Kijktips op Netflix (week 7, 2021) homeland seizoen 8

Kijktips op Netflix (week 7, 2021)

Bevroren straten, een snijdende kou en een avondklok: was er ooit een betere tijd om naar Netflix te kijken? In dit artikel staan we stil bij alle nieuwe films en series van de vorige zeven dagen op Netflix. We beginnen met onze kijktips uit deze nieuwe titels en eindigen, zoals altijd, met de tabel waarin alle nieuwe toevoegingen staan.

If Beale Street Could Talk (Jenkins, 2018)

Wij zijn hier een groot fan van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin en dat al jaren. En dus waren we twee jaar geleden zeer verheugd dat de verfilming van zijn boek If Beale Street Could Talk in de bioscopen te zien was.

De film volgt het boek vrijwel exact. Het verhaal draait om het Afro-Amerikaanse stelletje Tish (KiKi Layne) en Fonny (Stephan James). Ze wonen in Harlem, New York in de haren ’70.

Het is geen makkelijke tijd om zwart te zijn, maar de twee lijken zich daar niet druk om te maken. Ze zijn ontzettend verliefd op elkaar en klaar om de wereld te veroveren.

Tish & Fonny sittin’ on the dock of the Metro. Bron: If Beale Street Could Talk / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar dan komt die vaak vervelende werkelijkheid om de hoek kijken. Een werkelijkheid waarin de 19-jarige Tish zwanger raakt en Fonny ten onrechte wordt opgepakt voor verkrachting. Tish moet alle zeilen bijzetten om de zwangerschap goed te laten verlopen en om de liefde van haar leven vrij te krijgen.

Wij hebben wel wat traantjes moeten wegpinken tijdens het kijken naar If Beale Street Could Talk. Regisseur Barry Jenkins, bekend van het meesterlijke Moonlight (2016), heeft er een prachtige en poëtische film van gemaakt, met lange shots, een fantastisch kleurenpalet en een mooi verhaal.

Mørke (Johansen, 2005)

Mørke, in het Engels bekend onder de titel Murk, is een spannende Deense misdaadthriller over het personage Jacob (Nikolaj Lie Kaas). Hij onderzoekt hoe zijn zuster tijdens haar huwelijksnacht om het leven kwam.

Men gaat er vanuit dat het zelfmoord was, maar je voelt het misschien al aan je Deense water: Jacob gelooft dit niet. En dus gaat hij zelf op onderzoek uit.

Jacob (Nikolaj Lie Kaas) moeilijk kijkend, maar geef hem eens ongelijk. Bron: Mørke / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Als je je daarbij beseft dat de schrijver van de film niemand minder is dan Anders Thomas Jensen, de man die ook de verhalen schreef van films als Adam’s Apples, After the Wedding en Brothers. weet je dat het plot-technisch wel goed zit.

En dat is bij Murk ook zeker het geval. Het is een ontzettend donkere, spannende en psychologisch sterke film die je echt in het verhaal meezuigt. Kortom, een ideale film om in de avond op te zetten, met een lekker hapje en drankje.

Homeland (seizoen 8)

Homeland (seizoen 8) staat op Netflix! In dit achtste en laatste seizoen van de langlopende serie draait het uiteraard nog steeds om de bipolaire CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes). Het is aan haar om goed om te gaan met haar stoornis en om tegelijkeritijd haar werk goed uit te voeren. Dat is soms nog best lastig.

In het zevende seizoen zagen we hoe het Carrie verging na een mislukte aanslag op haar leven. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ze stopte zelfs met haar werk voor het Witte Huis en werd ook nog eens vastgezet in een Russische goelag a.k.a. strafkamp. Het zal je maar gebeuren.

Carrie in haar nachtoutfit. Bron: Homeland / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

In het achtste en dus laatste seizoen van Homeland zien we dat Carrie nog flink moet bijkomen van haar tijd in Rusland. Vooral mentaal heeft ze het zwaar.

Als Saul, veiligheidsadviseur van de president, de vredesonderhandelingen in Kabul in Afghanistan moet leiden, en hij ziet dat het daar een ontzettende chaos is, moet hij toch weer de hulp inroepen van Carrie.

Of zij dit mentaal en fysiek aankan, zie je in het achtste seizoen van Homeland, dat sinds deze week te zien is op Netflix. De trailer van seizoen acht bekijk je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 7, 2021): tabel

Met de bovenstaande titels komen we aan het eind van ons kijktips op Netflix (week 7, 2021) artikel. Zat er iets voor je tussen waarvan je dacht: “Nou, dit ga ik vanavond even opzetten op Netflix!”? Zo ja, laat het ons dan zeker even weten via Instagram en/of Facebook. Dat vinden we meer dan leuk.

Dan sluiten we nu ons kijktips op Netflix (week 7, 2021) artikel dan echt af met de tabel. In deze tabel staan alle nieuwe films, series en afleveringen die de afgelopen zeven dagen allemaal aan het Netflix aanbod zijn toegevoegd. De kolommen zijn te sorteren en te filteren op waarden die jij belangrijk vindt. Een goed weekend iedereen!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Alles is zoals het zou moeten zijn Komedie 2020 5.7
2 Ambulancen Drama 2005 5.2
3 Anklaget Drama 2005 7.0
4 Apan (a.k.a. The Ape) Drama, Thriller 2009 6.0
5 Asfaltenglene Avontuur, Familiefilm 2010 4.6
6 Att Göra En Pudel Komedie 2006 4.7
7 Barbara Drama 1997 -
8 Bombay Dreams Drama 2004 4.7
9 Buried by the Bernards (1 seizoen) Reality 2021 -
10 Capitani (1 seizoen) Misdaad, Drama 2019 7.3
Titel Genre Jaar iMDB