apollo 13 tom hanks Kijktips op Netflix (week 51, 2019)

Kijktips op Netflix (week 51, 2019)

Hier is dan ons kijktips op Netflix (week 51, 2019) artikel met daarin de leukste nieuwe titels van de afgelopen week op Netflix. Ben je meer benieuwd wat je deze kerst allemaal moet kijken? Check dan morgen ons nieuwe kerstartikel met daarin onze tips. Hou de site, Facebook, Instagram en nieuwsbrief dus in de gaten en je mist nooit meer iets.

The Witcher (seizoen 1)

We starten dit overzicht met met veruit de grootste nieuwe titels in het Netflix aanbod, namelijk het eerste seizoen van The Witcher. Dit is een serie die is gebaseerd op de gelijknamige boeken en het computerspel en waarin we het personage Geralt of Rivia (Henry Cavill) volgen als jager op monsters en andere onfrisse figuren op het Continent, een soort Middeleeuwse plek waar je niet blij van wordt.

Ondanks dat hij dus met de meest enge beesten in aanraking komt, heeft hij het zelf knap lastig om een plekje te vinden in zijn eigen leefwereld. Een wereld waarin mensen vaker nog kwaadaardiger lijken dan de beesten waar Geralt zelf op jaagt.

The Witcher op Netflix is een groots opgezet fantasy epos met een daarbij passend budget van 65 miljoen dollar en de daarbij horende ambitie. De link met Game of Thrones wordt veel gelegd en dat snappen we.

De serie lijkt in het begin te veel te willen en te snel, maar we hebben goede hoop dat dit weleens een grote nieuwe speler op het fantasyveld kan gaan worden, als de makers hun tijd pakken om dingen verhaallijnen en personages goed uit te werken.

Apollo 13

De tweede tip van deze week is Apollo 13, een lekkere Hollywoodfilm van de hand van Ron Howard en met een hoofdrol voor de altijd degelijke Tom Hanks. Het gaat over het Apollo 13 ruimteschip, met aan boord 3 astronauten, dat in de problemen raakt en door de NASA veilig terug naar de aarde gebracht moet worden.

Het is uiteraard een waargebeurd verhaal. Het hele gebeuren, toen de legendarische zin “Houston, we have a problem” werd uitgesproken, speelde zich af tijdens een maanmissie in 1971.

Apollo 13 is ontzettend spannend, maar, zoals we in de eerste alinea al zeiden, erg Hollywood. Maar dat is af en toe ook ontzettend lekker. Laat je dus meeslepen met de strijd van de astronauten en wees blij dat jij veilig in bed ligt met je tablet of op de bank zit met een bakje chips.

The Two Popes

In 2013 besloot toenmalig paus Benedictus XVI dat het welletjes was geweest en dat hij het tijd vond voor een nieuwe wind in het Vaticaan. Als eerste paus in zo’n 600 jaar deed hij vrijwillig afstand van de Heilige Stoel en werd het tijd voor de nieuwe paus. Zijn opvolger zou natuurlijk de huidige paus Franciscus worden.

De Braziliaanse regisseur Fernando Meirelles (van Cidade de Deus) besloot een film rondom deze heren te maken en deze week is deze film, met de toepasselijke titel The Two Popes, op Netflix verschenen.

In The Two Popes krijgen we een bijzonder inkijkje in het leven van Fransiscus (Jonathan Pryce) en Benedictus (Anthony Hopkins) en zien we dat ze ook maar mensen van vlees en bloed zijn. En omdat de pauzen nogal van elkaar verschillen qua karakter en opvattingen, én omdat ze prachtig vertolkt worden door acteurs van weleer, levert het een boeiend portret op.

Kijktips op Netflix (week 51, 2019)

Dit waren onze kijktips op Netflix (week 51, 2019). Ben je benieuwd wat de overige nieuwe titels zijn? Dan kunnen we je blij maken, want deze kan je vinden in de tabel hieronder. Speur deze dus zeker even door en dan ben je weer helemaal op de hoogte.

Ben je benieuwd naar de nieuwe titels van de afgelopen weken? Lees dan zeker bijvoorbeeld onze week 50, week 49 en/of week 48 overzichten. We schrijven namelijk elke week een artikel met daarin alle nieuwe titels op Netflix + onze tips.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Het regent gehaktballen 2 Animatie, Avontuur 2013 6.4
2 Hotel Transsylvanië 2 Animatie, Komedie 2015 6.7
3 The Other Guys Komedie 2010 6.7
4 The Witcher (1 seizoen) Actie, Avontuur 2019 9.1
5 The Two Popes Komedie, Drama 2019 7.7
6 Ultraviolet (2 seizoenen) Misdaad, Drama 2019 7.0
7 Il était une seconde fois (1 seizoen) Drama 2019 6.8
8 A Quiet Place Drama, Horror 2018 7.5
9 Después de la redada Documentaire 2019 -
10 Dont F**k With Cats: Hunting an Internet Killer Documentaire, Misdaad 2019 8.4
Titel Genre Jaar iMDB