Kijktips op Netflix (week 8, 2020)

Terwijl de wind waait door de bomen en de regen zo af en toe uit de hemel valt, zitten wij binnen. In onze comfortabele kledij en met lekker eten en fijne drankjes. En we zetten een film of serie op, omdat ze toch niet naar buiten moeten. Wat er deze week allemaal nieuw is op Netflix, en wat je dus zou kunnen gaan kijken, lees je hier.

Midsommar

We moeten dit kijktips op Netflix (week 8, 2020) artikel wel beginnen met de film Midsommar. Het was immers een van onze favoriete films van 2019. We snappen dat deze film niet voor iedereen is, maar als je echt een unieke filmervaring wilt beleven, waarin mysterie, gekte en intellectuele horror hand in hand gaan, dan is Midsommar voor jou.

De film is geregisseerd door Ari Aster. Hem kan je misschien kennen van het eveneens bloedspannende Hereditary. Midsommar opent al direct gruwelijk als de ouders en het zusje van hoofdpersoon Dani iets overkomt. Haar vriend Christian stond op het punt om het met haar uit te maken, maar dat is nu gelijk een stuk lastiger geworden.

Als één van zijn vrienden hem uitnodigt om mee te gaan naar zijn familie in Zweden, om even tot rust te komen en hun midzomerfestival te vieren, dringt vriendin Dani zich een beetje op om mee te gaan. De groep van antropologie studenten wordt langzaam aan onderdeel van een aantal bizarre rituelen die grote gevolgen zullen hebben.

De sfeer van Midsommar is echt ontzettend mysterieus en de film is prachtig qua cinematografie. De kleuren van van het landschap en de kledij van de mensen springt van het scherm en je hebt soms het idee dat je er zelf tussenzit. De film draait eigenlijk om het besef van Dani (een heerlijke rol van Florence Pugh, bekend van o.a. Little Women) dat ze in een foute relatie zit.

Tel daar het bloedstollende verhaal en de psychologische thriller elementen bij op en de fantastische soundtrack en je krijgt een film die je, zeker met de laatste scene, niet snel meer zal vergeten. Dit is een eigenzinnige horrorfilm voor fijnproevers, ook voor hen die niet van horror houden.

Babies (seizoen 1)

Baby’s, you gotta love them. Eigenzinnig, volledig afhankelijk van jou en super snel opgroeiend. Nu is er een documentaireserie over gemaakt, met de toepasselijke titel Babies, en het resultaat mag er wezen. Baby’s maken heel veel ontwikkelingen mee in hun eerste jaar en dat blijkt ook uit de serie, waarin 15 baby’s over de hele wereld gevolgd worden in deze periode.

Er wordt op wetenschappelijke wijze gekeken naar hoe de wereld van de baby in elkaar steekt. Daarbij wordt onderzocht hoe baby’s precies met hun familie binden maar ook hoe deze kleine, ingenieuze machientjes tot mijlpalen zoals zitten en kruipen komen. Baby’s blijken daarbij wel wat meer te zijn dan alleen maar een kleine poep- en kwijlfabriek.

Babies is een serie die bestaat uit 6 afleveringen, waarin telkens een ander onderwerp centraal staat, zoals voeding en kruipen. Of je nu zelf een kleine baby thuis hebt (gehad) of niet, Babies is zeker de moeite waard om te kijken. Al was het maar om een inzicht te krijgen in hoe je zelf de wereld hebt leren kennen.

Bekijk hier de trailer van Babies, die sinds deze week dus op Netflix te zien is, of zoals ze zelf zeggen: ta ta ta da da:

Kijktips op Netflix (week 8, 2020)

Dit waren onze kijktips op Netflix (week 8, 2020). We hebben er iets minder dan normaal, maar hopelijk zit er toch iets voor je tussen. De rest van de nieuwe titels vind je in de tabel hieronder. Dus spit deze zeker even door.

En nu we toch je aandacht hebben, willen we je graag wijzen op onze zeer sociale media, namelijk Facebook, Instagram en onze nieuwsbrief.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 After Drama, Romantiek 2019 5.4
2 Azali Drama 2018 -
3 Babies (1 seizoen) Documentaire 2020 7.3
4 Brightburn Drama, Horror 2019 6.1
5 DC Legends of Tomorrow (4 seizoenen + 5 afleveringen seizoen 5) Actie, Avontuur 2020 6.9
6 Game Night Komedie 2018 6.8
7 Gentefied (1 seizoen) Komedie 2020 -
8 Glitch Techs (1 seizoen) Animatie, Avontuur 2020 -
9 I Feel Pretty Komedie 2018 5.5
10 Love is Blind (9 afleveringen) Reality 2020 -
Titel Genre Jaar iMDB