Little-Big-Women-Kijktips op Netflix (week 6, 2021)

Kijktips op Netflix (week 6, 2021)

De komende week wordt het super koud, gaat het veel sneeuwen en zal de wind aardig zijn best doen met blazen. Kortom, tijd om binnen te blijven. Uiteraard een uitgelezen mogelijkheid om Netflix te kijken. In dit artikel zetten we alle nieuwe titels van de afgelopen zeven dagen voor je op een rij (zie tabel onderaan) en kiezen we hier een aantal kijktips uit.

Little Big Women (Hsu, 2020)

We trappen ons ‘kijktips op Netflix (week 6, 2021)’ artikel af met de Taiwanese film Little Big Women van regisseur Joseph Chen-Chieh Hsu. En voordat je al direct afhaakt bij het lezen dat het een film uit Taiwan is: niet doen. Dit is namelijk een prachtige dramafilm die ook prima in Europa gemaakt had kunnen zijn.

In Little Big Woman draait het om gezin en hoe zij omgaan met het nieuws dat hun, al jaren uit beeld verdwenen en vermiste, vader Bochang is overleden. Sterker nog, ze horen dat hij er al die tijd een extra vrouw op nahield en dat zij bij hem was toen hij stierf.

Wat een nieuw … En dat op de verjaardag van de moeder! Genoeg gespreksvoer dus voor de moeder en haar dochters om hier over te praten. Maar het zet ook de onderlinge relaties flink op scherp. Kunnen ze het nieuws een plek geven en verder gaan met hun leven?

Dat Little Big Woman de grootste landelijke kaskraker van het jaar was en diverse nationale Golden Horse Awards won voor beste Vietnamese film, vinden wij meer dan terecht. Het is een prachtige dramafilm die je zeker moet zien.

The Truman Show (Weir, 1998)

The Truman Show uit 1998 staat sinds deze week ook op Netflix. Het was vroeger een van onze favoriete films, maar we hebben hem al een tijd niet meer gezien. En dus zijn we maar wat blij dat we hem nu weer even kunnen opzetten.

Waarschijnlijk weet je vaag wel waar The Truman Show over gaat, maar toch even in het kort nog een samenvatting. Hoofdpersoon is Truman Burbank, een heerlijke rol van Jim Carrey, die zichzelf speelt in een reality-serie.

De hoofdpersoon in vrolijke tijden. Bron: The Truman Show / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Alleen weet hij dit niet. Terwijl hij dus gewoon zijn leven leeft, wordt alles wat hij doet ongemerkt gefilmd en op de tv getoond. De hele wereld kijkt mee met zijn leven en alle mensen om hem heen zijn dus eigenlijk acteurs en actrices.

Tot hij op een dag iets merkt. Langzaam aan begint hij te beseffen dat hij de hoofdrolspeler is in zijn eigen reality-soap. Wat je dan doet, zie je in de grappige en bij vlagen ontroerende film The Truman Show!

Zweedse (stomme) films

Vaak zijn nieuwe toegevoegde titels aan het Netflix aanbod wel enigszins te begrijpen. Vaak zijn het wat populaire titels en vaker wel dan niet vrij nieuw. Dus de toevoeging van een heleboel Zweedse stomme films, films waarin dus niet gesproken wordt, was voor ons een hele grote verrassing.

Geen idee hoe Netflix erbij komt, maar wij zijn erg zeker blij mee. Natuurlijk, niet elke film is evenveel de moeite waard, maar voor de variatie is het zeker een goede zet. We snappen wel dat veel Netflix-kijkers misschien gewoon een beetje vermaak willen zonder te veel te moeten nadenken, maar we hopen toch altijd dat er ook wel een verdwaalde cinefiel tussenzit.

Iemand die dus kan genieten van stomme films als Terje Vigen (1917) over een visser die het tegen een Engelse blokkade opneemt (naar een bekend gedicht van Hendrik Ibsen) of van Den Starkaste (1929) over schipper Larsen en zijn hulpje Ole die op het punt staan om voor de jacht naar Spetzbergen te gaan, terwijl ze stiekem allebei de dochter van de kapitein willen veroveren.

Of het interessante Ingeborg Holm (1913) waarin een moeder van haar kinderen gescheiden raakt, omdat ze weinig geld heeft. En zo zijn er nog een heleboel andere oude Zweedse films toegevoegd. Maar de meeste mensen zullen allang gestopt zijn met deze alinea’s lezen, haha. Wel jammer.

The Uncanny Counter (a.k.a. Gyeongiroun Somun) (1 seizoen)

We sluiten ons weekoverzicht af met de Zuid-Koreaanse serie Gyeongiroun Somun, in het Engels vertaald als The Uncanny Counter. Een serie vol actie, gekke fantasie en Koreaanse horror. Soms heeft een mens niet meer nodig.

In The Uncanny Counter gaat het over een bijzonder groepje jongeren dat bekend staan als ‘de Counters’. [Insert Paul Jambers stem]: “Overdag werken ze in een noodle-shop, ’s avonds jagen ze op demonen” [Einde bericht met Paul Jambers stem].

De 4 hoofdpersonen: Bron: The Uncanny Counter a.k.a. Gyeongiroun Somun / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Elk van de vier jongeren heeft een eigen kracht. Zo heb je er eentje die super sterk is, iemand die geesten kan voelen en gedachten kan lezen, een ander die goed is met financiën etc. Elk lid gebruikt zijn of haar krachten om demonen en geesten op te kunnen sporen.

The Uncanny Counter zou je nog het beste kunnen zien als een Zuid-Koreaanse variant op een superhelden-serie. De kleurrijke en surrealistische serie zit boordevol actie, Koreaanse humor en heeft een verrassend verhaal, waardoor je het prima kunt gebruiken om even te ontsnappen uit je dagelijkse (Covid-19) sleur.

Kijktips op Netflix (week 6, 2021)

Dit waren onze kijktips op Netflix (week 6, 2021). Zat er iets voor je tussen? Of totaal niet? Laat het ons zeker weten via Instagram en/of Facebook. Dat vinden we altijd leuk om te lezen. En vergeet je ook niet te abonneren op de nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven.

Dan sluiten we ons artikel nu af met de tabel. In deze tabel staan alle nieuwe films en series die de vorige zeven dagen aan het Netflix aanbod zijn toegevoegd. Spit deze dus zeker even door.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Ägget Är Löst! Komedie 1975 6.2
2 All My Friends Are Dead Komedie, Misdaad 2020 5.7
3 Angel Drama 2008 2.5
4 Bigfoot Junior Animatie, Familiefilm 2020 6.0
5 Black Jack Drama 1990 5.6
6 Briggen Tre Liljor Avontuur, Familiefilm 1961 5.7
7 Cidade Invisível (1 seizoen) Misdaad, Fantasie 2021 7.1
8 Den Starkaste Drama 1929 7.2
9 Det stora äventyret (a.k.a. The Great Adventure) Drama, Familiefilm 1953 6.8
10 Don't Breathe Misdaad, Horror 2016 7.1
Titel Genre Jaar iMDB