Kijktips op Netflix (week 7, 2019) sahara little prince petit prince

Kijktips op Netflix (week 7, 2019)

De week is weer voorbij gevlogen en dat betekent dat we weer een nieuw overzicht met nieuwe titels op Netflix voor je hebben. Want ook deze week zijn er weer nieuwe films en series aan het aanbod toegevoegd, en we zullen hieronder de meest in het oog springende titels uitlichten. Dus nestel jezelf in een lekkere stoel, doe je comfy outfit aan en geniet weer van Netflix en het (zonnige) weekend!

Homeland (seizoen 7)

Goed nieuws voor Homeland-fans, want sinds deze week staat Homeland seizoen 7 ook op Netflix. Zoals je eerder deze week al had kunnen lezen.

Homeland draait om hoofdpersoon Carrie Mathinson (Clare Danes), een vrouw met een bipolaire stoornis en die van beroep CIA-agente is. We zien wat het beroep voor invloed op haar leven en omgeving heeft en wat het precies inhoudt om CIA-agente te zijn.

Voor het zevende seizoen van deze razend populaire serie vragen ons af hoe het zal gaan met de 200 personen die door de president zijn opgepakt, hoe Saul zich zal redden en hoe Carrie door het leven gaat nu ze niet meer voor het Witte Huis werkt. 

Dus pak de popcorn en cola erbij en laat je meeslepen in het nieuwe spannende seizoen van Homeland. De trailer check je hieronder.

Dating Around

In de week van Valentijnsdag kon Netflix het natuurlijk niet laten om een vleugje liefde aan het aanbod toe te voegen. Of eigenlijk de opstap naar de liefde, want in Dating Around staat zoals de titel al doet vermoeden, daten centraal.

En we kijken allemaal graag naar de liefde (en het mislukken ervan), bewijzen shows als First Dates en Ex on the Beach, Temptation Island.

Nu komt Netflix dus met de show Dating Around. Het heeft wel iets weg van First Dates, want het draait allemaal om (blind)daten. Elke aflevering stelt 1 persoon centraal, die 5 verschillende blind dates heeft. Aan het einde van de aflevering, beslist hij of zij of er nog een vervolgdate inzit. Simpel toch?

Wij hopen alvast op veel liefdevolle momenten, maar kijken ook uit naar de ongemakkelijke situaties die het daten met zich meebrengt. Want eerlijk is eerlijk, als kijker kun je daar heerlijk van smullen, zo veilig achter je beeldscherm.

Dit eerste seizoen van Dating Around heeft 6 afleveringen, welke uiteraard allemaal op Netflix staan. Het is misschien allemaal ietwat Amerikaans, maar dat mag de pret niet drukken. Check hieronder maar een momentje uit één van de dates.

Le Petit Prince (a.k.a. De kleine prins)

Het boek Le Petit Prince kennen we allemaal. Het is één van de bekendste, en wat ons betreft één van de betere, kinderenboeken ooit. Het is ooit geschreven en getekend door piloot Antoine de Saint-Exupéry. Zowel het verhaal als de tekeningen zijn fantastisch en hebben veel kinderen, en hun ouders, van over de hele wereld in vervoering gebracht.

Met de animatiefilm Le Petit Prince uit 2015 werd het verhaal naar het witte doek gehaald en met succes. Veel grote acteurs en actrices verleenden hun stem aan een personage. Zo deed Jeff Bridges de stem van de piloot, Rachel McAdams de stem van de moeder van het meisje, Marion Cotillard deed de stem van The Rose, James Franco die van The Fox en Ricky Gervais die van The Conceited Man.

De film is iets anders dan het boek, omdat hij begint met een moeder die een jong meisje alvast wilt voorbereiden op het leven der volwassenen. Maar moet je een kind niet gewoon kind laten, zo lang het kan?

Op een gegeven moment leert ze een oude man kennen die haar een wonderbaarlijk verhaal vertelt. Een verhaal dat begint als hij op een dag, met zijn vliegtuig, neerstort in de Sahara en daar een klein mannetje tegenkomt die hem begint te vertellen over waar hij vandaan komt.

Langzaam aan herinnert hij zich weer hoe het is om kind te zijn en hoe dwaas en egocentrisch we als volwassen zijn geworden.

De film doet recht aan het boek, zeker qua animaties, en is derhalve een absolute aanrader waardoor hij niet mag ontbreken in ons Kijktips op Netflix (week 7, 2019) artikel.

Kijktips op Netflix (week 7, 2019)

Wat ons betreft zijn de bovenstaande films en series de leukste nieuwe toevoegingen op Netflix. De rest van de nieuwe dingen, kan je in de tabel hieronder bekijken. Vergeet ook zeker niet om op Facebook aan ons te vertellen welke titels jij het leukst vindt.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Teenage Space Vampires Actie, Sci-Fi 1999 2.5
2 Star Trek: Discovery (seizoen 1 + 5 afleveringen seizoen 2) Actie, Sci-Fi 2019 7.4
3 De Drakenprins (2 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2018 -
4 The Holiday Komedie, Romantiek 2006 6.9
5 Tower Heist Actie, Komedie 2011 6.2
6 Identity Thief  Komedie, Misdaad 2013 5.7
7 Role Models Komedie 2008 6.9
8 Sea of Love Misdaad, Drama 1989 6.8
9 The Best Man Holiday Komedie, Drama 2013 6.7
10 LBJ Biografie, Drama 2016 6.5
Titel Genre Jaar iMDB

En nu we toch bezig zijn, ons Netflix Nederland en Binnenkort op Netflix pagina’s zijn, als je het ons vraagt, ook nog steeds zeer de moeite waard om eens te bekijken. Een fijn en zonnig weekend en hopelijk tot snel!