Kijktips op Netflix (week 51, 2020) home for christmas

Kijktips op Netflix (week 51, 2020)

Het zal waarschijnlijk een andere Kerstmis worden dan we gewend zijn. Daarom is het belangrijk om bepaalde dingen niet te veranderen. Daarom presenteren we je hier weer alle nieuwe titels op Netflix van de afgelopen week in ons ‘kijktips op Netflix (week 51, 2020)’ artikel!

Home for Christmas (seizoen 2)

We trappen dit artikel af met de toevoeging van de Noorse serie Home for Christmas. De eerste twee seizoenen van deze leuke serie staan sinds deze week op Netflix Nederland en omdat we het zeer de moeite waard vinden, willen we de serie graag als eerste tip uitlichten.

In Home for Christmas staat de 30-jarige zuster Johanne (Ida Elise Broch) centraal. Ze heeft geen partner en omdat ze tijdens een familie etentje, als ze een mentale meltdown heeft, eruit floept dat ze een vriendje heeft, moet ze vervolgens in 24 dagen tijd echt iemand vinden.

Een partner die ze mee kan nemen naar het kerstdiner met haar familie. Maar hoe vind je een leuk iemand? En sterker nog: hoe doe je dat binnen 24 dagen? Wat volgt zijn heel veel, vaak ongemakkelijke dates, gepaard met verdriet en een gevoel van “wat doe ik toch verkeerd?” en “waarom luisteren mannen niet?”.

Home for Christmas is een heerlijke, grappige en bij vlagen ontroerende serie. In Noorwegen, waar de titel Hjem til jul is, was de serie gelijk een grote hit en inmiddels lijkt de rest van de wereld ook te volgen. En wat ons betreft is dat meer dan terecht. De trailer check je hieronder.

Asterix

Fans van Asterix en Obelix zullen blij zijn dat de film Asterix uit 1967 sinds deze week op Netflix te zien is. Maar ook wij, personen die de strips niet goed kennen, kunnen erg genieten van deze animatiefilm.

Het was de eerste animatiefilm over het illustere duo. In Asterix zien we dat de Romeinse centurion Caius Bonus de oude, wijze Panoramix ontvoert. De Romeinen willen namelijk het recept van zijn geheime toverdrank te weten komen.

Obelix en de schalks kijkende Asterix. Bron: Asterix / Netflix

Want dit drankje is het geheim dat de Galliers, waartoe Asterix en Obelix toebehoren, zijn Romeinse soldaten keer op keer verslaan. En dat moet nu toch maar eens afgelopen zijn. Hij heeft er genoeg van.

Wat volgt is een heerlijk avontuur waarin Asterix de oude druïde moet helpen bevrijden, inclusief de bijbehorende slimmigheden, (slapstick) humor en gevechten.

De tekenstijl waarin we het verhaal gepresenteerd krijgen, is heerlijk ouderwets en felgekleurd en de humor is nog steeds leuk. Dus zet Asterix met een gerust hart op als je zin hebt in een ouderwets fijne film. Ook geschikt om samen met je kindjes te kijken als je genoeg hebt van Juf Roos of dat vervelende, infantiele konijn in Bing.

Song Explorer (seizoen 2)

In het tweede seizoen van Song Explorer staan wederom vier nieuwe artiesten centraal. In korte 25 minuten durende reportages spreken ze over een bepaald nummer uit hun repertoire. We krijgen te horen waarom ze nummer schreven, hoe ze dat deden etc.

In het tweede seizoen zien we de Amerikaanse zangeres Dua Lipa, de Amerikaanse bands The Killers en Nine Inch Nails, en de Mexicaanse zangeres Natalia Lafourcade langskomen.

Het eerste seizoen stonden Alicia Keys, Lin-Manuel Miranda (van de fantastische musical Hamilton die ECHT op Netflix zou moeten komen), R.E.M. en Ty Dolla Sign centraal.

Wij vinden Song Explorer een aanrader, omdat je in korte tijd een kijkje krijgt achter de hits die je hoort. Hoe komt zo’n nummer tot stand? Hoe kwam de artiest op het idee? Dit is altijd leuk om te horen, althans, voor ons. Hopelijk ook voor jou.

Kijktips op Netflix (week 51, 2020): tabel

Ziezo, dit waren onze kijktips op Netflix (week 51, 2020). Heb je er iets aan gehad? Hopelijk wel. Ben je benieuwd naar al onze kijktips van de afgelopen weken? Check dan de Netflix tips pagina. Het is aldaar waar je onze weekoverzichten terugleest.

We sluiten ons artikel af met een tabel. In deze tabel vind je alle nieuwe films en series van de afgelopen zeven dagen. Sorteer en filter de kolommen en je weet precies of er nog interessante nieuwe toevoegingen zijn die je aan je kijklijst kunt toevoegen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A California Christmas Komedie, Romantiek 2020 5.9
2 An Unremarkable Christmas (a.k.a. Chichipatos: ¡Qué chimba de Navidad!) Komedie, Drama 2020 3.6
3 Anitta: Made in Honório (1 seizoen) Documentaire, Muziek 2020 7.4
4 Asterix Animatie, Avontuur 1976 6.6
5 Cocomelon (2 seizoenen) Animatie, Familieserie 2020 5.8
6 Dikkertje Dap Familiefilm, Avontuur 2017 6.6
7 Fast & Furious 8 Actie, Misdaad 2017 6.7
8 Grizzy et les Lemmings (2 seizoenen) Kinderen 2018 6.8
9 Hartenstrijd Komedie, Romantiek 2016 5.6
10 Hilda (2 seizoenen) Animatie, Avontuur 2020 8.6
Titel Genre Jaar iMDB

Als je ons trouwens zou willen volgen via de nieuwsbrief, Facebook en/of Instagram kunnen wij vannacht ook weer rustig slapen.