black-mirror-bandersnatch Kijktips op Netflix (week 52, 2018) nederland

Kijktips op Netflix (week 52, 2018)

Een nieuwe week en dus weer nieuwe titels die wij weer voor je uitlichten. Want zo zijn wij ook wel weer. Dit doen we namelijk al ruim 3,5 jaar en we gaan er nog wel even mee door. Lees je mee?

Black Mirror: Bandersnatch

We trappen de laatste week van het jaar af met een bijzondere film: Black Mirror: Bandersnatch. Een film uit de Black Mirror-wereld is gezien de populariteit van de serie an sich al het vermelden waard, maar we hebben hier wel een heel bijzondere productie te pakken.

Bandersnatch is namelijk een interactieve film waarbij je als kijker invloed hebt op het verloop van het verhaal.

Netflix heeft zich al eerder op het interactieve vlak begeven toen de kinderserie De Gelaarsde Kat uitkwam waarbij de jeugdige kijkers al hun invloed op het verhaal los konden laten. Nu is er dus ook een interactieve productie voor volwassenen!

Bandersnatch neemt je mee terug naar de jaren ’80, waarin het allemaal draait om de game Bandersnatch en zijn programmeur Stefan. De game is gebaseerd op een fantasy novel en zal moeten uitgroeien tot een bestseller game.

Maar wanneer realiteit en de virtuele gamewereld met elkaar verstrengeld raken en de grenzen tussen de werelden verdwijnen, ontstaan er verwarrende en gevaarlijke situaties.

Black Mirror: Bandersnatch heeft in totaal meer dan 300 minuten aan beeldmateriaal, wat je uiteindelijk in een kijkbeurt van 90 minuten te zien krijgt. Welk materiaal je te zien krijgt, bepaal je dus zelf en je kan er dus meerdere kijkbeurten aan wagen met telkens een andere wending.

bandersnatch-netflix-interactive-breakfast
De eerste keuze is ietwat cringe: keuze uit twee verschillende ontbijtproducten. Bron: Black Mirror: Bandersnatch / Netflix

Wij zijn benieuwd hoe deze nieuwe manier van films of series kijken zich verder zal ontwikkelen in het nieuwe jaar en of het zal aanslaan bij de kijkers. Ga het vooral proberen, zouden we zeggen, en creëer je eigen verhaal!

Bekijk hieronder alvast de trailer en laat ons weten hoe jij deze manier van series en films kijken beleeft.

https://www.youtube.com/watch?v=XM0xWpBYlNM&f

50/50

We zijn erg blij dat de film 50/50 weer op Netflix staat. Hij was namelijk eventjes van de streamingsdienst gehaald, en dat was wat ons betreft, zeer onterecht. Maar Netflix kijkt natuurlijk alleen maar naar licenties en niet naar of iets terecht of onterecht is. Dan zouden ze ook bezig blijven.

Maar terug naar 50/50, de komedie/dramafilm van de hand van regisseur Jonathan Levine. We volgen radioshowschrijver en twintiger Adam (Joseph Gordon-Levitt). Als hij een zeldzame vorm van kanker blijft te hebben, staat zijn leven uiteraard op z’n kop, maar ook dat van zijn omgeving.

Samen met zijn beste vriend Kyle (Seth Rogen) en therapeute Katie (Anna Kendrick) probeert hij alles in perspectief te plaatsen, de grote vragen des levens te beantwoorden en vooral verder te gaan met zijn leven, maar uiteraard niet zonder slag of stoot.

De film weet de, vaak lastig te verkrijgen, perfecte balans te vinden tussen humor en drama en is alleen daarom al een hele grote aanrader.

Zoo seizoen 3

Als je je agenda goed hebt bijgehouden en/of ons nieuwsbericht niet hebt gemist, wist je dat deze week het derde seizoen van Zoo op Netflix zou verschijnen. En zie daar, daar is nog vlak voor het nieuwe jaar begint, Zoo seizoen 3!

Laten we nog even het geheugen opfrissen, want waar gaat Zoo ook al weer over? De serie Zoo kan getypeerd worden als een spannende dramaserie met een aantal kleine sciencefiction-elementen. De serie werd uitgezonden door de televisiezender CBS en gaat over een aantal mysterieuze aanvallen van dieren op mensen.

Het is de taak van wetenschapper Jackson Oz (James Wolk, bekend als Bob Benson uit de fantastische serie Mad Men) om uit te zoeken waarom dit gebeurt.

Het heeft hiermee kleine raakvlakjes met het boek Animal Farm (1945) van de Britse schrijver George Orwell, omdat in dit verhaal de dieren namelijk ook terugslaan en in het specifieke geval van Animal Farm besluiten om de boerderij waar ze wonen over te nemen.

Zoo zelf is trouwens gebaseerd op het gelijknamige boek van James Patterson waarin de dieren ook weer de macht teruggrijpen. Patterson was zelf nauw betrokken bij de serie. De trailer van dit derde seizoen vind je hieronder.

Murder Mountain

Mocht je het deze kerstvakantie liever in de true-crime hoek willen zoeken, kun je deze week terecht met de serie Murder Mountain.

Crime-fans zitten bij Netflix natuurlijk al goed met series als How to make a Murderer, The Innocent Man of American Crime Story, waarvan vorige week de aflevering over de moord op Gianni Versace uitkwam.

Deze week komt daar dus de docuserie Murder Mountain bij en deze serie richt zich op de geheimzinnige verdwijningen en sterfgevallen van mensen die een bezoek brachten aan de Humboldt County in California. Sommigen probeerden een slaatje te slaan uit de (il)legale wietteelt, wat nogal een grote business was in dit gebied.

Met alle gevolgen van dien, waaronder voor de jonge man Garrett Rodriguez in 2013. Hij verdwijnt in dit gebied en in 6 afleveringen wordt er naar de omstandigheden rondom zijn mysterieuze verdwijning gekeken, zeker met betrekking tot de dominante wietteelt in het gebied.

Mulder Mountain zal in ieder geval een stukje van een geheimzinnige wereld laten zien die anders voor iedereen verborgen zou zijn.

Kijktips op Netflix (week 52, 2018) murder mountain netflix true crime

You (seizoen 1)

Zoals je een tijd terug op onze pagina kon lezen, zou er in december een nieuwe serie op Netflix komen, namelijk You. De serie is gemaakt door de makers van Riverdale, dus dan weet je wel in welke hoek je het een beetje moet zoeken.

We schreven er toen ook een uitgebreid stuk over, dus als je daar benieuwd naar bent, moet je deze hier maar even lezen.

https://www.youtube.com/watch?v=cKOhno0IMpA

Kijktips op Netflix (week 52, 2018)

Dit was het weer, voor zowel ons Kijktips op Netflix (week 52, 2018) artikel als het jaar. Want morgen nog een dagje en dan mogen we weer fris het nieuwe jaar in, inclusief alle goede voornemens. Hopelijk kan je nog een paar titels in je lijstje zetten, om in het nieuwe jaar te kijken.

Ben je nu benieuwd wat er zowel in januari 2019 op Netflix gaat komen? Hou dan onze site en Facebookpagina in de gaten, want vandaag en morgen komt ons artikel met als onderwerp alle nieuwe titels in januari 2019 op Netflix.

Tot in 2019.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Liever Verliefd Komedie, Romantiek 2003 6.0
2 Freelancers Actie, Misdaad 2012 4.6
3 Brooklyn’s Finest Misdaad 2009 6.7
4 Gun Actie 2010 3.8
5 Pluk Van De Petteflet Familiefilm, Fantasie 2004 6.1
6 An Invisible Sign Komedie, Drama 2010 5.4
7 Justin Bieber’s Believe Documentaire, Muziek 2013 1.7
8 Elephant White Actie, Fantasie 2011 5.1
9 Brammetje Baas Komedie 2012 7.0
10 Indignation Drama 2016 6.8
Titel Genre Jaar iMDB