Matthias Schoenaerts in Rundskop Kijktips op Netflix (week 8, 2019)

Kijktips op Netflix (week 8, 2019)

Knipper even met je ogen en er is alweer een week voorbij! We kruipen richting de lente toe en dat is te merken ook aan het lekkere weer. De mensjes van Netflix trekken zich er echter niets van aan en gaan gelukkig gewoon door met films en series aan het aanbod toevoegen. Zo ook deze week, en wat er deze week allemaal is bijgekomen, lees je hier. Vind je nou dat er een titel bij zit die niemand mag missen? Laat het ons weten via bijvoorbeeld Facebook.

Rundskop

We trappen de week af met een lekkere film van onze zuiderburen. We zijn blij met de toevoeging van Rundskop, aan het aanbod van Netflix, want dat Belgen prima films kunnen maken, dat weten we inmiddels wel.

We worden meegevoerd naar de wereld van de malafide veehandelaren in België. Jacky Vanmarsenille (gespeeld door Matthias Schoenaerts) is een jonge veeboer die zijn connecties heeft met figuren uit deze duistere wereld. Zo worden er duistere zaakjes gedaan met betrekking tot hormonen, die Jacky zelf ook naar hartelust neemt.

Jacky raakt betrokken bij een deal met een duistere veeboer, wat gelijk duidelijk maakt dat er dingen in dit wereldje gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.

Wanneer er dan ook een federale flik (mooi Vlaams woord voor politieagent) om zeep wordt geholpen, krijgt de film een nog schimmiger karakter, maar zien we ook steeds meer hoe Jacky confrontaties uit het verleden aan moet gaan.

Een uitermate boeiende combinatie van de hand van regisseur Michael Roskam. Rundskop legde Roskam en hoofdrolspeler Schoenaerts geen windeieren, want de film sleepte een Oscarnomiatie in de wacht, Roskam werd internationaal betiteld als een regisseur om in de gaten te houden en Schoenaerts kreeg behalve vele prijzen voor zijn rol, internationale bekendheid.

Kijktips op Netflix (week 8, 2019) rundskop belgië nederland

Van hem kun je trouwens moeilijk zeggen dat hij niet veel heeft hoeven doen voor zijn rol in Rundskop. Hij verklaarde in een interview dat hij ruim 2400 blikjes tonijn heeft verorberd om als een spierbundel op het witte doek te verschijnen. Amai…we nemen onze hoed af voor deze prestatie.

Bekijk hier alvast de trailer van Rundskop. En mocht je het accent niet verstaan, je kan op Netflix de Nederlandse ondertiteling gewoon aanzetten.

Chef’s Table seizoen 6

Van Rundskop naar rundervlees, want we gaan nu de culinaire toer op. Chef’s Table seizoen 6 is namelijk aan het aanbod toegevoegd en dat doet onze smaakpapillen deugd.

Net zoals in de vorige seizoenen, staat in elke aflevering een topchef centraal die vertelt over zijn of haar achtergrond en hoe dat meespeelt in de culinaire beleving van de chef. Heel simpel, toch?

Dit seizoen reizen we naar het zuiden van de VS, Italië en India. Dit levert te gekke plaatjes op en boeiende wetenswaardigheden over de lokale keukens en hun geschiedenis. Maar och, wat blijft het jammer dat er nog steeds geen geur- en smaaktelevisie bestaat (sorry voor het cliché). Als je niet uitkijkt, ga je nog in je beeldscherm happen, zo lekker dat het eruit ziet.

Dat laatste is overigens niet aan te raden om daadwerkelijk te doen, daarom adviseren we nog steeds om er zelf iets lekkers bij te pakken en dat dan maar te nuttigen. Chef’s Table seizoen 6 kent 4 afleveringen en is nu te zien op Netflix.

Kijktips op Netflix (week 8, 2019)

Dit waren onze kijktips op Netflix (week 8, 2019). Hopelijk zit er weer iets voor je tussen. Vergeet je ook zeker niet te abonneren op de nieuwsbrief, zo blijf je fijn op de hoogte. En onze Facebookpagina is er ook nog steeds (bijna 20.000 likes!).

Het hele aanbod vind je hier, en wat er binnenkort op Netflix komt hier.

We sluiten af, zoals elke week, met de tabel met alle nieuwe films, afleveringen en series op Netflix van de afgelopen dagen. Er kwamen bijna 40 nieuwe dingen op, dus spit de tabel rustig even door.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Patriot Act with Hasan Minhaj (seizoen + 3 afleveringen seizoen 2) Talkshow, Komedie 2018 7.8
2 Sinister 2 Horror, Mysterie 2006 5.3
3 The Photographer of Mauthausen Biografie, Drama 2018 6.6
4 Dream House Drama, Mysterie 2011 6.0
5 Chips Actie, Komedie 2017 6.0
6 Star Trek: Discovery (seizoen 1 + 6 afleveringen seizoen 2) Actie, Sci-Fi 2019 7.4
7 Chef's Table (6 seizoenen) Documentaire 2019 8.7
8 The Big Family Cooking Showdown (2 seizoenen) Reality 2019 -
9 Suburra (2 seizoenen) Actie, Misdaad 2019 8.0
10 Rebellion (2 seizoenen) Drama, Oorlog 2019 7.1
Titel Genre Jaar iMDB