Brody-Touchez-Pas-au-Grisbi KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 49, 2021)jpg

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 49, 2021)

Het is het weekend van Sinterklaas. Maar de beste man zal toch een keer terugvaren naar Spanje. En wat dan? Nou, dan ga je op Netflix kijken wat er allemaal nieuw is en wat de moeite waard. Wij helpen je hierbij in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 49, 2021) artikel.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 49, 2021) // tabel

Laten we maar direct beginnen met een overzicht. Een overzicht met alle nieuwe titels – die de afgelopen zeven dagen aan het aanbod zijn toegevoegd – op Netflix. Daarna zullen we hier een paar interessante tips voor je uitlichten.

Elf (2003)

We beginnen – om alvast een beetje in de kerststemming te komen – met de kerstklassieker Elf (2003). Hierin speelt de hilarische en droge Will Ferrell de rol van elf Buddy.

Hij is opgegroeid als elfje en hulpje van meneer de Kerstman op de Noordpool, nadat hij als kind in de zak van de Kerstman is gevallen.

Maar op latere leeftijd komt hij er opeens achter dat hij dus geen ECHTE elf is, maar een normale man. En dus gaat hij naar NY, op zoek naar zijn ECHTE vader.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 49, 2021) ELF kerstfilm 2021
‘Elfje’ Buddy. Bron: Elf / Netflix

Vervolgens krijgen we in Elf een hilarisch avontuur te zien. Hij is het hele jaar leuk om te kijken, maar als je hem tijdens Kerstmis kijkt, voegt dat uiteraard wel iets toe! De trailer check je onder deze alinea.

Touchez pas au grisbi (1954)

De Franse acteur Jean Gabin is hier in Nederland misschien alleen bekend bij de liefhebbers van de betere Franse art-house films, maar in zijn thuisland is het een grootheid. Zijn bekendste films zijn La grande illusion (1937), La Bête Humaine (1938) en Le quai des brumes (1938).

In onze volgende tip in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 49, 2021) overzicht – de misdaadfilm Touchez pas au grisbi (1954) – speelt hij de rol van Max. Een gangster op leeftijd met een flair en charme waar je U tegen zegt.

Samen met zijn partner Riton willen ze nog één grote overval plegen om zo rustig van hun pensioentje te genieten. Hij maakt alleen de fout om de details te vertellen tegen zijn jongere misstress Josey (Jeanne Moreau).

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 49, 2021) jean gabin
Josey – the snitch – en Max. Bron: Touchez pas au grisbi / Netflix

Niks ergs, zou je zeggen, alleen heeft deze Josey ook een relatie met Angelo, een rivaliserende gangster. Als Angelo vervolgens partner Riton ontvoert -en eist dat Max het goud verkregen door de overval aan hem geeft – zijn de poppen aan het dansen.

Daar gaat zijn pensioen! Wat Max doet, zie je in het spannende, melancholische en stijlvolle Touchez pas au grisbi (in Nederland uitgekomen onder de naam De onderwereld van Montmartre.

The Matrix trilogie (1999, 2003)

Of je nou van sciencefictionfilms houdt of niet, je kunt niet ontkennen dat The Matrix trilogie – en dan vooral de eerste film – een filmklassieker is die je echt een keer gezien MOET hebben. Daarom zijn we blij dat ze sinds deze week alle drie op Netflix staan.

Centraal staat hacker Neo (Keanu Reeves) die erachter komt dat het leven op aarde slechts een computersimulatie is. Op deze manier wordt de mens onder de duim gehouden.

Neo wordt vervolgens door een aantal vrijheidsstrijders uit deze zogenaamde matrix gehaald en moet samen met deze mensjes proberen om de hele mensheid te bevrijden.

Voeg daar een hoop toffe visuals, een uitstekend plot, een berg actie en genoeg filosofische diepte om lang over na te denken – bijvoorbeeld over het onderwerp bewustzijn/geest dualiteit van Descartes – en je krijgt een film die keer op keer meer dan het bekijken waard is.