Kijktips op Netflix (week 5, 2019) pose

Kijktips op Netflix (week 5, 2019)

Wait, whut? Het is alweer februari! Een nieuwe maand met weer nieuwe titels die er aan komen, zoals je hier al kon lezen. Deze week zijn er natuurlijk ook weer wat films en series aan het aanbod toegevoegd. Zoals vanouds, kun je hier in een overzichtje lezen welke dat zijn. Heb je zelf nog kneitergoede tips? Laat het ons zeker even weten, bijvoorbeeld via Facebook!

Pose (seizoen 1)

Voor een diverse mix aan subculturen, moet je natuurlijk in de stad New York zijn. Zo ook voor de bijzondere wereld van het ballroomdancing. En dan bedoelt de nieuwe serie Pose niet perse een suffe, stoffige bezigheid waar alleen de wals wordt gedanst.

Nee hoor, je gaat in deze nieuwe (drama-)serie een extravagante wereld zien waarin de LBGT-gemeenschap losgaat met dansen, jurken en gekke haarstijlen. Fans van RuPaul, opgelet.

De serie speelt zich af in de jaren ’80, in een periode waarin HIV/Aids van zich liet horen en waarin homo-emancipatie en -acceptatie nog niet bijzonder wijdverspreid was.

Zo ook niet bij de ouders van de jonge homoseksuele danser Damon. Hij wordt uit huis gezet als hij voor zijn geaardheid uitkomt tegenover zijn ouders. Gelukkig komt hij de bijzondere Blanca tegen, een transvrouw met HIV. Zijn zal hem verder in de ballroomdance-wereld introduceren, omdat ze zijn danskwaliteiten goed kunnen gebruiken. 

Pose komt van de hand van Ryan Murphy, die eerder al met series als American Crime Story en American Horror Story kwam. En daar komt nu deze bijzondere productie Pose bij.

Wat betreft de cast is het ook een moderne, vooruitstrevende productie aangezien er ook echt transseksuelen in de hoofdcast zitten.

Daarnaast verschijnen ook acteurs als James Van Der Beek en Kate Mara ten tonele, dus je kunt van Pose niet zeggen dat je geen bonte mix voorgeschoteld krijgt!

pose netflix nederland dansen queer

De trailer van deze nieuwe serie op Netflix hebben we voor het gemak eventjes hieronder gezet. Bekijk deze dus zeker even en misschien heb je gelijk zoiets van: “Ja, deze pokoe moet ik kijken, toch”. En misschien ook wel niet, maar dan hebben we hieronder nog wel een aantal tips voor je.

Nightflyers (seizoen 1)

Als je je liever in de science fiction-hoek begeeft, wat we ons ook kunnen voorstellen, kun je de serie Nightflyers eens proberen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver George R.R. Martin, die we ook beter kennen als de schrijver van Game of Thrones. Hij hielp ook een handje mee met het schrijven van deze nieuwe serie.

We volgen een club van een aantal wetenschappers die in hun ruimteschip Nightflyer op zoek gaan naar buitenaards leven. Ze willen in contact komen met het buitenaardse om het leven op aarde te beschermen, dat bedreigd wordt door hardnekkige virussen en ziektes.

Maar deze pogingen zullen niet zonder slag of stoten gaan en er staat hen uiteraard een hachelijke avontuur te wachten.

Eerlijk is eerlijk, de eerste recensies van Nightflyers zijn niet super en de score op IMDb (een 6,1) is gemiddeld te noemen. Maar ach, het weer buiten is toch grauw en somber, dus de science fiction-liefhebber kan er zeker een poging tegenaan gooien.

Als de serie wel in je straatje ligt en bevalt, heb je er wel weer even een serie bij om te kijken. Helemaal goed toch? De trailer van Nightflyers, sinds deze week op Netflix te zien, bekijk je hieronder. 

Russian Doll (seizoen 1)

Netflix strooit met de series deze week, want er is nog een nieuwe in het aanbod bijgekomen. Het gaat om Russian Doll, een serie met een nogal bijzonder verhaal. 

Het draait allemaal om de cynische New Yorkse vrouw Nadia (Natasha Lyonne, bekend van Orange is the New Black) die op de dag van een feestje ter ere van haar verjaardag, doodgaat. Heel vervelend natuurlijk, maar het lullige is dat dit keer op keer gebeurt nadat ze weer terugkomt uit de dood.

russian doll netflix nederland komedie

Ze zal dit terugkerende patroon moeten doorbreken, maar hoe doe je dat in vredesnaam? Aan Nadia de taak om dit uit te zoeken.

Russian Doll is een komedieserie van 8 afleveringen, van elk ongeveer 25 minuten lang, het kijkt dus lekker snel weg. Om alvast in de sfeer van Russian Doll te komen, kun je hieronder de trailer bekijken!

Goodfellas

Fijn hoor, Goodfellas staat weer op Netflix. De maffiaklassieker was een tijdje uit het aanbod, maar sinds deze week kunnen we weer genieten van dit rauwe en harde meesterwerk van de hand van Martin Scorsese.

We volgen Henry Hill (Ray Liotta), eerst als loopjongen van de maffia, later als belangrijke hoofdrolspeler. Stapje voor stapje klim hij zich op binnen de hiërarchie, en hij is hier maar wat blij mee.

https://www.youtube.com/watch?v=E84VqqCPI7w
Onze favoriete scene uit Goodfellas met de legendarische Joe Pesci.

Geld, vrouwen, drugs, zaken die hij op een gegeven moment een grote rol in zijn leven gaan spelen. De kneepjes van het vak leerde hij van Jimmy Conway (Robert De Niro), maar als Henry erachter komt dat Jimmy nog wat zaken naast het maffiagebeuren heeft, wilt hij dit ook.

Langzaamaan brokkelt zijn eigen macht af, verliest hij zich in randzaken en is hij zijn leven niet meer veilig.

Scorcese geeft ons een heerlijk kijkje in de maffiakeuken van NY. Het blijft altijd fascinerend hoe zo’n organisatie werkt en wat voor invloed de maffia heeft op mensen die erin zitten, maar ook op de mensen die niks met de maffia te maken hebben.

goodfellas netflix nederland maffia filmklassieker

De karakters worden stuk voor stuk geweldig geportretteerd en de film zuigt je echt de maffiawereld in. Je bent af en toe blij dat je slechts een toeschouwer van dit gewelddadige schouwspel bent.

Dus ja, Goodfellas MOETEN we noemen in dit ‘kijktips op Netflix (week 5, 2019)’ artikel. Ga het kijken, zeker als je fan bent van The Godfather-films en The Sopranos. En pak er gerust een stuk cannoli bij en een glas van je beste rode wijn. Een leuke avond gegarandeerd, dat beloven we je.

Kijktips op Netflix (week 5, 2019)

Hopelijk heb je iets aan de bovenstaande kijktips op Netflix (week 5, 2019). We willen ook nog even snel Train to Busan (Zombies in Zuid-Korea), The Nice Guys, Boyz n the Hood (ghetto-dingen) en Gone Girl. Ook allebei aanraders, als je het ons vraagt. En je vraagt het aan ons, toch?

Wil je weten wat het hele aanbod is? Check dan de Netflix aanbod pagina. De titels die nu al zijn aangekondigd, inclusief data, vind je in de Binnenkort op Netflix pagina.

We sluiten af, zoals elke week, met een tabel. Hierin staat alle nieuwe series, afleveringen en films die de afgelopen 7 dagen op Netflix Nederland zijn gekomen. Filter de kolommen onderaan om het zoeken te vergemakkelijken.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Adult Beginners Komedie 2014 5.6
2 Angel Beats (1 seizoen) Anime, Actie 2010 7.8
3 Arrow (6 seizoenen + 10 afleveringen seizoen 7) Actie, Avontuur 2018 7.7
4 Aterrados Horror 2017 6.6
5 Black Lightning (1 seizoen + 10 afleveringen seizoen 2) Actie, Sci-Fi 2018 6.4
6 Bloed, Zweet en Tranen Drama 2015 7.1
7 Botched Up Bodies (1 seizoen) Reality 2013 6.2
8 Boyz n the Hood Misdaad, Drama 1991 7.8
9 Bringing Sexy Back (1 seizoen) Reality 2015 -
10 Clash of the Collectables (1 seizoen) Reality 2017 -
Titel Genre Jaar iMDB