new amsterdam Kijktips op Netflix (week 8, 2021) ER greys anatomy

Kijktips op Netflix (week 8, 2021)

Het is weer warm! Eindelijk. Maar de avondklok blijft waarschijnlijk nog wel even, dus er blijven genoeg momenten over om lekker naar Netflix te kijken. In dit kijktips op Netflix (week 8, 2021) artikel hebben we alle nieuwe films en series voor je op een rij gezet. We beginnen met de tips en eindigen met de weektabel.

Outlander (seizoen 5)

We beginnen dit overzicht met het benoemen dat het vijfde seizoen van de serie Outlander sinds deze week op Netflix staat. Als je onze site al volgt, wist je waarschijnlijk al dat seizoen vijf op 17 februari op Netflix zou komen, maar we willen het toch nog even specifiek benoemen.

We schreven er toen over:

In dit vijfde seizoen zien we dat de Frasers moeten vechten voor hun familie en voor alles dat ze afgelopen tijd hebben opgebouwd. Daarnaast moet Jamie verbergen dat hij omgaat met Murtagh Fitzgibbons, een man die hij van William Tryon moest omleggen. 

De trailer van dit vijfde seizoen van Outlander bekijk je hieronder. We zijn benieuwd wie van jullie er allemaal gaat kijken!

Scarface

Onze tweede wekelijkse kijktip is Scarface. Deze filmklassieker is sinds deze week namelijk weer op Netflix te bekijken en daar zijn we maar wat blij mee. Natuurlijk, we hebben de film al vaak gezien, maar het blijft een heerlijke misdaadfilm die je toch wel een keer gezien moet hebben.

Waarschijnlijk ken je het verhaal van Scarface inmiddels wel, maar toch nog even een kleine samenvatting. Het verhaal speelt zich af in het Miami van de jaren ’80 en draait om de Cubaanse immigrant Tony Montana (Al Pacino) die besluit om zichzelf op te werken tot gigantische cocaïne drugskoning.

Tony Montana chillende met een drankje en een sigaar. Bron: Scarface / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Dit lukt, maar samen met het geld, komt ook de verslaving en de paranoia. En probeer dan maar eens aan de top te blijven of om überhaupt nog een beetje te functioneren.

Scarface zit vol geweld en dat krijgen we als kijker dan ook veelvuldig te zien. Daar moet je tegen kunnen. De film is trouwens van de hand van regisseur Brian De Palma en is naast bijzonder gewelddadig ook ultra-gestileerd en zit boordevol one-liners die elke filmliefhebber zal kennen (“Say hello to my little friend!”). Verplicht kijkvoer dus voor elke, zichzelf respecterende filmliefhebber.

The 40-Year-Old-Virgin

En dan een andere filmklassieker, maar dan in het komedie-genre: The-40-Year-Old-Virgin. Centraal staat de 40-jarige sympathieke Andy (Steve Carell). En hij is nog maagd. De vrienden en collega’s van Andy maken daar natuurlijk grappen over, maar proberen hem na een tijdje ook echt aan een vrouw te helpen.

Uiteindelijk ontmoet hij, na heel veel verschrikkelijke dates, de leuke Trish (Catherine Keener). Ze gaan op date, het klikt en alles lijkt goed. Zal Andy dan eindelijk zijn maagdelijkheid verliezen? Nou, niet gelijk.

The 40-Year-Old-Virgin laat het verhaal zien van een volwassen man op zoek naar de liefde en zijn seksualiteit. En aangezien ook de acteurs Seth Rogen, Jonah Hill, Kevin Hart en Paul Rudd hun aandeel in de film hebben, mag het geen verrassing zijn dat dit allemaal gepaard gaat meteen heleboel (soms flauwe) grappen en grollen.

New Amsterdam (2 seizoenen)

Nieuw op Netflix is de serie New Amsterdam waarin we zien dat dokter Max Goodwin de nieuws baas wordt van New Amsterdam, het oudste overheidsziekenhuis in de VS. En hij komt nu niet bepaald geruisloos binnen, want hij wilt direct een hoop veranderen om de patiënten de beste zorg te verlenen.

En alhoewel het natuurlijk ook om alle patiënten gaat, draait het in New Amsterdam ook veel om de achtergrond van Max zelf en de omgang tussen de medisch specialisten.

Het moet wel gezegd dat de serie vrij Amerikaans voelt, met een duidelijke scheiding tussen goed(e dokters) en slecht (de mensen die alleen maar aan het geld denken). Maar dat mag de pret niet drukken, want de serie zit vol vaart en is prima te gebruiken om het eigen koppie even leeg te maken.

Dus fans van Grey’s Anatomy en ER – geef New Amsterdam zeker een kans. De eerste twee seizoenen (met in totaal 40 afleveringen!) staan inmiddels op Netflix. De trailer van het eerste seizoen bekijk je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 8, 2021): tabel

De bovenstaande titels waren onze kijktips van de week. Hopelijk heb je er iets aan gehad. En zo niet, check dan zeker even onderstaande tabel waarin alle andere nieuwe titels staan, ook de films en series die we net niet als kijktip hebben genoemd.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Amend: The Fight for America Documentaire 2021 5.9
2 American Pie Komedie 1999 7.0
3 American Pie: The Naked Mile Komedie 2006 5.2
4 Andreaskorset (a.k.a. The Crossing) Komedie, Thriller 2004 5.6
5 Animals on the Loose: A You vs Wild Movie Reality, Avontuur 2021 6.1
6 Annie Komedie, Drama 2014 5.3
7 Are You The One? (2 seizoenen) Reality 2014 6.5
8 Babas Bilar Actie 2006 4.6
9 Babe Komedie, Drama 1995 6.8
10 Babylonsjukan Drama 2004 4.5
Titel Genre Jaar iMDB

Oké, dat was het dan echt. Like ons ook zeker op Facebook, volg ons op Instagram en abonneer je op de nieuwsbrief om volledig op de hoogte te blijven van alles wat met Netflix te maken heeft. Een goed en zonnig weekend iedereen!