Komedie 2017 5.5
6 Alien Worlds (1 seizoen) Documentaire 2020 -
7 Angela’s Christmas Wish Animatie, Short 2020 6.7
8 Ari Eldjárn: Pardon My Icelandic Cabaret 2020 8.2
9 Barefoot Komedie 2014 6.6
10 Barnyard - Beestenboel Animatie, Avontuur 2006 5.6
Titel Genre Jaar iMDB