Kijktips op Netflix (week 51, 2018) revenant dicaprio snow snot

Kijktips op Netflix (week 51, 2018)

Ho ho ho daar zijn we weer! Kun je het geloven? De kerstweek is alweer aangebroken en dat betekent dat er deze week weer veel gegeten en gedronken gaat worden. Misschien zit je nu al tot over je oren in de stress over het kerstdiner en kun je wel even wat ontspanning gebruiken. Dus daarom hier onze kijktips op Netflix (week 51, 2018). Check ook zeker even ons artikel over de leukste kerstfilms op Netflix van afgelopen week, zo weet je zeker dat je ontspannen je kerst in kunt en dat je kunt strooien met goeie film- en serietips aan het kerstdiner. 

Ratatouille

Als je nog last minute inspiratie zoekt voor het kerstdiner, is er misschien iemand die je hierbij kan helpen. Namelijk het liefste en leukste ratje van Parijs, Remy.

Remy is de ster van de Pixar-film Ratatouille en zal je de geweldigste culinaire tips kunnen geven omdat hij een ongelooflijk getalenteerde kok is. Maar hij is dus tevens een rat, en omdat we als mensen niet zo dol zijn op ratten in de keuken, moet Remy zijn talenten op een stiekeme wijze gebruiken.

Dan ontmoet Remy de klunzige (menselijke) kok Linguini, die aan de slag moet in een Parijs restaurant. Linguini laat nog net niet het water aanbranden en kan alle hulp van Remy dus wel gebruiken. Het kleine baasje weet Linguini te sturen in de keuken door onder zijn koksmuts aan zijn haren te trekken, zodat hij weet wat hij moet doen.

Maar hoe lang zal dit goed gaan? Wat als de mensen erachter komen dat de heerlijke maaltijden bereid worden door een rat? En wat nou als de familie van diezelfde rat steeds vaker langskomt?

Dan krijg je een spannend en toch ook vrolijk avontuur waar je jong en oud een plezier mee doet. Zoals we van Pixar gewend zijn. Wederom hebben we met Ratatouille dus een heerlijke film voor de kerstvakantie te pakken! Benieuwd naar onze andere favoriete kerstfilms van 2018? Check dan de vorige link.

The Revenant 

Kijktips op Netflix (week 51, 2018) the-revenant-snow

Aan sneeuw geen gebrek deze kerst. Althans, niet als je The Revenant opzet. Het is de film die Leonardo DiCaprio eindelijk dat felbegeerde Oscarbeeldje voor Beste Acteur opleverde, nadat hij allerlei toeren heeft moeten uithalen om zijn rol in deze film neer te zetten. Vechten met een beer bijvoorbeeld (hoewel het gelukkig geen echte beer was).

Tevens wist ook regisseur Alejandro González Iñárritu (het is sowieso zijn week, want hieronder kan je lezen over zijn film Birdman) de Oscar voor Beste Regie binnen te halen en werd The Revenant ook beloond voor Beste Camerawerk.

We hebben Leonardo al in diverse verschijningen op het witte doek gezien; als arme sloeber op een luxe schip, als rijke stinkerd op Wall Street en als aangespoelde toerist op een onbekend eiland.

The Revenant speelt zich af in 1823 diep in de wilde wildernis van het Amerikaans binnenland. Pelsjager Hugh Glass (DiCaprio)  is een man van het avontuur, maar wordt door een hinderlaag afgezonderd van zijn manschappen. Vervolgens is het overleven geblazen. De getergde man laat zich in ieder geval niet zomaar uit het veld slaan en dat leidt tot een spannende ontwikkeling in het besneeuwde landschap.

Met The Revenant hebben we in ieder geval een titel te pakken die prima past bij de tijd van het jaar. Mooie toevoeging! Fans van het spel Read Dead Redemption 2 zullen het spel vast ook wel waarderen, gokken wij. De trailer van de film, die sinds deze week op Netflix staat, kan je hieronder bekijken.

Birdman

Je kunt sinds deze week een heuse Alejandro González Iñárritu-filmdag houden, want behalve The Revenant is ook zijn bekroonde Birdman er op Netflix bijgekomen; de film die net als The Revenant meerdere Oscars in de wacht sleepte, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. Geen misselijke opbrengst dus, voor de films van Iñárritu.

Birdman dus. Maak kennis met Riggan Thomson, een filmster met vergane glorie. Ooit schitterend in de rol superheld Birdman, nu in de vergetelheid geraakt en dealend met allerlei problemen. En hij komt intussen ook maar zeer moeilijk aan de bak. Dan besluit Thomson dat hij het welletjes is en zet hij in op een grandioze comeback in een Broadway-show.

Hij neemt het heft in eigen handen en zal deze show zelf schrijven, spelen en regisseren. Maar zijn ego en familiaire problemen zorgen ervoor dat dit geen eenvoudig klusje is. De gevallen ster zal alles moeten aangrijpen om de weg terug te vinden.

Birdman heeft naast een behoorlijke crew ook cast waar je u tegen mag zeggen. Michael Keaton kruipt in de rol van Riggan ‘Birdman’ Thomson en wordt bijgestaan door topacteurs en -actrices als Emma Stone, Edward Norton, Naomi Watts en Zach Galifianakis.

Deze mix levert een bijzondere film op, waar komedie, haast tot het absurde aan toe, en weemoed elkaar in fijn ritme afwisselen. Tel daar de mooie cinematografie bij op en je weet dat dit een topaanwinst is op Netflix.

De Surprise

We schreven al een keertje eerder over de film De Surprise, wat ons betreft een van de beste Nederlandse films van de afgelopen 5 jaar. Waarom we dat vinden en vonden, lees je in onze recensie over De Surprise. Ben je niet zo van het lezen, dan bekijk je na deze zin de trailer van de film.

The Assassination of Gianni Versace 

American Crime Story The Assassination of Gianni Versace Netflix Nederland aanbod tips

Onze laatste Netflix tip is The Assassination of Gianni Versace, een nieuw seizoen uit de American Crime Story serie. Het eerste seizoen ging bijvoorbeeld over O.J. Simpson, we schreven er toentertijd ook een stukje over, en dit tweede seizoen dus over ontwerper Gianni Versace. Elk seizoen is dus een verhaal dat volledig op zichzelf staat.

Het begint allemaal met de moord op de extravagante ontwerper Gianni Versace. Hij wordt op 15 juli 1997 neergeschoten voor zijn prachtige huis in Miami. De moordenaar is Andrew Cunananan, dus de serie is geen whodunit. Dat weten we. De serie draait om waarom hij deze moord pleegt en over het leven van Versace zelf, vol drank, drugs, mooie kledij en andere geneugten.

Hij startte in 1978 het modemerk Versace en dat groeide uit tot een imperium. Maar ook zijn extravagante levensstijl viel op, dus daar is best een serie over te maken. En dat blijkt te kloppen.

Waarom hij werd vermoord door Cunananan was lange tijd een mysterie. Er bleek namelijk geen specifieke aanleiding te zijn en omdat werd gedacht dat het om een maffia-moord ging, omdat er een dode vogel naast het lichaam lag, een symbool van de maffia. Dit bleek later toeval.

En toen kwam Andrew Cunananan, een keurige homoseksueel, met nette haartjes. Het bleek later dat hij in de maanden voor zijn moord op Versace al een aantal andere gay-mannen had vermoord, allemaal rijk en succesvol. Waarom hij dit had gedaan, werd niet duidelijk. Ten eerste omdat hij snel na zijn moord op Versace zelfmoord pleegde en ten tweede omdat hij er nooit iets over had losgelaten.

Voer dus voor een serie om dat uit te zoeken en dat is precies wat er gedaan wordt in The Assassination of Gianni Versace. Bekijk dit nieuwe seizoen van American Crime Story dus snel op Netflix, of begin met de trailer hieronder.

Kijktips op Netflix (week 51, 2018)

Zoals je hierboven al kon lezen, kwamen er een een een aantal zeer goede films op Netflix. Films met meerdere prijzen en die geliefd zijn bij zowel het publiek als de pers. Wat ons betreft meer dan terecht, want wij vinden het stuk voor stuk fantastische verhalen en beelden.

Maar natuurlijk is er nog veel meer bijgekomen. Alle nieuwe titels op Netflix, van de afgelopen 7 dagen, kan je vinden in de tabel die je kan vinden als je nog eventjes deze alinea afleest. Onderaan de verschillende kolommen kan je tevens filteren op bepaalde waarden. Zo zie je direct of er iets voor je is bijgekomen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 American Crime Story (2 seizoenen) Biografie, Misdaad 2018 8.5
2 Timmy Time (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2010 7.1
3 Shaun het Schaap (3 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2018 7.5
4 Dynasty (1 seizoen + 9 afleveringen seizoen 2) Drama 2018 6.4
5 Parfum (1 seizoen) Drama, Thriller 2018 6.8
6 Bird Box Drama, Horror 2018 6.6
7 The Revenant Actie, Avontuur 2015 8.0
8 Birdman Komedie, Drama 2014 7.7
9 Last Hope (2 delen) Anime 2018 -
10 Tales by Light (3 seizoenen) Documentaire 2018 8.3
Titel Genre Jaar iMDB

Als laatste willen we jullie nog even wijzen op onze nieuwsbrief en onze Facebookpagina. En uiteraard ook op onze Binnenkort op Netflix en Netflix Nederland pagina’s. Hierop vind je tabellen met alle series en films op Netflix en alle titels die binnen nu en afzienbare tijd op de streamingsdienst komen.

Alvast fijne feestdagen en we zien elkaar snel weer!