KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 6, 2022) Won't You Be My Neighbor? wonder

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 6, 2022)

Ben je klaar voor ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 6, 2022) artikel met hierin alles over alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod? Nou, je zult wel moeten, want hier is het 🤡.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 6, 2022) // tabel

Om je alvast een beetje warm te krijgen, beginnen we met de tabel. In deze tabel vind je alle nieuwe dingen op Netflix.

Alles dat de afgelopen zeven dagen is toegevoegd, staat netjes op een rij. Door de kolommen te sorteren (bovenaan) of te filteren (onderaan) vind je wat je wilt. Maar lees daarna ook zeker door, want we hebben weer een paar kijktips voor je, geselecteerd uit deze nieuwe dingen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 12 Gifts of Christmas Komedie, Romantiek 2015 6.5
2 A trevés de mi Ventana (a.k.a. Through My Window Drama, Romantiek 2022 5.6
3 Bulgasal Immortal Souls (1 seizoen) Thriller 2022 7.5
4 Chappie Actie, Misdaad 2015 6.9
5 DC Legends of Tomorrow (6 seizoenen + 11 afleveringen van seizoen 7) Actie, Avontuur 2022 6.8
6 District 9 Sci-Fi, Thriller 2009 7.9
7 Finding Ola (1 seizoen) Komedie, Drama 2022 7.8
8 Gabby's Poppenhuis (4 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2022 7.2
9 How to Be a Latin Lover Komedie 2017 6.0
10 Jackass 3 Documentaire, Komedie 2010 7.1
Titel Genre Jaar iMDB

The Tinder Swindler (2022)

Onze eerste tip voor je – in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 6, 2022) artikel – is de documentaire The Tinder Swindler (2022). De titel verklapt al een beetje waar de docu over gaat.

Namelijk een man die via Tinder – de meest populaire datingapp ter wereld – vrouwen versiert én vervolgens voor heel veel geld oplicht.

the_tinder_swindler KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 6, 2022)
Een van de hoofdpersonen in de docu, in een vliegtuigje. Bron: The Tinder Swindler / Netflix

Maar vergeet de oplichtingspraktijken van bijvoorbeeld Nigeriaanse jongens die geld aftroggelen van Hollandse dames in een programma als Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt. Of de oplichters in Catfish.

Dat is ‘peanuts’ vergelijken met de praktijken in The Tinder Swindler.

Drie verschillende vrouwen doen hun verhaal in deze flitsende en spectaculaire documentaire.

Als je denkt dat het niet gekker kan – en je raadt het misschien al – wordt het nóg gekker. Bekijk de trailer hieronder en ga dan snel The Tinder Swindler kijken op Netflix!

Won’t You Be My Neighbor? (2018)

Onze tweede kijktip in ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 6, 2022) artikel is wederom een documentaire, maar geen saaie, taaie en moeilijke bekijkbare. Nee, zeker niet. We hebben het over Won’t You Be My Neighbor?

Hierin staat de Amerikaanse kindertelevisie icoon Fred Rogers centraal en dan vooral zijn serie Mister Rogers’ Neighborhood. Een programma waar vrijwel elk Amerikaans kind mee is opgegroeid

Het programma liep 31 seizoenen lang, van 1968 tot 2001!

En dat was een verrassing want het programma was alles wat je op papier NIET moest doen bij een televisieshow: goedkope decors, weinig productievalue en een aparte en rustige host in de vorm van Rogers.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 6, 2022) Won't You Be My Neighbor?
Meneer Rodgers in een historische aflevering over gelijkheid. Bron: Won’t You Be My Neighbor? / Netflix

Het was bijvoorbeeld prachtig om te zien dat hij moeilijke onderwerpen – zoals bijvoorbeeld de dood op JFK, scheidingen, rassenscheiding, oorlog – wist te bespreken met kinderen. En alles op zijn karakteristieke, rustige manier.

Wij konden het af en toe niet droog houden bij de documentaire Won’t You Be My Neighbor? In een tijd waarin empathie soms ver te zoeken is, is de instelling van de heer Fred Rodgers precies wat we met z’n allen nodig hebben.

Wonder (2017)

Wonder uit 2017 is het bijzondere verhaal van het jongetje August Pullman (Jacob Tremblay). Hij is geboren met het Syndroom van Treacher Collins.

Verschillende botten in zijn gezicht zijn hierdoor niet of verkeerd ontwikkeld, waardoor hij een misvorming in zijn gezicht heeft.

En alhoewel hij in doen en laten een normale 10-jarige jongen is – een kind dat van ijs houdt, die fietst door de buurt en die een xbox heeft – is het toch moelijk om er zo uit te zien.

Zeker als je net zoals Auggie net begint op een nieuwe school … Hoe hij zich een weg baant door de schooljungle zie je in het ontroerende Wonder.

District 9 (2009)

Onze vierde en laatste tip van de week is de sciencefictionfilm District 9 (2009).

Het verhaal speelt zich af in het Zuid-Afrika van de toekomst. Een periode na een bezoek van buitenaardse aliens aan onze aarde.

Althans, bezoek is een groot woord. Ze kwam in 1982 met hun ruimteschepen, maar kwamen vervolgens niet uit hun schip.

En dus besloten de mensen zelf maar naar binnen te gaan en ze naar buiten te halen.

De mensheid heeft deze aliens vervolgens weggestopt in kampen/ghetto’s met een hoge muur eromheen en daar leven ze op dit moment als uitwas en worden ze behandeld als beesten (hallo geschiedenis).

district-9 KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 6, 2022)
Confrontatie met een alien. Bron: District 9 / Netflix

De link naar de Apartheid in Zuid-Afrika, waar de film District 9 zich ook afspeelt, achterstandswijken en hedendaagse vluchtelingenkampen is uiteraard snel gemaakt.

De film is verder geschoten als een soort documentaire en maakt daardoor veel indruk.

Je kunt er naar kijken als spannende actiefilm met sciencefiction elementen, maar je kan ook een laagje extra graven voor de maatschappijkritiek en de schitterende beelden.