KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 51, 2021) the hand of god-1

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 51, 2021)

Kerst staat voor de deur, maar voordat we ons jaarlijkse kerstartikel publiceren is het tijd voor het KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 51, 2021) overzicht. Met hierin alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod. We beginnen met onze tabel en daarna de kijktips hieruit.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 51, 2021) // tabel

Maar voordat we onze tips aan je presenteren, is hier eerst de tabel. Bekijk deze eerst even zodat je gelijk weet wat er allemaal nieuw is op Netflix. En lees daarna de rest van het artikel voor onze tips uit deze nieuwe Netflix toevoegingen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 137 Shots Documentaire, Misdaad 2021 5.4
2 22 Juli (1 seizoen) Drama 2020 7.9
3 27: Gone Too Soon Documentaire, Short 2017 4.8
4 A California Christmas: City Lights Komedie 2021 5.8
5 A Naija Christmas Komedie, Drama 2021 5.3
6 Aggretsuko (4 seizoenen) Animatie, Actie 2021 8.0
7 Archer (12 seizoenen) Animatie, Actie 2021 8.6
8 Basically, Johnny Moped Documentaire, Muziek 2013 8.2
9 Before the Last Curtain Falls Documentaire, Musical 2014 7.5
10 Blue Lips Drama 2014 6.9
Titel Genre Jaar iMDB

The Hand of God (2021)

Onze eerste tip in ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 51, 2021) overzicht is de film The Hand of God van regisseur Paolo Sorrentino. Centraal staat de 17-jarige Italiaanse knul Fabietto Schisa in de Italiaansse stad Napels in de jaren 80.

Hij leeft zijn leven, ervaart vriendschappen en eerste liefdes, komt zichzelf tegen, ontwikkelt zich en ervaart intens geluk. Maar hij moet ook een groot verlies verwerken. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Maar als jonge jongen is dat nog knap lastig.

Een geluk bij een ongeluk is dat ‘God’ – in de vorm van Diego Maradona die tegen alle verwachtingen in een contract tekent bij zijn voetbalclub Napoli – in zijn stad arriveert.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 51, 2021) the hand of god maradonna-1
Fabietto Schisa met rugzak. Bron: The Hand of God / Netflix

Het zou zomaar zijn redding geweest kunnen zijn…

Als je houdt van films als Call Me By Your Name (2017) en La grande bellezza (2013) is de dramafilm met een vleugje humor The Hand of God – sinds deze week op Netflix te zien – echt een film voor jou.

22 Juli: Norway’s Darkest Day (seizoen 1)

De miniserie 22 Juli: Norway’s Darkest Day draait allemaal om de fatale dag 22 juli 2011 waarop terrorist Anders Breivik besluit om op twee verschillende plekken in Noorwegen twee laffe aanslagen te plegen. Er komen in totaal 77 mensen om het leven.

In 22 Juli: Norway’s Darkest Day krijgen we een totaalbeeld van de gebeurtenissen, vanaf het begin tot het einde.

In zes afleveringen zien we wat de aanslagen deden met politieagenten die ter plaatsen waren, hoe journalisten te werk gingen, wat het betekende voor leraren/leraressen van de kinderen etc.

Mevrouw Anine (Alexandra Gjerpen) mag er niet door. Bron: 22 Juli / Netflix

Kortom, je krijgt een volledig beeld van de grote impact van de aanslagen op verschillende mensen, zowel voor, tijdens als na de aanslagen. De verschillende verhalen overlappen elkaar ook.

Het maakt 22 Juli: Norway’s Darkest Day een heftige serie, maar ook een belangrijke én goede serie om op Netflix te kijken. Misschien niet eentje voor tijdens de feestdagen, maar daarna heb je ook nog genoeg tijd.

Gomorra (seizoen 5)

Als je ons al even volgt, weet je dat wij zeer gecharmeerd zijn van de Italiaanse misdaadserie Gomorra. En daarom zijn we maar wat blij met de toevoeging van het vijfde seizoen van Gomorra aan het Netflix aanbod.

Gomorra draait om de bekende en beruchte maffiabende Camorra. De groep – die eigenlijk bestaat uit meerdere kleinere groeperingen – heeft flinke macht in de Italiaanse stad Napels

gomorra-seizoen-5-netflix
Hela, wie is dat opeens? Bron: Gomorra / Netflix

De serie Gomorra is onverbiddelijk, hard en eerlijk. Aan concessies om het voor ons als kijkbuiskinderen iets aangenamer te maken, doen de makers niet. En dat is maar goed ook, want het levert met Gomorra een serie op die je echt moet zien.

Gomorra is een inktzwarte serie over macht verkrijgen en behouden, loyaliteit, armoede en opofferingen. En dit alles is ook nog eens prachtig in beeld gebracht, met vaak donkere en grimmige kleuren. Gomorra seizoen 5 – tevens het laatste seizoen 😢 – staat sinds deze week op Netflix.