Kijktips op Netflix (week 5, 2021) voldemort ralph fiennes

Kijktips op Netflix (week 5, 2021)

We hebben weer gekeken wat er de afgelopen zeven dagen allemaal op Netflix is gekomen. Deze nieuwe titels vind je in de tabel ergens onderaan dit artikel. In de rest van het bericht lichten we de films en/of series uit die wij hiervan het leukst/best vinden.

The Dig (Stone, 2021)

Onze eerste kijktip is The Dig, een nieuwe dramafilm met hoofdrollen voor Ralph ‘Voldemort’ Fiennes, Carey Mulligan en Lilly James. Het draait allemaal om amateur-archeoloog Basil Brown (Fiennes) en zijn team die een bijzondere opgraving doen op het landgoed van de rijke Edith Pretty (Carey Mulligan): een houten schip uit de Middeleeuwen.

Daarnaast staat De Tweede Wereldoorlog op het punt van beginnen. Google trouwens even op Sutton Hoo, dan lees je gelijk dat er op die plek in het echt ook een hele grote ontdekking is gedaan. Het is dus gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen.

The Dig is een zeer langzame film met prachtige Engelse landschappen, en een sterrencast. Echt een film om even te ontstressen als je van kostuumdrama’s houdt. Maar heb je hier niks mee, dan zal het gebrek aan tempo en een spannend verhaal je al snel doen vervelen. Dit moet je dus even voor jezelf inschatten.

Snowpiercer (seizoen 2)

Een tijdje terug schreven we al dat het tweede seizoen van Snowpiercer voor de spreekwoordelijke (trein)deur stond en nu is het dan eindelijk echt zo ver. Wist je trouwens dat Snowpiercer een prequel is op de gelijknamige film van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon Ho uit 2013?

In deze film, en dus ook in de serie, is de wereld veranderd in een soort grote ijstaart waarop niet meer te leven valt. Sterker nog, een heleboel mensen hebben inmiddels het loodje gelegd. De mensen die nog wel leven, leven inmiddels samen op een rondrijdende trein.

Dit zijn lui uit verschillende klassen en ze zitten dus met z’n allen opgesloten in een trein met de naam ‘Snowpiercer’. De mensen van goede komaf zitten een beetje voorin het rijtuig en hoe verder je naar achter gaat, hoe armer de mensen worden. Uiteraard levert dit op een gegeven moment problemen op.

In Snowpiercer (seizoen 2) zien we dat er een tweede trein ten tonele verschijnt: de trein van Mr. Wilford. Dit levert direct weer gedoe, confrontaties, een machtsstrijd en dat soort fijne dingen meer op.

En als Melanie ook nog eens een grote ontdekking doet, is de opschudding in de trein compleet. Hoe dit afloopt kan je sinds deze week zien in het tweede seizoen van Snowpiercer op Netflix.

We Are the Brooklyn Saints (seizoen 1)

We sluiten ons kijktips op Netflix (week 5, 2021) artikel af met de documentaire We Are the Brooklyn Saints.

We Are the Brooklyn Saints gaat over een American Football programma voor jongeren in Brooklyn, New York. Het doel is om 7- tot 13-jarigen aan het sporten te krijgen, maar tegelijkertijd om ze doelen en kansen te geven.

Het zijn namelijk veelal jongeren uit arme gezinnen. Jonge kinderen met weinig perspectief. Daarnaast staan veel wijken in Brooklyn nu niet bepaald bekend als veilige en goede buurten.

De kleine mennekes. Bron: We Are the Brooklyn Saint / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar op het veld is iedereen gelijk, ongeacht je ras, je financiële situatie etc. Het is dus de perfecte manier om even te ontsnappen aan je lastige thuissituatie. Maar bovenal is het een manier om plezier te hebben, iets bijzonder belangrijks als je een kind bent.

Het maakt We Are the Brooklyn Saints een bijzonder hartverwarmende vierdelige documentaireserie, geschoten in de welbekende cinema-vérité stijl. De trailer check je via onderstaand filmpje.

Kijktips op Netflix (week 5, 2021): tabel

Met We Are the Brooklyn Saints, The Dig en Snowpiercer (seizoen 2) hebben we je hopelijk weer een paar kijktips kunnen geven. Het aantal nieuwe toevoegingen was, zoals je in de tabel hieronder kunt zien, niet erg groot, maar we hebben het toch weer geprobeerd om er een aantal uit te lichten.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 50M2 (1 seizoen) Komedie, Thriller 2021 7.0
2 Accomplice Documentaire, Short 2020 -
3 Bajocero (a.k.a. Below Zero) Actie, Misdaad 2021 6.3
4 Blown Away (2 seizoenen) Reality 2021 -
5 Bonding (2 seizoenen) Komedie, Drama 2021 7.2
6 Busted (3 seizoenen) Reality 2021 -
7 Come Away Drama 2020 5.9
8 Do, Dog, Go (1 seizoen) Animatie, Avontuur 2021 8.7
9 Fate: The Winx Saga (1 seizoen) Actie, Avontuur 2021 6.9
10 Finding 'Ohana Actie, Avontuur 2021 6.1
Titel Genre Jaar iMDB

Nu je weer helemaal op de hoogte bent, willen we je alleen nog even vragen onze Instagram, Facebook en nieuwsbrief in de gaten te houden om altijd te weten wat er allemaal in het land der Netflix speelt.