Leonardo-DiCaprio-in-Dont-Look-Up KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 52, 2021)-1

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 52, 2021)

Ons kerstartikel – met de leukste titels om rond Kerstmis te kijken – staat inmiddels online (en valt in de smaak!). Maar natuurlijk hebben we nu ook weer een weekoverzicht voor je waarin we kijken naar alle nieuwe dingen op Netflix van de afgelopen zeven dagen.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 52, 2021) // tabel

We trappen ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 52, 2021) overzicht af met de tabel. Deze vind je hieronder. Kijk hier even naar en je weet gelijk welke 37 films en series er de afgelopen week aan het Netflix aanbod zijn toegevoegd. In de rest van het artikel pikken we hier een paar toffe titels voor je uit.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 5 Seconds of Summer: So Perfect Documentaire, Muziek 2014 7.8
2 A 1000 km de la Navidad Komedie, Romantiek 2021 6.2
3 An Irish Story: This is my home Documentaire 2020 8.0
4 Badanamu Pop (1 seizoen) Kinderen 2014 -
5 Bikes vs Cars Documentaire 2015 7.2
6 Blockers Komedie 2018 6.2
7 Blue Period (11 afleveringen) Anime, Drama 2021 7.8
8 Bowie: The Man Who Changed the World Documentaire, Muziek 2016 5.3
9 Cycle Animatie, Sci-Fi 2012 4.5
10 Death of a Gentleman Documentaire, Sport 2015 7.4
Titel Genre Jaar iMDB

Don’t Look Up (2021)

Elke nieuwe film met een hoofdrol voor Leonardo DiCaprio staat per definitie op onze to-watch lijst. En daarom vormt Don’t Look Up van regisseur Adam McKay – bekend van o.a. Anchorman 1 en 2 en Vice – geen uitzondering. De film is vandaag op Netflix gekomen.

In Don’t Look Up komen astronoom Randall Mindy (don Leonardo DiCaprio) en zijn stagiaire Kate (Jennifer Lawrence) tot de ontdekking dat er over een half jaar een hele grote komeet op aarde zal storten.

Deze komeet is zó groot dat de botsing het einde zal betekenen van het leven op Moeder Aarde. En dus sprinten de twee naar de NASA en naar de president om het nieuws te delen.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 52, 2021) don't look up-1
De brengers van het slechte nieuws. Bron: Don’t Look Up / Netflix

Er is alleen een klein probleem: de president kan – zo vlak voor verkiezingen – het slechte nieuws niet gebruiken en doet niks.

En dus beslissen ze om het grote nieuws naar de media te lekken, om op deze manier voor extra druk te zorgen. Alleen pakt die beslissing niet helemaal lekker uit ….

The Piano (1993)

Misschien heb je de afgelopen tijd de nieuwe film The Power of the Dog voorbij zien komen op Netflix. Deze film over twee broers op een boerderij – met een hoofdrol voor Benedict Cumberbatch – is geregisseerd door de feministische Nieuw-Zeelandse regisseuse Jane Campion.

Haar bekendste film The Piano (1993) – waarmee ze de prijs voor Beste Film won op het Filmfestival van Cannes van ’93 – staat sinds deze week ook op Netflix.

De film draait om pianiste Ada McGrath (Holly Hunter) – doofstom geboren – en haar dochter Flora (Anna Paquin). Na een heftige reis vanuit Schotland komen ze samen met hun bezittingen, inclusief een piano, met een bootje aan op een strand in de Engelse kolonie Nieuw-Zeeland. We schrijven het jaar 1851.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 52, 2021) the piano jane campion
Moeder en dochter. Bron: The Piano / Netflix

Ze is namelijk uitgehuwelijkt met ene Alisdair Stewart (Sam Neill). Een man die ze nog nooit gezien heeft. Ze ziet dit huwelijk helemaal niet zitten en dat laat ze blijken. Wat ook niet echt helpt, is het feit dat de praktisch ingestelde Alisdair de piano op het strand laat staan, omdat deze moeilijk te vervoeren is.

Uiteindelijk weten ze een deal te maken met buurman George Baines. Wat volgt is een driehoeksverhouding die zijn weerga niet kent en die alleen maar in mineur kan eindigen. Je ziet het allemaal op Netflix in de romantische dramafilm The Piano.

Shaun het Schaap: de film (2015)

En voor de allerkleinsten onder ons, de volgende kijktip. De animatiefilm Shaun het Schaap: de film staat op Netflix. Leuk als je kindje alle vervelende YouTube filmpjes over o.a. ‘daddy fingers‘ en de variaties hierop al tig keer gezien heeft. Wij kunnen er over meepraten…

In Shaun het Schaap: de film neemt schaapje Shaun de beslissing om lekker een dagje vrij te nemen. Even geen gedoe en puur plezier maken. Maar door een aantal gebeurtenissen, waaronder een foutje van de boer, een heuvel en een caravan, loopt alles niet zoals gepland.

shaun het schaap de film netflix
Shaun en zijn gang. Bron: Shaun het Schaap: de film / Netflix

Uiteindelijk komen Shaun en zijn gang in de grote stad terecht en is het aan hem om iedereen weer veilig thuis af te leveren.

Shaun het Schaap: de film is hiermee een heerlijke film die zowel bij jong als oud in de smaak zal vallen! Check de trailer hieronder en zet hem daarna lekker op, zodat jij alvast een eventueel kerstdiner kunt voorbereiden.