Kijktips op Netflix (week 7, 2020) narcos mexico seizoen 2

Kijktips op Netflix (week 7, 2020)

Wind en regen betekent lekker binnenblijven. Als je van plan bent om dan Netflix aan te slingeren, dan hebben we hier nog wel een paar tips voor je. Onderaan het artikel staan trouwens alle nieuwe dingen van de afgelopen 8 dagen.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

We starten dit kijktips op Netflix (week 7, 2020) artikel met een filmklassieker van de bovenste plank, namelijk de romantische sciencefictionfilm Eternal Sunshine of the Spotless Mind van regisseur Michel Gondry en de fantastische scriptschrijver Charlie Kaufman.

De hoofdrollen zijn voor Clementine (Kate Winslet) en Joel (Jim Carrey), een duo dat lang een relatie had, maar die inmiddels uit elkaar zijn. Dit laatste is niet echt op een leuke manier gegaan. En dus heeft Clementine een bedrijf in de hand genomen om al haar herinneringen aan Joel uit haar geheugen te wissen.

Als Joel hier achter komt, wil hij hetzelfde doen. Wat een stom wijf! Maar terwijl het proces langzaam bij hem begint, krijgt hij weer gevoelens voor haar. Dus hij moet met alle middelen die hij heeft, “het proces van Clementine vergeten” stoppen.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind heeft de kenmerkende indie-stijl, maar groeide onverwachts toch uit tot een heuse filmklassieker waarin een prachtig liefdesverhaal gecombineerd werd met functionele sciencefiction en hartverwarmende en dromerige scenes.

Las Chicas del Cable (aka Cable Girls) (seizoen 5)

Liefhebbers van Spaanse series en films kunnen hun corazón al een tijdje ophalen met betrekking tot alle Spaanse titels op Netflix. Natuurlijk hebben we de geweldige serie La Casa de Papel op Netflix, maar ook dingen als Élite, Alta Mar, Vis a Vis en La víctima número 8.

Las Chicas del Cable, ook wel bekend onder de Engelse naam Cable Girls, is een andere toffe serie uit Spanje. En sinds deze week is hier het vijfde seizoen van te zien op ons aller Netflix.

De serie draait om een groepje dames in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Een lastige tijd om in te leven en zeker voor vrouwen. Ze werken als telefonistes en hebben allemaal hun eigen leven, dromen, ambities en problemen.

In het vierde seizoen zagen we dat een van de dames besloot om zich verkiesbaar te stellen als burgemeester met progressieve ideeën. Dit gaat alleen niet zonder slag of stoot. De andere vrouwen waren ook aangekomen op een kruispunt hun leven. Zo was er bijvoorbeeld het verhaal van de scheidende Marga.

Hoe het nu met de dames gaat, kan je sinds deze week zien in de dramaserie Las Chicas del Cable (seizoen 5).

Narcos: Mexico (seizoen 2)

Narcos was direct een hit toen de serie op Netflix kwam. De eerste drie seizoenen speelden zich af in Columbia. Daarna kwam er een vervolg dat zich afspeelde in Mexico. Hiervan is sinds deze week het tweede seizoen te zien in Narcos: Mexico (seizoen 2).

Het werd tijd om het Guadalajárasyndicaat te volgen in Mexico, een soort groep als het Medellínkartel van Pablo Escobar in de eerste seizoenen van Narcos. En wie denkt dat het er in Mexico rustiger aan toe gaat, heeft het toch flink mis.

De DEA, een speciale politie-eenheid die zich richt op het bestrijden van drugscriminaliteit, komt uiteraard ook in beeld en o.a. agent Camareña (Michael Peña) moet hen een halt toeroepen. En dat dit een steeds hardere strijd aan het worden is, wordt duidelijk in seizoen 2.

Tel daarbij op dat er ook een harde strijd wordt gevoerd tussen concurrerende kartels, en je krijgt weer een heet seizoen vol actie en geweld.

Dus ga er maar even lekker voor zitten, schenk jezelf een glas limonade in, maak een bak nacho’s met guacamole en gesmolten kaas en ga kijken naar Narcos: Mexico (seizoen 2) op Netflix, want het belooft weer ontzettend spannend en gewelddadig te worden.

https://www.youtube.com/watch?v=AGv_F9hpQ-w

Kijktips op Netflix (week 7, 2020)

Met Narcos: Mexico (seizoen 2), Las Chicas del Cable (seizoen 5) en Eternal Sunshine of the Spotless Mind komen we aan het eind van ons Kijktips op Netflix (week 7, 2020) artikel. Hopelijk heb je weer wat dingen aan je kijklijst kunnen toevoegen.

Hierboven hebben we alleen onze tips uitgelicht, maar hieronder staan alle nieuwe films en series van de afgelopen week op Netflix voor je in een fijne tabel. Dus kijk deze even door.

En nu we je aandacht toch hebben, like ons even op Facebook, volg ons op Instagram en abonnee je op ons nieuwsbriefje om nooit meer enige informatie omtrent Netflix Nederland te missen. Een fijne zondag nog.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 By The Sea Drama 2015 5.3
2 Captain Underpants: Epic Choice-o-rama Animatie, Kinderfilm 2020 6.7
3 DC Legends of Tomorrow (4 seizoenen + 4 afleveringen seizoen 5) Actie, Avontuur 2020 6.9
4 Dragon Quest Your Story Animatie, Avontuur 2019 6.5
5 Eternal Sunshine of the Spotless Mind Romantiek, Sci-Fi 2004 8.3
6 Evan Almighty Komedie 2006 5.4
7 Happy Gilmore Komedie 1996 7.0
8 I Now Pronounce You Chuck and Larry Komedie 2007 6.0
9 Isi & Ossi Komedie 2020 -
10 Las chicas del cable (aka Cable Girls) (5 seizoenen) Drama 2020 7.8
Titel Genre Jaar iMDB