Kijktips op Netflix (week 52, 2020) innocent moves searching for bobby fisher

Kijktips op Netflix (week 52, 2020)

De laatste week van het jaar! En wat voor jaar. Onder andere door onze wekelijkse aanbodoverzichten hebben we geprobeerd om je er toch een beetje doorheen te slepen. Met onze kijktips heb je altijd iets op Netflix te kijken. En nu zijn we aanbeland bij het laatste weekoverzicht van het jaar, ons kijktips op Netflix (week 52, 2020) artikel.

Titels voor de kleintjes

We krijgen weleens zeer bedreigende mailtjes en brieven van onze allerkleinste volgers. De boodschap is dan, als we zo vrij mogen zijn om deze samen te vatten, dat we in onze weekoverzichten te weinig aandacht besteden aan titels die voor hen leuk zijn. Kortom, aan alle nieuwe kinderseries en kinderfilms op Netflix.

Daarom trappen we dit kijktips op Netflix (week 52, 2020) artikel af met het benoemen van de leukste nieuwe titels voor kinderen. Onze eerste kijktip is Shaun the Sheep, in het Nederlands bekend als Shaun het Schaap. Het vierde en vijfde seizoen over dit ondeugende schaapje staan sinds deze week op Netflix.

Ook de serie over zijn neefje Timmy staat vanaf nu op Netflix. In Timmy Time volgen we de avonturen van babyschaap Timmy. Een schatje klein schaapje, drie schaapsjaren oud, dat opgroeit tussen andere soort dieren. Soms lastig, maar hij leert hierdoor wel omgaan met dieren die anders zijn dan hij. Uiteraard levert dit een hoop hilariteit en avonturen op.

Als laatste titel voor de allerkleinsten onder ons, willen we graag Go! Go! Cory Carson uitlichten, over het vriendelijke oranje autootje Cory Carson. Hij is dan wel een auto, maar ook hij krijgt te maken met zaken waarmee alle kleine kinderen ooit in aanraking komen, zoals het maken van vrienden, je eerste schooldag, verantwoordelijkheid nemen voor je daden etc.

Innocent Moves (a.k.a. Searching for Bobby Fisher) (Zaillian, 1993)

De tweede kijktip van de week is de dramafilm Innocent Moves, ook wel bekend onder de titel Searching for Bobby Fisher. Na het succes van de Netflix Original The Queen’s Gambit dacht Netflix dat het misschien leuk zou zijn om een andere schaakgerelateerde film aan het aanbod toe te voegen. En dat hadden ze goed.

De hoofdrol in Innocent Moves is voor het zeven jarige schaaktalent Josh Waitzkin (Max Pomeranc). Als hij op jonge leeftijd zijn vader verslaat tijdens een potje schaken, weten ze dus gelijk dat hij talent heeft. Vervolgens gaat hij in het park potjes snelschaken met oplichter Vinnie (Laurence Fishburne), waarmee hij ook een vriendschap opbouwt, en wordt hij steeds beter in het spelletje.

Maar alles verandert als zijn ouders een bekende schaakleraar inhuren om hem extra te trainen. Het is de strengere Bruce (een rol van Ben Kingsley). Al snel merkt de kleine Josh dat hij door de stress en de trainingsmethodes van leraar Bruce het schaken een stuk minder leuk begint te vinden.

Het verhaal is sterk, alle acteurs en actrices spelen hun rol vol overgave en de muziek is heerlijk. Alles bij elkaar maakt het Innocent Moves een prachtige en emotionele film over hoe het is om als kind een groot talent te hebben en hoe je daar, zowel als kind en als ouder, mee om kunt gaan.

Hollywood avant la lettre, dat zeker, maar dat mag de pret niet drukken. De trailer van Innocent Moves, ook bekend als Searching for Bobby Fisher, bekijk je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 52, 2020): tabel

De bovenstaande film en series vonden wij het meest de moeite waard. We hebben ze gekozen uit alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod van de vorige zeven dagen. De rest van de nieuwe titels vind je allemaal netjes op een rijtje in de tabel onder deze alinea.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 AK vs AK Komedie, Misdaad 2020 7.3
2 Ariana Grande: Excuse Me, I Love You Documentaire, Muziek 2020 6.8
3 Bridgerton (1 seizoen) Drama, Romantiek 2020 6.5
4 Claudia de Breij – Oudejaarsconference 2019 Cabaret 2020 5.1
5 De Magische Schoolbus rijdt opnieuw: In De Zone Animatie, Short 2020 -
6 De Piraten van Hiernaast (a.k.a. Pirates Down the Street) Familiefilm, Avontuur 2020 6.7
7 El Testamento de la Abuela Komedie 2020 5.4
8 Fast & Furious: Spionnenracers (3 seizoenen) Animatie, Actie 2020 5.3
10 For Keeps Komedie, Drama 1988 6.0
11 Innocent Moves (a.k.a. Searching for Bobby Fisher) Biografie, Drama 1993 7.4
Titel Genre Jaar iMDB

Zo, ons werk zit er weer op. Hopelijk heb je weer wat nieuwe dingen aan je kijklijst kunnen toevoegen. En vergeet ons zeker niet te volgen via Facebook, Instagram en de nieuwsbrief. Dan willen we je alleen nog fijne feestdagen wensen en alvast een goed 2021!