The Unforgivable (2021) KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 50, 2021 sandra-bullock gevangenis

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 50, 2021)

Het einde van het jaar nadert. Binnenkort kan je weer ons jaarlijkse Netflix kerstartikel verwachten, maar eerst is het tijd voor alle nieuwe dingen op Netflix. Dus wil je weten wat er allemaal nieuw is, check dan onderstaande tabel en onze kijktips hieruit in de rest van het artikel.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 50, 2021) // tabel

We beginnen ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 50, 2021) artikel met de tabel. In de eerste kolom zie je welke films en series er de afgelopen week allemaal aan het Netflix aanbod zijn toegevoegd.

In de tweede kolom zie je de genres van die titels, in de derde kolom het jaar en in de laatste kolom zie je het iMDB-cijfer. Door de kolommen te sorteren – of onderaan te filteren – vind je precies wat je zoekt.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Dozen Summers Komedie, Drama 2015 6.5
2 Ancora piú bello (a.k.a. Still out of My League) Komedie, Romantiek 2021 4.9
3 Anónima Drama, Romantiek 2021 6.3
4 Aranyak (1 seizoen) Misdaad, Drama 2021 8.3
5 Asakusa Kid Biografie, Drama 2021 7.3
6 Back to the Outback Animatie, Avontuur 2021 6.9
7 Between Two Women Drama 2004 6.3
8 Black Ice Drama 2013 6.7
9 Blue Period (9 afleveringen) Anime, Drama 2021 7.8
10 Candlelight in Algeria Mysterie, Oorlog 1944 6.3
Titel Genre Jaar iMDB

Lady Bird (2017)

Lady Bird van regisseuse Greta Gerwig was in 2017 een van de best beoordeelde arthouse films van het jaar. En volgens ons meer dan terecht. Sinds deze week staat Lady Bird op Netflix en kan je zelf kijken of jij het ook zo’n fijne film vindt.

We volgen de 17-jarige Christine ‘Lady Bird’ McPherson (Saoirse Ronan) in Sacramento, California. Een excentriek meisje in een kleine conservatieve gemeenschap met een zeer aanwezige maar wel liefdevolle moeder.

lady bird KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 50, 2021)
Christine ‘Lady Bird’ McPherson met paarse nagellak. Bron: Lady Bird / Netflix

Alles benauwd haar en dus is het haar plan om in NY te studeren. Weg van alles, op naar de cultuur, naar de grote stad, naar vrijheid. Maar het probleem is alleen dat ze geen bijster goede leerling is, dus de universiteiten zijn er niet voor het uitkiezen, en dat het nog knap lastig blijkt om alle banden te doorbreken.

Wat volgt is heerlijk coming of age-drama met een uitmuntende Saoirse Ronan, fijne muziek en heerlijke ongemakkelijkheid over liefde tussen ouder en kind, het beste willen en de soms onvermijdelijke wurggreep van het dagelijks bestaan.

The Unforgivable (2021)

Onze volgende tip van de week is The Unforgivable met o.a. Sandra Bullock en Viola Davis – de eerste Engelstalige film van de talentvolle Duitse regisseuse Nora Fingscheidt. Zij brak 2 jaar geleden door met het indringende Systemsprenger.

In The Unforgivable volgen we Ruth Slater (Bullock). Ze probeert haar weg te vinden, nadat ze een lange gevangenisstraf heeft uitgezeten voor een geweldsincident.

The Unforgivable (2021) KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 50, 2021)The-Unforgivable-Netflix-film-2021-Sandra-Bullock.jpg
Ruth Slater (Sandra Bullock) onder begeleiding van de politie. Bron: The Unforgivable / Netflix

Maar dat valt nog vies tegen, omdat het in de maatschappij nog knap lastig is om weer opnieuw te beginnen, zonder telkens op je verleden gewezen te worden. Ze gaat op zoek naar haar jonge zusje. Een meisje dat ze – voordat ze de bak in ging – gedwongen achter moest laten.

The Unforgivable is zeker toekomstig Oscar-winnaar – daar heeft het plot iets te veel gaten voor – maar is desalniettemin een prima filmpje voor op de zaterdagavond.

Titans (seizoen 3)

Onze derde tip in ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 50, 2021) artikel is de serie Titans, en in dit specifieke geval de toevoeging van het derde seizoen. Het is een superhelden-serie, maar wel eentje die ver boven de middelmaat uitstijgt.

Nog steeds draait de serie om de jonge superheldengroep onder leiding van Dick Grayson a.k.a. Nightwing, het personage dat eerder bekendstond onder zijn naam Robin (ja, het hulpje van Batman). Inmiddels trekt hij zijn eigen plan in Detroit.

Maar in het derde seizoen moeten hij en zijn superhelden toch weer terug naar Gotham City, omdat Batman er niet is om de criminelen een lesje te leren. \

En we zien o.a. wat er gebeurt als Blackfire (Damaris Lewis) zich bij de groep voegt. De groep waar ook haar zus Kory – waar ze nou niet bepaald een goede band mee heeft – deel van uitmaakt.