Kijktips op Netflix (week 6, 2019) prins

Kijktips op Netflix (week 6, 2019)

Kijktips op Netflix (week 6, 2019) prins

Waarom zou je naar buiten willen, met al die wind? Wij blijven in ieder geval lekker binnen en zetten, na een lange werkweek, Netflix even aan. Doe je mee? Alle nieuwe titels van de afgelopen 7 dagen, en onze tips, vind je hier op een rijtje. Misschien zit er iets voor je tussen.

La Trêve (a.k.a. The Break) (seizoen 2)

Vorige week was een drukke week met meer dan 80 nieuwe titels. Deze week deed Netflix het iets rustiger aan. Maar we hebben toch weer een paar tips voor je.

Om te beginnen het tweede seizoen van de spannende Belgische serie La Trêve, ook wel bekend onder de Engelse titel The Break. Als je als serie opent met het nummer The Man Who Owns the Place van de Belgische band Balthazar, dan heb je gelijk onze aandacht.

En die wordt vastgehouden. De serie begint met het opvissen van het lichaam van de jonge knul Driss Assani uit de rivier de Semois in de Ardennen. Hij is een voetballer van de plaatselijke FC en het lijkt zelfmoord.

Rechercheur Yoann Peeters (Yoann Blanc) wordt op de zaak gezet, maar hij heeft zelf net een tregedie achter de rug.

Om het beeld compleet te maken van ‘moord-oplossen-serie’ moet hij natuurlijk een jonge collega krijgen om de zaak op te lossen en dat is nu ook het geval met Sebastian Drummer (Guillaume Kerbusch), een jonge en idealistische knaap. Samen onderzoeken ze de zaak.

Maar ondanks deze standaard elementen, is de serie La Trêve op Netflix ontzettend de moeite waard. Mede door de spanning van het plot en de setting, namelijk De Ardennen.

Het tweede seizoen laat zien hoe Yoann Peeters inmiddels leeft, vier jaar na de hierboven beschreven zaak. In principe is het een heel nieuw verhaal, maar natuurlijk heeft de hele affaire wel invloed gehad op hoe Peeters inmiddels in het leven staat.

Je moet maar gewoon gaan kijken, want we willen geen spoilers geven. Je wordt namelijk echt meegezogen in het benauwde wereldje dat door de makers gecreëerd is, een wereld waarin de dood wordt samengeweven met de houding en vooroordelen over en van (Belgische) dorpelingen, inclusief hoe zij bijvoorbeeld met nieuwelingen omgaan.

Er is geen goede trailer te vinden inclusief Engelse of Nederlandse ondertiteling, maar om toch een indruk te krijgen van La Treve hebben we hier een trailer die gemaakt is door een Amerikaanse fan. Wij zetten het tweede seizoen alvast even op.

Prins

Dan een Nederlandse toevoeging uit 2015; Prins. De film is gemaakt door Sam de Jong, een jonge Nederlandse regisseur die met deze film zijn debuut maakte. De film werd internationaal opgepakt en wat ons betreft terecht.

Het draait om de 17-jarige Ayoub (Ayoub Elasri), een ietwat sullige en ongemotiveerde jongen die leeft op straat. De gevaren en de verleidingen van foute jongens, criminaliteit, geweld en drugs liggen op de loer, maar daar staat de vrijheid, kattenkwaad en samen zijn met je vrienden tegenover.

Maar hij wilt maar één ding: het hart veroveren van de mooie Laura (Sigrid ten Napel), een meisje uit de buurt.

Kijktips op Netflix (week 6, 2019) prins ten napel sigrid vice
Mooie Laura (Sigrid ten Napel). Bron: Prins/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Alleen heeft Laura al een vriendje, een veel stoerder en ruiger iemand. Ayoub zal flink zijn best moeten doen om op te groeien tot man. Want alleen dan, dan alleen, kan hij een prins worden.

Het maakt Prins één van de beste Nederlandse coming-of-age films van de afgelopen 5 jaar. Een film met humor, eerlijk- en rauwheid en grote en ongebruikelijke namen in de cast (Vjezla a.k.a. Freddie Tratlehner bijvoorbeeld).

Kijktips op Netflix (week 6, 2019)

Wij Prins en La Trêve de leukste nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod. Alle andere nieuwe titels kan je in de tabel onderaan dit artikel vinden. Bekijk die dus nog eventjes, voordat je je dekentje en kopje thee pakt om lekker te gaan Netflixen.

Als laatste willen we je nog om één gunst vragen, namelijk of je je wilt inschrijven voor onze nieuwsbrief en of je onze Facebookpagina (we gaan naar de 20.000 likes) wilt liken.

Alle titels die snel op Netflix komen, inclusief alle data, kan je trouwens nog altijd op de Binnenkort op Netflix pagina terugvinden. Een fijn weekend nog en lekker binnenblijven hoor!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 The Break (aka La trêve) (2 seizoenen) Misdaad, Thriller 2015 7.8
2 Going in Style Komedie, Misdaad 2017 6.6
3 Dynasty (1 seizoen + 13 afleveringen seizoen 2) Drama 2019 6.4
4 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen + 13 afleveringen seizoen 4) Komedie, Musical 2018 7.7
5 Winx Club (seizoen 5, 6 & 7) Animatie, Kinderserie 2015 5.7
6 Big Mouth (2 seizoenen + Valentijnsspecial) Animatie, Komedie 2019 8.1
7 De Heldenverhalen van Kapitein Onderbroek (2 seizoenen) Animatie, Actie 2019 7.4
8 One Day At A Time (3 seizoenen) Komedie 2019 8.2
9 Pieter Konijn (aka (Peter Rabbit) (5 seizoenen) Animatie, Familieserie 2018 4.3
10 Prins Misdaad, Drama 2015 6.5
Titel Genre Jaar iMDB