Kijktips op Netflix (week 6, 2020) who killed Malcolm-X

Kijktips op Netflix (week 6, 2020)

Zijn we weer! Wil je ook weten wat er allemaal nieuw is op Netflix? Lees dan dit berichtje en je bent weer helemaal bij. Onderaan het artikel staat de tabel met alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen 7 dagen. Maar we beginnen natuurlijk met onze tips.

The Pharmacist (seizoen 1)

We moeten dit overzicht zeker beginnen met de true crime mini-serie The Pharmacist (seizoen 1). Hierin draait het om Dan Schneider, van beroep apotheker in een klein stadje in de VS, die in 1999 zijn zoon verliest in een schietpartij die iets met drugs te maken zou hebben.

Hij was niet tevreden met de antwoorden die hij kreeg van politie en justitie en dus ging hij zelf op onderzoek uit om de moordenaar van zijn zoon te vinden. Maar maanden later ziet hij een groeiend aantal jongeren die in zijn apotheek komen voor het middel OxyContin, voorgeschreven door doktoren. “Heroïne in pilvorm”, werd het ook wel genoemd.

Zijn zoon was verslaafd en Dan Schneider wil de andere jongelingen redden voor dezelfde gevaren. Hij zag dit gevaar, ver doordat de landelijke media het oppakte. En dus gaat hij weer een strijd aan, ditmaal met de gevaarlijke molen die de farmaceutische industrie heet, met FBI en met nog veel meer partijen die niet zitten te wachten op zijn boodschap.

The Pharmacist is sinds deze week op Netflix te zien en de trailer van deze spannende true crime serie kan je hieronder op je gemakje bekijken.

Who Killed Malcolm X? (seizoen 1)

Liefhebbers van geschiedenis kunnen met een gerust hart de boeiende Netflix Original docuserie Who Killed Malcolm X? opzetten. In 6 afleveringen word je meegenomen naar het verhaal van de man die opzien baarde door zich op radicale wijze in de burgerrechtenbeweging te mengen: Malcolm X.

Waarschijnlijk ken je Malcolm X wel, of misschien heb je alleen van zijn naam gehoord. Hij werd geboren als Malcolm Little, maar vond dit geen sterke naam en dus kwam hij op de proppen met Malcolm X. De X was een verwijzing naar de slaven die naar Amerika werden gehaald en die toen hun eigen identiteit verloren.

Hij werd uiteindelijk, na begonnen te zijn als crimineeltje, een van de leiders van de groep Nation of Islam, een groep die vocht voor gelijke rechten tussen de blanken en de zwarte bevolking van de VS.

Daar waar iemand als Martin Luther King pleitte voor een vredige samenleving waarin zwart en wit met elkaar samen leven, vonden de leden van de Nation of Islam, waar Malcolm lid van was, dat de zwarte bevolking zich moest segregeren om uiteindelijk terug naar de roots in Afrika te keren.

Malcolm had erg veel invloed als separistische moslim en zijn boodschap sprak het felle deel van de Afro-Amierkanen aan. Een bokser als Cassius Clay, die we nu kennen als Muhammed Ali, bekeerde zich hierdoor zelfs tot moslim en sloot zich aan bijde Nation of Islam , de groep die in wandelgangen ook wel de Black Muslims werd genoemd.

Na een tijdje kwam er bonje binnen te partij tussen onder andere hemzelf en de oprichter Elijah Muhammad. Op 21 februari 1965 komt Malcolm op 40-jarige leeftijd om het leven, omdat zijn huis in de fik wordt gestoken. Tot op de dag van vandaag is er nog steeds onduidelijkheid wie hier achter zat.

En daar probeert de mini-serie Who Killed Malcolm X? (seizoen 1), vanaf deze week op Netflix te zien, antwoord op te geven. Hij sluit daarmee mooi aan op de Black History Month, een maand waarin de belangrijke, historische bijdrages van Afro-Amerikanen belicht worden. Dikke aanrader voor mensen die houden van de Amerikaanse geschiedenis. De trailer zie je hieronder.

Ready Player One

En dan nu tijd voor iets compleet anders, namelijk de sciencefictionfilm Ready Player One van regisseur Steven Spielberg. Een film voor de liefhebber van populaire cultuur, want de film, en al helemaal het boek waarop de film gebaseerd is, zit er propvol mee.

Het verhaal speelt zich af in de toekomst. Een toekomst waarin mensen hun toevliucht kunnen nemen tot een gigantische virtuele wereld. Hierin kan je dus je saaie bestaan ontvluchten en grote avonturen beleven. De wereld heet OASIS.

Als de bedenker van OASIS komt te overlijden, verstopt hij zijn hele vermogen ergens in het spel. De gelukkige winnaar mag het houden. Natuurlijk gaan veel mensen hier vervolgens naar op zoek, net als onze hoofdpersoon Wade. Maar ook grote bedrijven willen dit natuurlijk vinden en dus ontstaat er een ware virtuele veldslag.

Kijktips op Netflix (week 6, 2020)

Ditmaal niet veel nieuwe tiitels om uit te kiezen, zoals te zien in de tabel hieronder, maar we hebben toch weer ons best gedaan. En met The Pharmacist, Ready Player One en Who Killed Malcolm X? is dat toch aardig gelukt, al zeggen we het zelf.

Vergeet je ook zeker niet te abonneren op de nieuwsbrief, ons te volgen op Instagram en onze Facebookpagina te liken. Dat vinden niet alleen wij, maar ook zij, erg leuk. Het geeft de kanalen een blos op de wangen.

Oké, dan nu de tabel. Dit zijn dus alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen 7 dagen. Benieuwd naar alle nieuwe dingen van de afgelopen weken? Lees dan eens onze week 5 of week 4 artikelen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Arrow (8 seizoenen) Actie, Avontuur 2020 7.7
2 By The Sea Drama 2015 5.3
3 Cagaster of an Insect Cage (1 seizoen) Anime, Actie 2020 -
4 DC Legends of Tomorrow (4 seizoenen + 3 afleveringen seizoen 5) Actie, Avontuur 2020 6.9
5 Draken: Reddingsrijders (2 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2019 -
6 Horse Girl Drama 2020 5.5
7 In The Heart of the Sea Actie, Avontuur 2015 6.9
8 La Boda de la Abuela Komedie 2019 5.8
9 Lego Friends (4 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2017 6.5
10 Locke & Key (1 seizoen) Drama, Fantasie 2020 8.1
Titel Genre Jaar iMDB