Kijktips op Netflix (week 50, 2018) roma cuaron zwart wit

Kijktips op Netflix (week 50, 2018)

De dagen worden donkerder en de nachten worden kouder. Perfecte omstandigheden om jezelf van de buitenwereld af te sluiten en ongestoord te gaan Netflixen. Dekentje erbij, sloffen aan, chocomel erbij en gaan. Lees dus even ons ‘kijktips op Netflix (week 50, 2018)’ artikel door en vergeet vooral niet om je eigen aanraders door te geven, want dan wordt het helemaal een relaxte kerst.

Binnenkort komt ons kerstartikel voor 2018 trouwens online!

Roma

Roma mag je niet missen, want als de filmcritici het bij het juiste eind hebben, gaat deze film hoge ogen gooien bij de Oscars in februari. En dat is al best bijzonder te noemen, voor een film die al zo snel na de release op Netflix te vinden is, nietwaar?

Voordat het deze week op Netflix beschikbaar kwam, kende het al zijn debuut op het filmfestival van Venetië, waar het gelijk al een Gouden Leeuw won, en later ook op filmfestivals als die van Toronto, San Sebastian en New York. Het zal in het nieuwe jaar ook in de Nederlandse filmhuizen te zien zijn, maar Netflix-kijkers kunnen nu al van Roma genieten!

Hoewel er filmcritici zijn die zo lovend zijn, dat ze het geen film vinden om op Netflix te kijken, maar gewoon lekker op het grote scherm in de bioscoopzaal. Hoe dan ook, de keuze is aan jou!

Regisseur Alfonso Cuarón (regisseur van o.a. Gravity & Children of Men) keerde met Roma terug naar zijn Mexicaanse roots én zijn jeugd. De film, geschoten in zwart-wit, speelt zich af in het Mexico City van de jaren ’70, waar we kennis maken met de jonge vrouw Cleo. Ze is als werkster in dienst bij een rijke familie van een andere klasse dan zijzelf.

Zij heeft haar roots liggen bij de inheemse volken van het Amerikaanse continent, terwijl de familie upperclass ‘blanken’ zijn die van Spanjaarden afstammen. De verschillen tussen de familie en Cleo zijn dus behoorlijk te noemen.

Kijktips op Netflix (week 50, 2018) roma cuaron
Mexicoooooo. Bron: Roma/Netflix – tekst loopt door onder tekst

De periode waarin Roma zich afspeelt, was behoorlijk rumoerig en intens en dat is goed te merken in de film. Denk aan sociale en politieke onrust waarbij er niet zelden voor geweld werd geschuwd. Bovendien maakt Cleo zelf ook het broodnodige mee in haar eigen leven.

Samen met de zwart-wit beelden, maakt dat toch allemaal een behoorlijk intense film. Maar het feit dat Cleo gebaseerd is op Cuarón’s echte kinderoppas van vroeger en wie hij voor deze film uitvoerig heeft gesproken, maakt het vooral ook een hele persoonlijke documentatie. Bekijk hieronder de trailer van Roma om zo alvast een indruk te krijgen van deze bijzondere ‘Netflix-film’.

Chilling Adventures of Sabrina: A Midwinter’s Tale (kerstspecial)

Eerder deze maand bereikte ons al het goede nieuws dat de Netflix Original Chilling Adventures of Sabrina met een kerstspecial op de proppen zou komen. En die is deze week aan het Netflix aanbod toegevoegd, zodat we nog meer in de kerstsfeer gedompeld kunnen worden.

De serie over de tienerheks Sabrina heeft inmiddels al behoorlijk wat aan populariteit gewonnen, dus het was ook weer niet zo verrassend dat er een aparte aflevering rondom kerst gemaakt zou worden. Alhoewel ze bij Sabrina niet zozeer Kerstmis vieren, maar eigenlijk de Winterzonnewende, de winterversie van het Midzomerfeest, wat erg bekend is in Scandinavië.

De aflevering heeft de titel ‘A Midwinter’s Tale’ gekregen en zal dieper ingaan op de jeugd van Sabrina, toen ze nog een klein meisje was. Ondanks dat haar familie dus de Winterzonnewende viert, heeft Sabrina dit jaar een bijzondere vraag voor de kerstman. Maar kijk uit, want je weet nooit wat er door de schoorsteen je huis binnenkomt…

Lekker wat drinken. Bron: Chilling Adventures of Sabrina: A Midwinter’s Tale/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Oei oei, dat klinkt alsof er nog wat duistere dingen op Sabrina staan te wachten. Hopelijk staat ze haar mannetje om op tijd weer verder te kunnen gaan in seizoen 2, want die komt 5 april 2019 op Netflix. Dus omcirkel deze datum zeker even in je (digitale) agenda, zodat je tegen die tijd alle tijd hebt om naar Chilling Adventures of Sabrina (seizoen 2) te kijken.

De trailer van de kerstspecial A Midwinter’s Tale kan je hieronder rustig bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=toE2I3K4oWQ

Fuller House (seizoen 4)

Netflix heeft goed getimed met de release van Fuller House seizoen 4, want de afleveringen staan ogenschijnlijk helemaal in het teken van de feestdagen in huize Fuller. Het was er al zo bomvol en reuze gezellig, maar dat wordt nu alleen maar meer. Zeker nu het huishouden in afwachting is van de komst van een nieuw lid. Jawel, dat belooft iets bijzonders te worden.

De spin-off van de jaren ’90 hitserie Full House heeft iedereen -behalve de tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen- weer opgetrommeld om het huishouden in San Francisco op stelten te zetten. Daar horen natuurlijk ook het nog altijd even gekke buurmeisje Kimmy, good old pater familias Danny Tanner, lolbroek Joey en uncle Jesse bij.

Het vierde seizoen van Fuller House belooft in ieder geval weer een mix te zijn van grappige situaties, emotionele momenten en een warme familiaire chaos en alleen daarom is het een fijne aanvulling aan het aanbod, zo vlak voor de kerstdagen.

Kijktips op Netflix (week 50, 2018)

Er kwamen deze week een hoop nieuwe dingen op Netflix. De leukste hebben we hierboven behandelend, de rest staat onder dit artikel in een tabel. Filter vooral even op waarden die jij belangrijk vindt, bijvoorbeeld IMDb-cijfers of jaartallen. Op deze manier kan je snel zien of er iets voor je tussenzit.

Als je de ‘kijktips op Netflix (week 50, 2018)’ tabel hebt doorgenomen, vragen we je vriendelijk om ook even een blik te werpen op de Netflix aanbod Nederland en Binnenkort op Netflix pagina’s. Op deze manier kan je direct zien welke titels ALLEMAAL op Netflix staan en welke binnen afzienbare tijd.

Een goed weekend!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Fire With Fire Actie 2012 5.6
2 F.R.E.D.I. Avontuur, Familiefilm 2018 5.1
3 Non-Stop Actie, Thriller 2014 7.0
4 Lockout Actie 2012 6.1
5 Remember Me Drama, Romantiek 2010 7.1
6 Abduction Actie 2011 5.1
7 De Hel van ’63 Drama, Sport 2009 6.3
8 The Secret / The Tall Man Misdaad, Horror 2012 5.9
9 Transcendence Drama, Mysterie 2014 6.3
10 Code Name: Geronimo Actie 2012 5.7
Titel Genre Jaar iMDB